מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שוב אני ....סיגלסיגל12/05/2010
לפני כמה ימים כתבתי כאן הודעה שתפסתי את החבר שלי שאני מאוד אוהבת שלוח הודעות לבחורות פרובוקטיביות בפייסבוק דיברתי איתו על זה... ונפרדנו !
בקיצור הוא לא הפסיק להתקשר ולשולוח הודעות ולהגיד לי כמה הוא מצטער ואוהב אותי
ואני כמובן לא וויתרתי ועמדתי על שלי שזה נגמר בנינו ומה שעשה מפחינתי זה בגידה כי הייתי מאוד עצבנית וככה חשבתי באותו רגע....
בקיצור אתמול הייתה השיחה האחרונה שלנו ובסוף ההודעה אמרתי לו למה אתה מתחנן זה נגמר "מה בכוח ????......וככה השיחה היסתיימה!
אחרכך שלח לי הודעה וכתב לי ככה....את צודקת ...שאמרת ...מה בכוח"???ומאז לא שמעתי מימנו!!! נרגעו הרוחות !!!
והאמת שציפיתי שלא יוותר עלי ימשיך לנסות וזה רק היה מוחיך את האהבה שלו אליי
אבל הינה מאתמול בבוקר לא דיבר איתי שום הודעה שום טלפון כלום ....
אם כל האהבה שלנו והטעות שהוא עשה ...מה בסוף הוא וויתר עליי..???
זה נגמר באמת??????
מה הוא לא יתקשר יותר ?
מה עובר לא בראש...??
אני יודעת שזה נשמע קצת דבילי בגלל שקודם לא רציתי ועכשיו הוא התרחק אז אני כן רוצה אבל אני חושבת שאחרי מה שעשה לי מגיע לי קצת יותר יחס וצומת לב מימנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגל
שירית12/05/2010הבחור התנצל וחזר והתנצל וניסה שוב ושוב לחזור אלייך. את מתחת את החוט טיפה יותר מדי. לכל אדם יש את הגבול שלו לכמה הוא מוכן להשפיל את עצמו ולהתרפס.כמה שיאהב אותך , אם הוא אדם עם כבוד עצמי הוא לא יוותר עליו. וזה מה שאת מבקשת...
הישפלת אותו ואיבדת אותו. צר לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטראומה מנהלת אותך.. ומשבר אמון
עדי בדיחי12/05/2010כמו שירית שלנו, אני רוצה לחדד לך כמה דברים:
"הוא לא הפסיק לשלוח הודעות ולהגיד לי כמה הוא מצטער ואוהב אותי, אני עמדתי על שלי שזה נגמר. אמרתי לו למה אתה מתחנן? זה נגמר."
בסוף הוא ויתר. עד כמה יכול להתרפס בפנייך?
את ביקשת שלא ינסה לפנות אלייך. אמרת בעצמך במשך מספר ימים- זה נגמר לתמיד. אני לא סולחת לך. אל תנסה אפילו. אתה בוגד בי. די עם הטלפונים. די עם הבקשות. זה נגמר. -במילים כאלו או אחרות, ובהתנהגות שלך- את אמרת זאת.
הוא מצידו ניסה כמה ימים. ניסה ניסה ניסה. מה, בכוח? הוא גם בנאדם!!
אני אהיה ברורה: תפסיקי עם משחקי האגו. נפגעת בעבר מטראומה קשה של בגידה, את סוחבת אותה גם לקשר הזה, כלל לא ברור האם באמת היה שם קשר מעבר לפלירטוטים האלו באינטרנט.. זאת לא בגידה בכל אופן. ואם יש התנהגות שלא נראית לך- לא שוברים את הכלים. מדברים, מתמודדים. הוא כבר הבין את המסר מזמן. אבל יש פה משבר אמון גדול ביניכם- ולכן העוצמות הגדולות.
אני מצטערת שאיני מסכימה עם התנהגותך, אבל נראה שאת משחקת, ואם יש פה אהבה אמיתית שאת מעוניינת בה, את חייבת לחזור בך ולהבין שמאוד מאוד הגזמת הפעם. ביקשת שיפסיק- והוא הפסיק. את מופתעת שהוא מוותר עלייך? הוא לא וויתר עלייך כל הימים האלו, עד שנמאס לו ובצדק.
בכללי, כדאי מאוד שתפני לטיפול בנושא הזה של פחד מבגידה, ולטפל בטראומה שחווית. כתבת כאן לפני כמה ימים שאת לא רוצה להיות עם יד על הדופק.. אבל את ללא סוף עם יד על הדופק- בגלל הטראומה שחווית. הטראומה הזאת מנהלת אותך, ולא הפוך. כשאת רק חושדת או חוששת שיש משהו מאחורי גבך- את נכנסת למתח מאוד גבוה ופועלת באופן אימפולסיבי מאוד. עזרי לעצמך לצאת מזה.
סליחה ש"ניערתי" אותך. אבל מישהו חייב לשים לך מראה. הפעם תורך לרדוף אחריו ולהתנצל רבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי......
חושבת13/05/2010אני חושבת, שהוא אכן לקח צעד אחורה בניסיות לכבד את רצונותייך בריחוק ממנו,
אולם, בניגוד לשירית ועדי, אני יכולה להבין את הרתיעה שלך. את מצפה ליחסים של אמון עם בן הזוג וכנות והופתעת לגלות דברים שנעשים מאחורי גבך. ומכאן נובעת תחושבת הבגידה באמון.
עם זאת, יש מקום לטעויות בתוך קשרים זוגיים, כיוצא מזה, יש גם מקום למחילה ואכן עבודה על קשר נדרשת כל הזמן בזוגיות. תמיד יצוצו עניינים שלא ישתלבו בדיוק עם ציפיותייך או עם ציפיותיו במהלך הקשר, השאלה היא- כיצד אתם מדברים על זה וממשיכים משם.
בניגוד לעדי, אני לא חושבת שעלייך להתנצל רבות, אולם כן עלייך להיות זאת שמרימה את הטלפון ומסבירה מדוע דחית אותו ומה הרתיע אותך בהתנהגות שלו. לפי דעתי, אם הוא אוהב אותך ומבין שטעה, הוא ירצה בך חזרה , גם מבלי לקיים התנצלויות רבות מצידך, במיוחד כשהוא זה שעשה הפעם את הטעות. כמו כן, רצוי שתיפגשו ותדברו בפתיחות על הנושא, כשאת משתפת אותו בכנות ברגשותייך.
בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מה שקורה שרוצים דבר 1 ועושים 2-
בני14/05/2010יפה מאוד כתבה לך עדי,
ועוד יותר יפה כתבה חושבת,
האמת נמצאת אצלך, "האדם הוא האוייב הגדול של עצמו"
קחי אוויר, עט ונייר, ותרשמי את כל מה שאת רוצה מהקשר הזה, אם הוא עומד בקרטיונים שלך, ויש אצלך אהבה ורצון לחיות עימו בכפיפה אחת ולחוות זוגיות שבמהלכה יהיו משברים וריבים, אבל את נכנסת בראש בריא כדי לעבור איתו את תהליך בניית הקשר כדי להיבנות אחד מהשני ולהמשיך למרות הכל, אז יש לך סיכוי טוב שהוא יסכים לחזור,
---
אם תגובתי עדיין אקטואלית---, את צריכה לפנות אליו, ולהתנצל על החלק שלך בלבד, בפרידה הזו, ותו לא !
שפכי לפניו את הרגשות והקשיים שלך למול מה שקרה, ועמדי על כך שזה חייב להיפסק, כי זה פוגע בך,
מעבר לכך את חייבת להבין שגם אם הוא נורא רוצה ומשתדל, יהיה לו קשה מאוד להתנתק מהעבר, ואתם חייבים לעבור את זה בייחד, תשאלי אותו אם הוא מוכן שתעזרי לו לצאת מזה, כי זו הדרך היחידה לעזור אחד לשני ושכמבינים את הצורך ניתן לספק אותו או לצמצם אותו בהדרגה,
ב ה צ ל ח ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)