מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דילמה קשהדנה16/05/2010
שלום, אני נשואה שנה, אני ובעלי מאוהבים עד השמים, הוא בעל מאוד תומך ועוזר, נסענו 5 פעמים השנה לחו"ל, אנחנו שנינו עובדים ורכשנו דירה יחד כשהתחתנו, אני סיימתי את לימודי האקדמאים לפני כמה ימים, מה שחיכנו לו הרבה מאוד זמן, כדי שאוכל להתחיל לעבוד במקצוע שלמדתי. בעלי ואמו שדיי לא מסתדרים בינהם עד לפני תקופה,ואני מאוד מנסה לקרב בינהם, כנראה שהצלחתי, אולי יותר מדי, לחצו עלי להביא ילד, אבל הסברתי לבעלי שאין למה למהר, שאנחנו נשואים רק שנה ונחשוב על זה לקראת סיום לימודי.
באמת לקראת סיום הלימודים אמרתי לו שנתחיל לנסות, הוא מאוד שמח והתחלנו לנסות משך חודשיים, לאחר מכן אמר לי שהוא מודיע לאמו שאנחנו מנסים בכדי לשמח אותה כי מאוד רצתה. אבל הוא חזר מביתה ואומר לי שהם חשבו על זה וזה לא מתאים לו, וזה לא יהיה מתי שמתחשק לי, הוא הגבר בבית והוא יקבע מתי ולכן כרגע לא! התעצבנתי מאוד ודאגתי גם לומר לו מה אני חושבת על ההתערבות של אימו ביחסנו הפרטיים. הוא כמובן הלך וסיפר לה. וזה חזר הביתה והודיע לי שהוא צריך קצת ספייס ממני וש"זה לא את, זה אני", שהוא לא מרגיש מאוהב כמו בעבר (ורק לפני שבועיים הוא הפתיע אותי בצימר מפנק ורומנטי) קם ועזב אותי שתי לילות לבדי. אני לקחתי את זה מאוד קשה, התקשרתי התחננתי בכיתי, עד כדי "אל תדבר איתי רק תחזור הביתה". טוב זה עבד, הוא חזר ולא דיבר איתי הוא רק אמר שהוא חזר הביתה רק בגלל שלא טוב לו אצל אמא שלו, כי הם רבים כל הזמן, ואני גיליתי שאני בהריון, באותם חודשיים שניסנו להכנס בהם. כולי מאושרת מודיעה לו ומסבירה לו שזה היה בתקופה שהוא מאוד רצה והוא מחליט לקום ולעזוב ולחזור לישון אצל אימו, יום לאחר מכן אימו מגיעה לביתי לוקחת את בגדיו, זורקת לי מילים מאוד פוגעות ועוזבת.
הפעם החלטתי לא להתקשר ולהשפיל את עצמי בשנית, על אחת כמה וכמה כי זה לא מגיע לי ועכשיו המצב שונה, אני בהריון, והוא לא ישתמש בזה שאני פגיעה, והוא מכיר את החולשה שלי שהוא עוזב אותי לבד( במיוחד שאנחנו גרים בעיר קטנה שכולם יודעים ומדברים על זה). מאז עברו שבועיים ואני לבדי(כמובן משפחה וחברים מאוד תומכים, אבל עדין מאוד קשה לי), זאת תקופה הכי טובה בחיי: סיימתי את לימודיי בהצטיינות התחלתי עבודה במקום חדש, אני בהריון. ואני לבדי, מרגישה כל כך נבגדת, כל כך לא אשמה. מה לעשות? להכנע שוב בידיעה שהוא עלול לעשות לי זאת שוב בעתיד, גם אני לא בטוחה שהוא יהיה מוכן לחזור (למרות שאני בטוחה שלא טוב לו אצל אימא שלו כי שם אין לו פרטיות, אביו ואימו על סף גירושים, בלגן שלם) אבל הייתי בטוחה שהוא מזמן יישבר ויחזור לבית החם והאהוב שלנו. והנה עברו שבועיים ללא כל ניסיון להתקשר אליי ולדבר איתי. או להיות חזקה, עד כמה שאפשר ולהתעלם? בבקשה תעזרו לי... הימים עוברים ואני נשברת יותר ויותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך דילמה קשה
דנה16/05/2010ראוי לציין שפעם הראשונה שעזב את הבית, התקשרתי וביקשתי שיבוא ונדבר על הדברים, מה קורה ביחסים ביננו, האם יש משהו שמפריע לו, ושזה לא בסדר לערב אנשים אחרים ביחסים ביננו, אבל הוא דאג להדגיש שאני בסדר גמור, וזה הוא שמשתנה, המלצתי על טיפול זוגי אבל הוא מאוד נגד, הוא אמר שהוא צריך חופש ממני!
אני גם רוצה להגיד שאני לא מוכנה בשום אופן לוותר על התינוק שלי, דבר שאמא שלו הציעה.
אני מרגישה שאני נלחמת בתחנות הרוח, ושאין לי אם מי לדבר ולנסות והלבין את הדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעלך לא יצא מתחת לסינור של אמא
דורית כהן18/05/2010דנה היקרה, אכן מצבך לא פשוט. ראשית את עומדת מול קואליציה של בעלך ואמא שלו, ושם יש המון כוח משותף, עם וותק ברור. מאוד יתכן שבעלך, הרואה את מה שמתחולל בבית הוריו, על סף גירושין, כמו שכתבת, נתקף בפאניקה כאשר מופיעות בעיות גם אצלכם, ויש להניח שהוא נותן לכל בעייה משמעות הרבה יותר טעונה וכבדה מכפי שצריך, בגלל המתח בין הוריו והחשש מה יכול לקרות למערכת זוגית כאשר יש בעיות. אין לו את הכלים להתמודד מול בעיות אז הוא בורח. ברור שהתנהגותו מאוד ילדותית. הוא לא יכול לבוא ולהגיד לך בפנים מה מפריע לו. מצד שני הוא שולח את אמא שלו בתור שליחה, או לפחות מאפשר לה ולא אוסר עליה לבצע עבורו את המשימות הלא נעימות, כמו להגיד לך לעשות הפלה.
יקירתי, יש לך פה עניין עם בן זוג מאוד ילדותי, של יצא עדיין מתחת לסינור של אמא שלו.
האם את רוצה לחכות שיגדל? מתישהו זה יקרה, אבל זה עלול לקחת שנים, ובינתיים את (וגם הוא)תסבלי.
אם את מוכנה לשקול זאת - אני במקומך כן הייתי חושבת על הפלה, על מנת לצאת חופשית מן המשפחה הזאת שהראתה את פרצופה האמיתי. אם את שומרת על ההריון - את קושרת את עצמך לעד למשפחה שלו, ושמה על עצמך כבלים שיעצבו אותך לכל החיים.
אני מציעה לך לקחת את עצמך לייעוץ מקצועי, ללכת לפסיכולוג, ולחשוב היטב מה נכון עבורך לעשות, כי זו תקופה מאוד סוערת מבחינה רגשית עבורך, ואת זקוקה למישהו מרוחק ושקול, שאין לו אינטרס בחיים שלך אלא לתת לך ייעוץ מקצועי בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)