פרשת דרכים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פרשת דרכים
    pony
    14/05/2010

הייתי מעוניין לשתף את החברים ולקבל התייחסות.מזה כשנה וחצי נמצא במערכת יחסים.קיימת בינינו מחלוקת מהותית. הערה:אני גרוש 50+ עם ילדים וזוגתי אלמנה עם ילדים.גרים בבתים נפרדים.אני בתחושה שככל שהזמן עובר,אז חלק גדול מהזמן המשותף,מופנה למעגלים הסובבים את זוגתי,כמו משפחתה,שאיתם היא בקשר הדוק,חברייה,אשר אינם חבריי,הורים,אחים ואחיות,וכד.אני משתדל וחולק זמן משותף עם מעגלי חייה הנוספים,אך מרגיש שזה בא על חשבון הזמן המשותף שלנו והבנייה והצמיחה של הקשר.זוגתי עומדת על כך,שזו היא,אלה הם חייה ועם מציאות זו אני צריך ללמוד לחיות.דעתי,שאפשר לשנות את הפורמט והמינונים וליצור יותר זמן של האחד עם השני גם במחיר,שנרווח את הפגישות המשותפות (מעגלים נוספים).אנחנו בפרשת דרכים ומרגישים שאנו על סף משבר.אשמח לשמוע התייחסות ועצות. בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרשת דרכים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סדרי עדיפויות

דורית כהן
    15/05/2010

pony יקר, עושה לי רושם שהצרכים ההדדיים שלכם אינם זהים. אתה זקוק יותר לחברתה הבלעדית, ואילו היא מחוייבת ואולי גם אוהבת ומעדיפה להשקיע את זמנה מול הרבה גורמים בחיים שלה, גורמים שמהווים תמיכה קבועה בחיים שלה והם חשובים לה, וברור לה שצריך לתחזק אותם.

מכיוון שאתה אינך מתנגד לעצם ההשקעה שלה באחרים אלא למינון, אז ישנן שתי אפשרויות.

או שמשהו בתקשורת שלכם לא עובד והיא לא מפרשת אותך במדוייק ואז אולי נלחמת ומתעמתת איתך על הנושא הזה, מחשש שאם היא תוותר - אתה אולי עלול לקחת עוד ועוד חלקים שחשובים לה ולהתנגד אליהם. לכך אני קוראת בעייה של תקשורת.

אפשרות שנייה שהזוגיות איננה באותה חשיבות עבור שניכם. אצלה אולי זה משהו יחסית צדדי, לא ראשון במעלה, ובהתאם לכך היא מקצה את הזמן ואת העדיפויות שלה, ואילו לך זה הדבר המרכזי. יתכן שזה אופייני להבדל בין גבר לאישה - לגבר חשוב שיהיה לו בית משפחתי לבוא אליו, אולי כי יחסית יותר קשה לו לבנות "קן משפחתי" משלו, ללא יד אישה מכוונת, ואילו אישה - זה בא לה טבעי. בכל מקום שהיא נמצאת - היא "מקננת" ומסתדרת והופכת אותו לבית נוח ומזמין. סליחה על ההכללה הגסה, ברור שיש יוצאי דופן בשני הכיוונים...
    ובכל זאת, אם מה שחסר לך זו תחושת בית, אולי ניתן לפתור זאת בצורה אחרת ביניכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו