משבר בזוגיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משבר בזוגיות
    קארין
    12/05/2010

שלום.
    אני בת 36 נשואה מזה 15 שנה+2.
    בחודש האחרון הזוגיות שלי ושל בעלי בלתי נסבלת , אנחנו מתוכחים על כול דבר, לא מדברים האחד עם השני בקיצור , נצב נורא!
    יש לציין שזה היה כך מאז ומתמיד אך בחודש האחרון זה בלתי נסבל.
    אני לא יודעת לציין ממה נובעים הכעסים שלו , על כול דבר הוא מחפש אותי, אפילו בקטנות , הוא תמיד מאשים אותי בכול מה שקורה בינינו, אף פעם הוא לא לוקח את האשמה עליו עד שאני מוכיחה לו שגם הוא טועה.
    אני מנסה תמיד לרצות אות בכול, לעמוד לצידו גם בימים קשים ועברנו כאלה . אני אף פעם לא באה אליו בטענות או בקשות כי אני יודעת שזה יגרום למריבה, אז אני מבליגה על המון דברים, מה שהוא לא עושה אף פעם!
    למשל אם האוכל לא טעים לו הוא יגיב מיד במה זה הדבר הלא אכיל הזה? או למה אן ניר ניגוב במטבח? למה ולמה כול הזמן?
    זה מוציא אותי מהדעת , ומכן מתתחילה מריבה שכמעט כול פעם אני בוכה בה יש לציין שאני מאוד אבל מאוד פגיעה, הוא עוד יותר מתעצבן מזה וכך יש קצר.
    מה עוד שהוא חושב שהוא מושלם, מוכשר בכול , הוא כול הזדמנות מתגאה בעצמו ומספר אך כולם מתגאים בו.
    מאידך הוא כמעט אף פעם לא מפרגן לי , ואני מרגישה שהוא לא מעריך אותי מספיק ולא מבין ללבי. מעבר לכך אני מרגישה שהוא מתנשא מעלי, וכאשר אני אומרת לו את זה הוא אומר לי שזה לא נכון.
    יש לציין שאני זאת שבסוף נשברת ובאה להתפייס וולבן את המצב , והוא מבחינתו לא תמיד משתף פעולה ואומר "חבל על המילים את לא משתנה". למרות שאני כול הזמן מנסה לרצות אותו.
    אז איפה אני במערכת הזוגית הזו?
    אני יודעת שהוא לא ילך ליעוץ (הוא חושב שהוא מושלם). מה עוד שאחרי המריבה האחרונה שלנו הוא כבר התחיל לדבר על פרידה.
    בקיצור אני לא יודעת מה לעשות , אנא עזרי לי.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משבר בזוגיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא להשלים עם המצב!

דורית כהן
    13/05/2010

קארין היקרה, צר לי על מה ששניכם עוברים. אבל חשוב שתדעי שמה שאת מתארת קורה הרבה, במינונים שונים אצל זוגות ובתקופות שונות. ברור שמשהו בתקשורת שלכם לא עובד. נכון שזה קשור לפגיעות שלך אבל גם אצלו צריך שיחול שינוי בהתייחסות.
    מכיוון שאינכם מצליחים לתקן את הבעייה בעצמכם - יש לכם שתי אפשרויות: או להיפרד, או לפנות לייעוץ.
    אם את תציגי לפניו את הנושא ברצינות ובהתכוונות, שיש כאן (וזה נכון לכל זוג) שני צדדים, וכל אחד בדרך שלו תורם להיווצרות הבעיה. אין צד אחד שניתן להאשים אותו בכל מה שקורה, אני מקווה שהוא יבין זאת ויסכים לפנות לייעוץ. יש לכם שני ילדים ואם הוא יחשוב שאת רצינית - אני מאמינה שהוא ייקח את עצמו בידיים ולא יסרב לכך.
    אם הוא בכל זאת יסרב - הסיקי את המסקנות ואל תישארי איתו. מערכת יחסים מתמשכת כזאת מזיקה לך ולכל הנפשות מסביב. חייבים לעשות שינוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משבר בזוגיות

קארין
    13/05/2010

תודה לך דורית על תשובתך , מקווה שאכן ניישם את דברייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק להוסיף ---

בני
    14/05/2010

שתנסי בכל זאת ללכת לבדך לייעוץ, הרבה פעמים הקשר מתפתל כתוצאה מאי הבנה ומראייה שונה של כל אחד מבני הזוג, ולכן כדאי שתסתכלי במראה שתציב לך היועצת ודרך זה תוכלי לגרום קודם כל לעצמך להבין מה גורם למה, ובהמשך איך לתקשר נכון, דבר שיעזור לך בתהליך שאת עוברת, וממה נפשך, אם זה לשלום ואם זה לפרידה, ועד הקשר הזוגי הבא,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו