מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה עושים?טלי12/05/2010
שלום לכן,
אני נשואה עם ילד בן שנתיים. מאז הלידה ועד היום אני זו שנמצאת ברוב הזמן עם הילד ודואגת לצרכיו. קמה בלילה, לוקחת ומביאה מהגן, מאכילה, מקלחת, מרדימה, משחקת וכ'. בעלי עובד עד שעות מאוחרות-19-20 בערב ויוצא מאוד מוקדם. מקורח הנסיבות אין לא זמן עם הילד והוא גם לא ממש יוזם את זה. בזמן האחרון אנו מתווכחים הרבה על הנושא כשאני מאוד רוצה שלפחות פעם בשבוע יגיע מוקדם יותר מהעבודה, יקלח וירדים אותו. הילד לא מחובר אליו כמו אליי למרות שאני מנסה כל הזמן ולעיתים אפילו דוחה אותו על פני חברים ומשפחה. בנוסף אני דואגת לבית לבד- נקיון קניות וסידורים וכבר נמאס לי לקחת את הכל על עצמי. השאלה שלי היא איך אני יכולה לשכנע ולגרום לו כן להיות יותר מעורב בבית ובטיפול בילד. אני מנסה ליצור מצבים בהם אני משאירה אותם לבד ונותנת לו מטלות אך זה קורה לעיתים רחוקות.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני קשיים: עזרה שוטפת וזמן איכות
עדי בדיחי14/05/2010אני מציעה שלפני שמטפלים בבעיה עצמה, מנסים לחשוב על הרקע- לי לפחות זה נשמע שבחינת חלוקת התפקידים לבעלך מאוד "נוח" לפרנס את הבית ולחזור מאוחר בעוד את היא האחראית על גידול הילד והטיפול השוטף בבית. ידוע שיש הרבה זוגות שכך מתנהלים ושווה לבדוק עם בעלך, בשיחה רגועה, איפה הוא כן מוכן לתרום ואיפה יותר קל לו לסייע.
הקשר שלו עם הבן שלו חשוב מאוד- ולכן הוא גם צריך להגיע למסקנה שאם הוא רוצה שבעתיד הבן שלו ייגש אליו, יתחבר אליו, יסתייע בו, יתיעץ איתו ובעיקר יקבל ממנו מודל בריא של דמות אב תומכת- עליו למצוא זמן כל יום ולהקדיש לו.. אם זה למשחק, לאמבטיה כיפית, לטיול בחוץ, אפילו של חצי שעה.. זמן של אבא ובן. זה מאוד חשוב. לא בבחינת "להשאיר מטלות וללכת" אלא להשאיר זמן איכות.. ואפילו להישאר איתם. זמן משפחה.
נסי לדבר איתו (לפני הקושי שלך), כמה זה חשוב הזמן הזה, אם יוצא לך לראות לפעמים "סופי נני", אולי כדאי שתראו יחד כמה פרקים באינטרנט- שם ממש באות לידי ביטוי ההשלכות של חוסר זמן עם הילדים, וכמה הם מקבלים מודל לא נכון בסופו של דבר. כאן זה מקרה הרבה פחות חמור אמנם- אבל אם תראי לו את הקיצוניות השניה שעלול להגיע אליה- ייתכן וזה יעורר אותו. בתוכניות האלו רואים את ההתנגדות של ההורה לזמן עם הילד, את הקושי, את העייפות, את הרצון פשוט לסיים את היום. ואני חושבת שאת יכולה להזדהות עם זה.. נסי דרך שם לחדד את דעתך.
בהמשך, כשההתנגדות שלו תרד, כשיתגייס אלייך לטובת העיניין- אז כדאי גם לדבר איתו ולספר לו מה בדיוק קשה לך ואיפה הוא כן יוכל להושיט יד ולעזור. כי יש פה 2 מרכיבים נפרדים שקשה לך איתם: הזמן איכות עם הילד והעזרה השוטפת.. שקצת קשורים זה בזה. וברגע שאחד ייפתר- יהיה לך הרבה יותר קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)