מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרידהלירון13/05/2010
אני (בת 23) וחבר שלי (בן 27) נפרדנו היום ביוזמתו לאחר כשנה ביחד.
הרבה זמן שהקשר לא מתנהל כמו שצריך כל הזמן אנחנו רבים ולא מסתדרים.
מה שהכי הפריע לי בקשר זה האדישות שלו, הוא מעולם לא אמר לי שהוא אוהב אותי, לאחר ריבים במקום לנסות לפתור את הדברים הוא היה מתנתק ממני לחלוטין לכמה ימים, לא עונה לטלפונים ותמיד איים עליי שנמאס לו ושהוא רוצה להיפרד.
בחודש האחרון התחלתי להשלים עם זה שזה לא הולך להשתנות ושאין לו רצון לפתור את הדברים אלא מעדיף "להחליק" עד הפעם הבאה. כבר הבנתי שיחס כזה לא מגיע לי ובכלל לאף אדם לא מגיעה זוגיות שבה כל רגע אחד מהצדדים "מאיים" להפרד מכל דבר קטן. הבנתי שהוא פשוט מנצל את החולשה שלי ואת האהבה שלי ויודע איך לפגוע בי באמצעות פרידה (כבר נפרדנו וחזרנו ביוזמתו פעמיים). היום הוא שם לזה סוף והחליט סופית שנפרדים. הוא גם ציין שהפעם הוא לא מתכוון לחזור אחורה לא משנה מה אז שאני גם לא אצפה שזה יהיה כמו פעמים קודמות.
אני מבינה שאולי זה הדבר הנכון לשנינו אבל פשוט לא יודעת מה לעשות עם עצמי? אני כל הזמן במחשבות שאני לא מאמינה שזהו, זה נגמר.....
מה עושים? איך מתמודדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיפרד ולהתרכז במה שלמדת מהקשר הזה
עדי בדיחי14/05/2010"מה שהכי הפריע לי בקשר זה האדישות שלו, הוא מעולם לא אמר לי שהוא אוהב אותי, לאחר ריבים במקום לנסות לפתור את הדברים הוא היה מתנתק ממני לחלוטין לכמה ימים, לא עונה לטלפונים ותמיד איים עליי שנמאס לו ושהוא רוצה להיפרד".
"כבר הבנתי שיחס כזה לא מגיע לי ובכלל לאף אדם לא מגיעה זוגיות שבה כל רגע אחד מהצדדים "מאיים" להפרד מכל דבר קטן. הבנתי שהוא פשוט מנצל את החולשה שלי ואת האהבה שלי ויודע איך לפגוע בי באמצעות פרידה "
אין ספק שעשית עבודה והבנת שהבחור יודע לפגוע בך, שהקשר לא בריא. עכשיו נותר השלב הסופי- איך מתמודדים עם פרידה.. עם ה"אין" וה"ריק". אני חושבת ככה- לנסות לשנות את חשיבה בבחינת הכותרת שאת נותנת לכל הסיפור הזה- את לבד, אבל את נכנסת לסוג של "ביחד" עם עצמך וניתוק מכל האנרגיות השליליות שהקשר הזה השאיר. כיום את יודעת טוב יותר מה טוב לך, מי טוב לך ולמה את זקוקה בקשר.
את לא מאמינה שזה גנמר כיוון שבשנה האחרונה כל האנרגיות והמאמצים שלך הושקעו למקום אחד- אליו. וכשהוא לא נמצא כבר איתך, פתאום המשבצת התפנתה ונשאר המון המון ריק. אבל את הריק הזה אפשר למלא בדברים, שלעומתו, יעשו לך טוב. נסי לחשוב כל יום- מה עשיתי היום טוב עבורי? מה עשיתי כדי לנסות להעביר את היום הזה כך שיהיה לי בו טוב יותר? אם זה חברים, אם זה להכיר אחרים (ולו רק בשביל הלדבר), אם זה למצוא איזה תחביב שנורא רצית לממש המון זמן ולא יצא, אם זה להתחיל עבודה או לימודים- מקומות בהם פוגשים יומיום אנשים שממלאים לנו לא פעם את החסר הזה ואת המחשבות.
אם הקשר היה כפי שרצתי וממלא צרכייך ואז היתה פרידה- היה קשה בהרבה. אבל דווקא בגלל שהקשר לא היה כזה, קשר שבו הרגשת על בסיס קבוע מאויימת- לכאורה קל יותר לעשות את הנפרדות .
מאחלת לך בהצלחה ואני משוכנעת שלמדת רבות מהקשר הזה, וכך תוכלי להמשיך הלאה טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)