מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מרגיש אבודאלעד12/05/2010
יש לי חברה כבר שנתיים וחצי
שנה ראשונה היתה בסדר אחרי זה התחילו פרידות וחזרות בגללי
התחילו לי לחצים ובחילות וחרדות והתקפי פאניקה כאלה שהלב מתחיל לפעום חזק והגוף מתחיל להרגיש חולשה ואז אני מקיא
זה הגיע למצב שאני לא יכול לעשות איתה דברים לא לצאת איתה לשתות אצל חברים לא לשבת איתה בחצר עם אנשים רק המחשבה הזאת לפני שהיינו יוצאים לשתות אצל חברים היתה גורמת לי לבחילות ולחצים וגם התיאבון יורד שאני איתה אני לא מרגיש רעב ואין לי תיאבון אני יכול לא לאכול יום שלם
גם שהיא היתה באה אליי היינו שוכבים ואחרי זה היו לי לחצים ובחילות והייתי מקיא
כאילו שאני איתה אין לי שקט נפשי והראש כל הזמן חושב מתלבט מהסס
בגלל זה אני לא איתה כרגע לפחות ככה אני לא חושב למרות שיש לי מצבי רוח משתנים אני יכול להיות בסדר ולשבת אם חברים ופתאם נגיד אחרי שאני מעשן סיגריה יורד לי המצב רוח ובא לי להיכנס לחדר להיות לבד
הסקס רב הפעמים בסדר אבל יש עליות וירידות ולפעמים אני לא מצליח לגמור וצריך לפנטז על מישהי אחרת בשביל לגמור
אבל לפחות אני לא נלחץ ומקיא
אולי זה כי זה פשוט לא זה ואני צריך לא להיות איתה
אולי אנ ילא אוהב אותה מספיק אולי כי היא אהבה ראשונה שלי ואני עוד רוצה לחוות עוד דברים
היא סך הכל בחורה טובה אוהבת עושה הכל בשבילי ואני כמו דפוק מחפש עוד ריגושים ועוד סקס אולי כי לא התנסייתי מספיק בעוד סקס ועוד קשרים
עכשיו היא נסעה לחול לחודש לשכוח ממני אבל אנחנו מדברים והיא יודעת שזה לא יעזור לה והיא תחזור לפה לאותו מצב ואמרתי לה שאני לא יחזור אלי כי אני תמיד יפחד שיחזור לי הבחילות והלחצים והמחשבות והיא אומרת שאני לא מסוגל להתמודד עם זה ואני יפסיד אותה
הייתי גם בחול לפני חצי שנה ושכבתישם עם כמה בחורות האם זה אומר שאני לא אוהב אותה?או שפשוט אנחנו גברים אין מה לעשות תמיד רוצים משהו חדש
אני לוקח כדורים של ציפרלקס אבל זה סתם לא עוזר לא נראה לי שזה מה שיפתור לי תבעיה
מה לעשות?
אנ ילא איתה כרגע למרות שיש לי עדיין מחשבות בראש ואנ יכאילו באי ידיעה מה קורה ויש לי מצבי רוח יורדים והרגשה של דאון כזה ככה גם היה לי בתאילנד שהייתי לא לידה והי לי גם בחילות אולי זה בגלל חוסר ידיעה לגבי העתיד וזה חולף עם הזמן שאני מתישהו ישכח אותה או שזה לא קשור אליה
וכולם מדעים אותי אתה עושה טעות אתה לא תמצא בחורה כמוה
אולי אני מחפש עוד ריגושים בקשר ובסדס כי לא היו לי לפני אז קשה לא להיות מנוסה אבל בסופו של דבר על סקס ניהיה הרגל ותמיד רוצים משהו חדש לא?
הפסקתי עם הכדורים למה אני לא חושה שזה מה שאני צריך כי אם זה לא זה שום דבר לא יעזור
אתמול למשל הייתי במסיבת לג בעומר מהעבודה ובדרל היה לי מן חרדה קטנה שרצתה להחזיר אותי הביתה אבל הלכתי היה בסדר לא נלחצתי למרות שבטח אם היא היתה איתי הייתי נלחץ והולך לשירותים להקיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך מרגשי אבוד
אלעד12/05/2010אולי כי אני עוד בקשר איתה ומדבר איתה כל יום במחשב שהיא שם וצריך לנתק תקשר לגמרי אבל זה יהרוס לה תטיול והיא לא תהנה שם היא כל הזמן חושבת עליי ואני מעוד אותה שתהנה
עוד משהו שניזכרתי בפסח הייתי בצפון ושחזרתי היא רצתה ליראות אותי היא באה ושכבנו ואחרי זה נלחצתי והקאתי אבל אמרתי לה שזה מהמופלטה עשתה לי לא טוב
לאחר כמה ימים היא באה אליי להיפרד לפני שהיא נסעה ושכבנו ואחרי זה לא זןכא אם הקאתי אבל היו לי לחצים וחרדות
ביומיים שלושה אחרונים שוב יורד לי התיאבון ואני בקושי אוכל ומתחיל לחשוב הרבה
היום ישבנו בחצר משפחה חברים והיה לי שוב בחילות והלכתי לשירותים להקיא
האם זה יכול להיות בגלל שאני חושב הרבה כי אוטוטו היא חוזרת ואני מפחד להיפגש איתה ולחזור לזה שוב לכל המצב הזה של הלחצים מחשבות בחילות
בטוח אם היא תחזור וניפגש אני ילחץ ושוב יהיו לי בחילות
מה לעשות אני מרגשי אבוד רוצה לחזור לעצמי כבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעותיך הקודמות כאן בפורום
עדי בדיחי14/05/2010הי אלעד,
זכורה לי פנייתך מלפני מס' שבועות, גם אז המלצנו לך והפעם אני ממליצה ממש בחום- לא לחשוב על שום דבר- ולנתק את הקשר הזה. אתה המוקד כאן ועשה בשביל עצמך.
אני עדיין קושרת את כל המתחים שהקשר הזה הביא לחייך- לכל הסימפטומים הגופניים (שמעידים על חרדה גבוהה,לאחר ששללנו גורמים גופניים ביולוגיים).
אז לא, זאת לא המופלטה.. זה הקשר הלא בריא הזה, תרתי משמע. וזה תלוי ר-ק בך מה אתה עושה איתו. כל עוד היא נשארת בקשר ואתה מאידך לא הולך לטפל בזה, המצב רק יחמיר.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
אלעד14/05/2010למה זה קורה לי ?
מה הסיבה לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב פסיכוסומטי
עדי בדיחי15/05/2010הי אלעד,
שאלת למה זה קורה לך- שאלה מורכבת ובטח התשובה שלי לא תקיף את הכל. אבל-
נשמע שכל המצב הזה הוא לגמרי פסיכו-סומטי, הכוונה פסיכו - נפשי, סומטי- גופני. ז"א, גוף ונפש פועלים יחד, וכשהגוף שלנו מזהה מצב מצוקה, מצב של לחץ, חרדה, סטרס, קושי רציף- הוא מגיב. הוא יכול להגיב בדפיקות לב מואצות, בחלומות בלהה, בלחץ דם גבוה, בעצירות, בשלשולים, בבחילות, בסחרחורות, אפילו בתחושת חנק וקושי לנשום. כי הגוף מחובר לנפש ויודע טוב מאוד לאותת כשמשהו לא בסדר. ואצל כולנו זה ככה, אתה לא שונה מאחרים .סביר להניח שכל אדם שהיה נשאר בקשר כ"כ לא בריא לתקופה ארוכה- גם הוא היה מגיב תגובות של לחץ וחרדה.
אני מזהה אצלך חוסר יכולת לעשות את ה"קאט" הזה. להגיד די. לא יכול יותר. בין השורות נשמע שאתה דווקא מאוד יודע כמה הקשר הזה פוגע בך.. אבל נראה שבין לדעת לבין לבצע ולחתוך- הדרך ארוכה. ולכן- חשוב מאוד שתתייעץ עם גורם מקצועי מוסמך על מנת לקבל את הכלים, הכוח והאומץ לנתק את הקשר הזה. איש מקצוע טוב בהחלט יוכל לעשות את זה "איתך" יחד, תוך ליווי ותמיכה שאתה זקוק להם. זה לא בלתי אפשרי, ואני משוכנעת שבתוך תוכך אתה יודע שזה הדבר הנכון לך. שוב- אתה הוא המוקד כאן.. ואתה חייב לעשות את זה עבור עצמך.
כפי שאמרתי, יפה שעה אחת קודם. צא לדרך..
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי
לעדי16/05/2010תודה על התשובה אולי באמת אני צריך לנתק את זה לגמרי
אני מפחד לעשות טעות ואחרי זה להצטער
היא בחורה טובה בחורה לבית אוהבת מפנקת הכל וכולם אומרים לי שאני עושה טעות
אני רוצה להיות איתה אבל לא מצליח אולי כי זה פשוט לא זה ואין מה לעשות היא כל כך אוהבת אותי והחיבור ביננו טוב התקשורת הכל אנחנו מסתדרים מצויין
האם יש אפשרות שזה יקרה לי גם עם אחרות?
האם יש אפשרות שזה בכלל לא בגללה לפי תגובה שקיבלתי מפורום אחר?
האם יש אפשרות שזה קורה מפחד ממחויבות או בגלל שזה הרגל משעמם?
או שזה ימשיך להיות ככה תמיד כל עוד אני איתה זה יחזור לי הלחצים חרדות בחילות מחשבות כל החרה הזה
אני רק רוצה להיות עם שקט נפשי ולחזור לשמוח בקיצור לחזור לעצמי
בקיצור מה שתגידי לי אני עושה העיקר לחזור לעצמי איתה או בלעדיה. יש רגעים שאני מרגיש שאני אוהב אותה אבל זה משתנה לי מקצה לקצה אני יכול להרגיש תאהבה בבוקר ובערב אני יכול להרגיש צורך להיות לבד
אויל זאת אהבה של רחמים או משהו בסגנון?
שאני חושב על זה שיהיה לה מישהו אחר אני מתבאס
זה אומר משהו חיובי או שזה טבעי וזה יעבור בסוף אם אנ ילא יהיה איתהויעבור הרבה זמן
תוודהההה עדי מחכה לתשובה
חג שבועות שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי
לעדי16/05/2010למה זה קורה לי בגללה מה גורם לזה לא להיות בריא ולתופעות האלה
שלא יקרה לי עם כל אחת ככה אחרי תקופה/
למה גם היו מקרים שאחרי הסקס אחרי שאני גומר זה תוקף אותי הלחץ והבחילות
זהו לא ישגע אותך יותר
היא חוזרת יום חמישיש לארץ
ליראות אוהת או לא? זאת השאלה
האם זה ישנה או יהרוס כי לא נפגשנו חודש ואם לפי מה שאת אומרת צריך לנתק האם המיפגש הזה ישפיע?
או שאפשרי להיפגש איתה ואז לחתוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל- לטפל בסימפטומים
עדי בדיחי17/05/2010הי אלעד שוב,
ברשותך, צמצמתי את הטקסט שלך לשתי הודעות, בין היתר על מנת שיהיה לי קל יותר לענות על כל מה ששאלת כאן.
תראה, משהו שחזר בהודעות שלך היא הסוגיה- האם זאת היא או שזה אתה וזה יקרה לך עם כולן? תראה, יכול להיות שאתה תמצא עצמך בעוד מצבים דומים, ושוב תחווה סטרס. ההבדל הוא שאז תזהה את זה הרבה הרבה קודם.
עם זאת, צריך שניים לטנגו. אני די משוכנעת שיש פה גלגל של שניכם, כמו פינג פונג לא בריא לאף אחד מכם. היא כנראה מקבלת משהו מכל ההתנהגות המשותפת וכנ"ל לגביך: יחסי גומלין.
בבד בבד שהיא מעוררת בך את הסימפטומים האלו של חרדה, אצלך זה נוגע במקומות רגישים. מה שאני אומרת- זה לא היה קורה אלמלא גם אתה היית רגיש בדיוק איפה שהיא מצליחה לגעת (בדיוק כמו אצל הרבה זוגות אחרים).. ההבדל כאן מול זוגות שטוב להם- הוא בכך שאצלכם זה כבר יותר מדי.. הקשר ארוך, עשה את שלו, עשה נזק, בעיקר לך, ונשמע שבעיקר בעיקר לא טוב לך איתה, לא טוב לך לחשוב עליה, וכל החוויות מהדהדות אצלך השכם והערב- ולכן צריך להתנתק.
אז אם אתה תפגוש את החרדות האלו בעוד קשרים? לא יודעת. ייתכן. אבל- קודם נטפל בסימפטום. אתה כותב שאתה זקוק לשקט נפשי, ולכן- קודם כל להתנתק. להיפרד. לא להיפגש איתה, אפשר לעשות את זה טלפונית או לכתוב מכתב רגיש אבל נחרץ שהקשר לא טוב לך וראוי שתנתקו מגע לגמרי. אח"כ, אחרי תקופה, תוכל לבדוק גם מול הטיפול הפסיכיאטרי והרפואי הכללי- מה קורה, מה אתה מרגיש, ולאט לאט. אבל קודם לנטרל את הגורם שעושה לך לא טוב כרגע.
בברכת הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי
לעדי21/05/2010אז ככה היא חזרה מתאילנד באה היום אלינו להגיד שלום ולתת מתנות
משהו שלא יכלתי להגיד לה לא
שהיא באה באו עוד אורחים ופחדתי שאני ילחץ
לא אכלתי מהצהריים מחוסר תיאבון ומחשבות ופח מה יהיה שהיא תבוא
הייו בחדר והלהט היה גדול אחרי זה ירד ובסוף שפרקתי לחץ אחרי זה הרגשת שזה כמעט בא ההתקף של הלחץ והבחילות ובסוף זהעבר לא יודע למה אולי בגלל שזה פגישה אחרי הרבה זמן אז זה לא הרגל של יום יום שבטוח היה תוקף אותי
היא השאירה תקטנוע ומחר תבוא לקחת אותו
היא מודעת לזה שאנחנו לא ביחד אבל בטוח מצ לחזור תמיד יש לה תקווה
השאלה מה אני עשוה קודם כל לגביה
לחתוך את זה וזהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיוק.
עדי בדיחי22/05/2010לחתוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
שלומי25/05/2010התיאבון שלי עלהפנים ומצבי רוח משתנים האם זה ישתנה עם הזמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
עדי בדיחי25/05/2010הפורום לא מוסמך לתת חו"ד מקצועית. אני מניחה שאם מדובר במצבי חרדה שהביאו לחוסר תיאבון וכו'- כשתרגע, כשדברים יסתדרו ויירגעו קצת, גם המצב הגופני ישתנה. אבל, זאת הנחה בלבד.
חשוב שתעשה שני דברים:
1. לגשת רופא משפחה לשלילת מצב גופני ולא נפשי (ז"א האם יש בעיה פיזית בכל זאת) ולעבור בדיקות שגרתיות..
2. כתבת שאתה מטופל פסיכיאטרית- נסה להתייעץ עם הפסיכיאטר לגבי תופעות לוואי של כדורים על תיאבון, וכן להתייעץ איתו לגבי העיניין של מצב הרוח.. יתכן וזה יעזור גם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)