מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שקרגולשת26/10/2007
שלום,
לפני כשנתיים הכרתי בחור באינטרנט כשמהשיחה הראשונה היה בינינו חיבור מדהים. דיברנו שעות על גבי שעות ואפילו לילות. היה חיבור מדהים ולא הבנו איך משיחות מבלי להפגש נוצר קשר כזה ופרפרים כמו של ילדים בני 16.
למרות הוא היה בתקופה מאוד לא טובה ושאף בחורה לא הייתה נכנסת למערכת יחסים במצב כזה, החלטנו להפגש ונסעתי אליו. החיבור היה מדהים בכל הרמות - שיחה, הבנה, אהבה, שיתוף, בכי, צחוק, מין, מילות אהבה, חיבוקים, ליטופים, נשיקות... פשוט מדהים.
ליוויתי אותו כבת זוג כל התקופה הזו כשהגעגועים ומילות אהבה וכל הדברים הטובים לא פסקו.
לאחר תקופה של 6 חודשים נפרדנו בגלל משבר אישי שלו שקשור לבעיה וזאת לאחר שהוא הציע לי נישואים. במהלך הפרידה הוא מדי פעם יצר קשר כשהוא סיפר לי על הבעיות שלו אבל לא היו מפגשים. לאחר 6 חודשים חודש הקשר ונפגשנו. חזרתי לקשר עם תחושות בטן מאוד כבדות, תחושות של מסתוריות ולא הצלחתי להנות ממה שנהניתי בעבר למרות שהפעם הייתי צריכה יותר להנות מכיוון שהבעיות נפתרו. אימתתי את תחושות הבטן שלי וגיליתי שבזמן שהיינו ביחד בתקופה הקשה שלו, הוא חידש קשר עם האקסית שלו (כולל מפגשים). הוא טוען שזה בא ממקומות של "להחזיר לה" אך עם כל הכבוד קשה לי להאמין שלא היה קשר מיני והוא מתעקש שלא היה. איך שהוא "הבלגתי" וניסיתי להמשיך למרות שמאוד נפגעתי ולא הבנתי איך הוא מסוגל לעשות לי כזה דבר ועוד אחרי שהייתי איתו בכל המובנים בתקופה שכל העולם שכח אותו, כולל האקסית, וליוויתי אותו באהבה עיוורת, דאגה ורצון רק לעשות טוב. תוך כדי גיליתי כל מיני שקרים קטנים כמו שהוא נמצא במקום X והוא נמצא במקום Y. נפרדתי ממנו והוא נורא רצה לבוא ולדבר איתי אך השיחה נדחתה מכל מיני סיבות ואז החלטתי שאין צורך בשיחה ושכל אחד ילד לדרכו. לפני כשבועיים הוא התקשר בטענה שאני חסרה לו ושהוא מתגעגע ושהוא אוהב וכו'... נפגשנו, יצאנו לבלות ונסעתי הביתה מבלי לדבר על מה שהיה. למחרת הוא טען שהוא נוסע למקום מסויים אך גיליתי שהוא בעצם בילה בבית! חיכיתי לרגע שהוא יתקשר ואז אמרתי לו שאין לנו דרך חזרה בגלל כל השקרים. הוא עדיין טוען שהוא לא היה בבית אך אני יודעת!!!!! שהוא היה ולא מדובר בתחושה אלא בעובדה. הוא עדיין מנסה ליצור קשר ואני מתעלמת מכיוון שלאחרונה לא יודעת האם הקשר הזה אמיתי? האם מדובר בשקרן פתלוגי? האם התלעות שהוא עבר לפני כשנה השאירו את חותמם? איך אפשר להתנהג כך? הרי הייתי איתו בתקופה הכי קשה שלו, אהבנו בטרוף (בעצם אני לא יודעת אם להאמין כבר באהבה שלו) האקסית שלו עשתה לו רק רע בעיקר באותה תקופה וגם החמירה את מצבו. האם זה הגמול לטוב? אני מאוד כועסת על עצמי שלא ראיתי את הדברים לפני. אך לאחר שבדקתי את עצמי, הבנתי שהתחושות באו רק עכשיו מכיוון שבתקופה ההיא חוץ מלאהוב אותו דאגתי לו ורציתי שיהיה לו רק טוב. הייתי עסוקה בלרחם עליו. היום אני לא מסוגלת להאמין לו מכיוון שהוא עדיין מתעקש שהוא לא היה בבית כשאני יודעת שהוא היה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב
גולשת09/11/2007אשמח באם מישהו מקצועי יתייחס למה שכתבתי בתאריך 26/10/07 הנושא "שקר"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו בעייה שתלך ותחמיר
דורית כהן12/11/2007גולשת יקרה, אני מתנצלת על כך שרק עכשו אני עונה לך, זה קרה כנראה בגלל ששאלתך נדחפה ע"י שאלות אחרות שקיבלו תגובות מגולשים, ופיספסנו אותה.
קראתי בתשומת לב את מה שכתבת.
אני סומכת על תחושות הבטן שלך. למרות היחסים המאוד קרובים וההתאהבות והפרפרים, התברר לך יותר ויותר שאת לא יכולה לסמוך עליו ולתת בו אמון, לפחות בשני תחומים - מה הוא מספר לך על יחסיו עם האקסית, וברמה הכללית מה הוא עושה ואיפה הוא נמצא.
אמנם לא כתבת מה היתה הבעייה שלו, אבל די ברור מה היה סגנון ההתמודדות שלו - שקרים.
לדעתי, אם הוא לא יכיר בבעייה ויחליט שהוא רוצה להתמודד איתה ע"י" טיפול או בכל דרך משמעותית אחרת - אין כלל טעם ליחסים איתו, כי את, רמו רוב האנשים שאני מכירה, רוצה להיות מסוגלת לתת אמון, ולהיות רגועה בקשר אליו, והוא לא מאפשר לך שום רגיעה. את תמיד תתהי שמא הוא משקר לך. אי אפשר לבסס על כך מערכת יחסים. תשמחי שזה התגלה לך כה מוקדם. הכרתי פעם זוג נשוי עם ילדה, שרק כעבור מספר שנים התברר לאישה שהוא שיקר לה בהמון תחומים, כמו למשל "הקים" חברה והעסיק אותה כעובדת בחברה ושלח לה תלושי משכורת פיקטיביים - הכל כדי להראות שהוא אשף עיסקי ועוד שקרים. היא היתה מוקסמת ממנו ומאוד אהבה אותו אבל כאשר השקרים התגלו עולמה חרב עליה.
בשורה התחתונה, אני מציעה לך להיות חזקה ולהרפות ממנו ולהמשיך הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ליהודית
גולשת12/11/2007תודה רבה על התגובה!!!! ואכן את צודקת! כמעט וסלחתי על העבר אך תוך כדי התמודדות אני הרגשתי לא שלמה והתחושות לא נתנו לי מנוח עד שאימתתי שהוא אכן משקר לי מדי פעם. למרות שזה לא מחייב בגידה ... אך עצם השקר זו בגידה. החלטתי להמשיך הלאה למרות הקושי והבילבול... ויש בילבול. אני מרגישה מעורערת, אני מרגישה מרומה, מנוצלת וכל דבר שיכול להוריד את הביטחון העצמי ובטח ובטח את האמון באנשים. לא נורא, ארים ראשי ואמשיך הלאה ובגדול. חבל שאנשים לא יודעים להעריך ולזהות את הטוב, את התמימות, את העזרה ואת כל הדברים הטובים שאחרים מעניקים להם. חבל שבמקום להפיק מזה טוב הם לוקחים זאת למקומות לא טובים, מקומות שפוגעים בנפש ומערערים את כל מה שבנית במהלך חייך. אם נסתכל על החצי כוס המלאה...לפחות לא חיכיתי לחתונה (אם היתה מתקיימת) ו/או לילד שאז בטח ובטח זה היה ברבה יותר קשה. בכל אופן, תודה רבה על החיזוק! כי מחוויה כמו זו אצא חזקה יותר, טובה יותר ועם הרבה תקווה לעתיד ורוד יותר.
המשיכו לעזור כך לאנשים, לחזק, לתמוך, לייעץ וכן... לומר את האמת שקשה לפעמים לשמוע אך היא תמיד עדיפה על חיי שקר. המשיכו כך!!! יישר כח!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבתי תודה ליהודית והתכוונתי לדורית
גולשת12/11/2007סליחה! למרות שגם יהודית עוזרת פה להמון אנשים וגם לה מגיעה תודה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)