מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוק לעצה או עזרה דחוףרוברט17/05/2010
שלום
אני נשוי כמעט שנה ויש לי בעזרת ה' ילד בדרך ויש לי בעיה עם אישתי
אני אוהב אותה מאוד מנסה לפנק אותה להעניק לה אבל יש לה דרישה אחת יותר מידיי מופרזת
אנחנו שניינו עובדים בכפר סבא וגרים כרגע באזור הפריפריה (חדרה) אין לנו כסף או משפחה עשירה שיכולים לעזור לנו אנחנו משכירים בית ב2500 שקל לחודש בית גדול מרווח 86 מטר חדש עם מעלית וזה לא מספק אותה היא רוצה לגור קרוב לעבודה בחארטה כאילו היא רוצה בתאכלס לגור בכפר סבא ליד ההורים שלה אמרתי לה שתעזוב את העבודה נמצא עבודה אחרת זה לא בעיה היא לא מוכנה
בכפר סבא אין להשכיר דירה ברווחת וטובה פחות מ3500 שקל לחודש רק שכירות איפה הארנונה פה ושאר ההוצאות... אין לי סכומים כאלה מה אני אמור לעשות איך אני פותר את הבעיה היא מצידה להיפרד להתגרש אלוהים לא בירך אותה ביותר מידיי שכל היא מושפעת מהמשפחה שלה המון מה אני אמור לעשות איך אני פותר את הבעיה
אודה למי שיוכל לייעץ לי .....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוברט---
בני17/05/2010"אין שכל אין דאגות"
זו לא בעיה שלך או שלה , זו הבעיה שלכם בייחד, ועליכם לפתור אותה ביחד,
אשתך היא מלכה --- ואתה אמור לפנק אותה, אבל תעשה זאת בחכמה, תשבו על כוס קפה ותנהלו שיחה כמו בוגרים, תסביר לה שקשה לך ואתה חושש שלא תצליחו לגמור את החודש ואז לא יהיה לכם כסף לבלות ביחד, אל תאשים אותה ואת משפחתה, אתה עלול לאבד את הכל, דבר על הקושי שלך בלבד ונסה לשקף לה את המציאות,
אם היא הצליחה לשכנע אותך בכל זאת, עשה זאת ללא היסוס מתוך אהבה ותהיה שלם עם ההחלטה כי אחרי הכל כדאי להקשיב לאשה, מי שנתן לך 2500 ייתן לך 5500 ובלבד שתחיה בשלום עם אשתך,
צאו יחדיו לחפש קן משפחתי חדש ועשה זאת כחוויה משותפת, ולא כטורח וצורך לספק אותה, כי אז תתאכזב ותרגיש מנוצל, כביכול,
מזל טוב
ב ה צ ל ח ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רוברט17/05/2010דיברתי איתה ניסיתי המון דרכים אפשריות היא לא מבינה כלום מגיל קטן הכניסו לה לראש לא לעזוב את העיר דוגמת אחותה בת 25 לא היה לה חבר מעולם לא רוצה לדבר עם אף אחד אלא אם כן הוא מתחייב לה לגור בכפר סבא .....
התשובה שלה הייתה נעבוד נחסוך.... אמרתי לה בשביל לחסוך צריך לעבוד כל יום 12 שעות כולל שישי ומוצאי שבת.... היא ענה סבבה תעבוד לפחות שאני יהייה בבית עם הילד ... ומה אני ??? לא צריך חיים ??? לא רצה להיות בבית ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה
שלומית18/05/2010צר לי אתה לא מבין זה לא שהטיפו לה רק על כפ"ס היא אישה בוגרת עכשיו אם היא כל החיים שלה גרה בכפ"ס אז היא פשוט מפחדת לעזוב או לא מצליחה להתרגל למקום רחוק מהבית( הבית זה כפ"ס) מכירה את הנושא מקרוב אני מיהוד בעלי מרמלה וגם שהיה לי אפשרות לגור בבית משלי מסודר ובפרטיות ברמלה לא הסכמתי והשכרנו דירה שהיא חצי מהבית שלי ברמלה זה פשוט קשהאך אחרי שכנועים רבים של בעלי ושל הבנק (לשלם שכירות +רכב+הוצאות גבוהות+גן פרטי(2050) הסכמתי לעבור לרמלה אנחנו שם כבר מעל חצי שנה ולא התרגלתי ואני עדיין מחכה לעזוב ליהוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהפוך את הויכוח לבעייה משותפת
דורית כהן18/05/2010רוברט היקר, עליכם להתיישב על המצב הכלכלי שלכם ולעשות חשבון האם ניתן לצמצם הוצאות אחרות ולהקציב לשכר הדירה יותר כסף. כי הפרש של 1000 ש"ח לחודש זה לא בשמיים.
כתבת שאתה מפנק אותה ומעניק לה - גם זה עולה כסף. לגור על יד ההורים שלה כאשר יוולד הילד זה יכול לחסוך לכם הוצאות מסויימות, ויתמוך באשתך. לא פשוט ללדת כאשר ההורים של האישה רחוקים. יש הוצאות ששוות הרבה יותר מערכן בכסף. אני מניחה שהיא לחוצה לקראת הלידה וחשוב לה להתקרב להורים. תצטרכו להתפשר על דירה קטנה בשכונה פחות טובה, אבל אני מאמינה שניתן למצא משהו. תחליטו על תקציב, זה לא חייב להיות באלף ש"ח יותר. שבו ועשו חישוב של כל ההכנסות וכל ההוצאות ותראו כמה אתם יכולים להקציב לשכר דירה, ועם הסכום הזה - אולי תיתן לה לעשות את החיפוש, כי היא מכירה את כפר סבא ותדע מה ואיפה לחפש.
יש לי הרגשה שנכנסתם כאן למאבק כוחות - מי ימצמץ ראשון.
וכבר נשלפו איומים כבדים - האיום בגירושין.
חשוב מאוד להימנע מכך ולהחליט שזו בעייה משותפת, ששניכם רוצים את הפתרון הכי טוב, ולהאמין שניתן למצוא פתרון. אם אתה מגיע נעול נגד האפשרות של כפר סבא - אז שום דבר לא יעזור. אמץ לך את העמדה ההפוכה, רק לצורך תרגול גמישות המחשבה - ואתגר את עצמך: הצב לך משימה: להצליח למצוא דירה מתאימה לכם קרובה כמה שיותר לכפר סבא. בסך הכל שניכם עובדים שם וזה יחסוך המון זמן נסיעה בכל מקרה, ואולי אפילו יאפשר למישהו מכם לעבוד משרה חלקית נוספת?
במקום להיאבק - הפוך אותה לשותפה לפתרון הבעייה המשותפת של שניכם. חשוב להגיע לשיחה כזאת מעמדה של "לא יודע מהו הפתרון הנכון" על מנת להגיע פתוח ולא נעול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)