מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הטרדה מינית וזוגיותעודד18/05/2010
אנו זוג נשוי בגיל הארבעים, כל תקופת הזוגיות בנינו הייתה מלווה במשברים,וסבלתי סבל רב לאורך כל התקופה. בקרירות, אדישות, חוסר פירגון ומה לא
לבקשתה להתגרש, כי היא מרגישה חנוקה ללא חופש, ושאני מזלזל בה, ואני אלים מילולית כלפיה,
לציין, שמה שהיא טוענת אינו נכון וגם אם הייתה פליטת פה זה נבע מהתיסכול בו הייתי כתוצאה מהיחס שלה.
ביוזמתי התחלנו בטיפול זוגי,
במהלך הטיפול הזוגי עלתה תקופת הילדות, ואישתי חשפה חוותה הטרדה מינית מצד אביה בתקופת הילדות
זה התבטא בשלילת חופש, אלימות מילולית ופיזית, וכן הטרדה מינית שעדיין דנו בה. האימא שלה פחדה מאד מאביה ולא יכלה לעשות מאומה.
שקישרתי זאת לזוגיות בנינו, זה התאפיין בפחד בלתי הגיוני ממני, ברצון לחופש, שכמעט ואין לה מגבלה לחופש, הסקס בנינו היה מאולץ הייתה מסוגרת ומכווצת. חששה לכל צעירה שהייתה בקרבתי,
היא טענה שבלילות שהיא ישנה ישנה שינה קלה מאד, כנראה מחששות מהעבר. כל התבטאות הקלה ביותר הציגה זאת שאני מכנה אותה זונה, מזלזל,
לציין יש נכון בדבריה אך תחושיתיה קשות הרבה הרבה ממה שקורה במציאות
היועצת קישרה זאת לתקופת הילדות והמליצה לה לטיפול פרטני בבעיה.
אני מאד אוהב את אישתי ומוכן לעשות בשבילה הכל
מאז תחילת הטיפול מערכת היחסים בנינו השתפרה, קיימנו יחסי אישות מס פעמים ואף התנשקנו ארוכות דבר שלא נעשה שנים.
אך כל יום יש לה מצב רוח אחר לפעמים שאני להתקרב אליה, היא דוחה אותי,
מה שכן היא אמרה שאנחנו לא מתגרשים ושצריך סבלנות ואין לי אותה.
שאלותיי?
האם אפשר בכלל לפתור את הבעיה שלה, כי סבלתי מספיק ואנני רוצה לסבול יותר, להתגרש למרות הכל.
האם להיפרד לתקופת מה ולתת לה את החופש לקבל החלטה להמשך הזוגיות בנינו?
אני מאד רוצה להתקרב אליה נפשית וגופנית אך קשה מאד, ואני סובל נורא מזה
אנא, הצעתכם מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסובך ונדרשת המון סבלנות
דורית כהן19/05/2010המקרה נראה לי מסובך, גם בגלל מה שהיא עברה ועוצמת התגובות שלה, וגם בגלל שהיחסים ביניכם בעייתיים כבר כל כך הרבה שנים.
מכיוון שאתם כבר בטיפול זוגי, אני מניחה שהמטפלת שלכם בקיאה בחומר, היא כבר עזרה מאוד, ואין טעם להיכנס לספקולציות של מקרה פרטי.
באופן עקרוני, לא ספציפי למקרה שלך - אני מאמינה שזה יהיה קשה לנטרל שנים של יחס מסויים שנבנה על יסודות לא בריאים, ואשר נוגע גם לרגשות, גם למחשבות וגם לתגובות גופניות ומיניות. זהו מכלול שלם, וייקח המון זמן והמון סבלנות לשנות את היחס שלה כלפיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)