מה לעשות?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה לעשות?
    סוניה
    16/05/2010

שלום, אני נשואה 3 שנים עם ילד קטן, בתקופה האחרונה- כמה חודשים, כל אחד מאיתנו היה מאד עסוק בעצמו, עסק חדש, אני חזרתי לעבוד אחרי חופשת לידה ארוכה, עברנו למקום חדש, בקיצור, הזוגיות שלנו נדחקה לפינה..
    בעלי לא מדבר איתי כבר כמה ימים, אומר שאני לא יכולה לעזור לו, ואתמול פתח בשיחה שבה אמר שאין לנו כלום במשותף, הוא לא יודע מה אנחנו עושים ביחד והוא לא יודע אם יש סיכוי בכלל..
    ניסיתי להסביר שזאת תקופה, ולנסות לדובב אותו ולהראות לו שהיו לנו רגעים מאושרים בעבר ויהיו גם בעתיד, אבל נראה שהוא כבר החליט...
    מצד אחד חבל לי לזרוק משהו שיש לו השלכות חמורות גם לגביי הילד, וגם משהו שנראה כסוג של קפריזה אבל אני גם לא מעוניינת להשאר במקום שבו איני רצויה

מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סערת רגשות או הגיון?

דורית כהן
    16/05/2010

סוניה היקרה, יש לי הרושם שבעלך התבשל עם עצמו זמן רב - יותר מכמה ימים בהם לא דיבר איתך, (כך לפחות נדמה לי) לפני שפתח בשיחה הזאת איתך.
    זה הזמן להציע ייעוץ זוגי אם לפחות את רוצה לנסות להציל את המצב. כמובן שלא בטוח שזה יעזור, יתכן שהוא כבר החליט בינו לבין עצמו, ולא ירצה לתת לכך צ'אנס. אבל אם יש לו אילו ספקות, ולו רק בגלל שיש לכם ילד ביחד, אז הכי נכון להיעזר באיש מקצוע. כי יתכן שזה שלב אופייני בזוגיות, שבו כל אחד צריך להתפכח מאשליות ומציפיות לא מציאותיות איך הזוגיות צריכה להיות, ולבנות זוגיות ריאלית שמתאימה לשניכם.
    אם את עצמך חושבת שאין טעם בכך ואין סיבה להשקיע את המאמץ הזה - אין ברירה אלא להרים ידיים. כדי להגיע לייעוץ זוגי נדרש שלפחות אחד מבני הזוג צריך שיהיה לו מספיק איכפת מן היחסים על מנת לדחוף עכשו את העגלה כלפי מעלה, במקום לתת לה להידרדר במורד.
    השאלה היא אם הוא נמצא עכשו בסערת רגשות ופועל ממקום של רגש או שאת מעריכה שהוא פועל ממקום של הגיון וחשיבה. אם הוא במקום רגשי בעיקר - אז צריך לדבר אל ההגיון שלו ואפילו להפעיל את הוריו או מישהו אחר שיש לו השפעה עליו כדי שיתחיל לחשוב בהגיון.
    אם הוא פועל להערכתך מן ההגיון, אז המצב פחות טוב. זה סימן שהוא חשב הרבה והגיע למסקנה הזאת לבדו, בעיקר בלעדייך, ואני חושבת שיהיה קשה להזיזו משם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו