בעיה ביחסים עם חברתי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה ביחסים עם חברתי
    אופיר
    18/05/2010

לאחרונה אני נתקל בבעיה עם חברתי, אני מגיע אליה והיא אינה רוצה לצאת מהבית ורוצה רק לישון כל הזמן, שאני ישכב על ידה והיא לא מוכנה לצאת לשום מקום.
    דיברתי איתה על זה לא מזמן, והיא פשוט ביטלה את הטענות שהעליתי בפניה.
    אני לא יודע מה לעשות. מישהו יכול לייעץ לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה ביחסים עם חברתי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרבה אפשרויות

עדי בדיחי
    19/05/2010

הי אופיר,

תארת מעט ואין הרבה פרטים בדיוק על ההתנהגות של חברתך. לא הזכרת בני כמה אתם, ומה הרקע שאולי זיהית להתנהגות שלה. אבל אנסה בכל זאת לעזור-

אם מדובר בגיל ההתבגרות או סמוך לו- ייתכן וזה מסביר את ההתנהגות. נסה לחשוב האם עוברת משהו בלימודים, עם החברות, בבית, עם המשפחה, או איתך. האם היה משהו שיכל לספר מה עובר עליה?

הרצון להישאר במיטה ולא לצאת- מעיד אולי על איזו תחושה של עצב ,דיכאון, חרדה, אולי חוששת ממשהו, אולי קרה משהו? האם זה דבר שהיה בעבר, האם היא טיפוס שיש לו נטיות להיות עצוב לפעמים? אם כן- זה פחות מדאיג, כי יש כאלה (גם להם יש סיבה), ואם לא- זה יותר מדאיג כי כנראה היה טריגר להתנהגות הזאת.

הייתי רוצה שתברר עם עצמך איך אתה ניגש אליה ואיך אתה יכול לברר מה היא עוברת. נסה להגיד לה שאתה רוצה רק בטובתה, ואתה לא שואל כדי לחקור, אלא כדי לעזור לה , להיות שותף שלה ולהבין אותה. וכך להתמודד איתה יחד. כי אם היא מתמודדת לבד- זה הרבה יותר קשה. אל תבוא בטענות שהיא מסתירה או מתחבאת או מתביישת לצאת, אלא נסה להיות שותף לחוויה שלה ולהזמין אותה לדבר איתך גלויות. אם חשוב לך הקשר, והיא חשובה לך, ונשמע שכן- נסהל דבר אל ליבה, לחדד כמה היא חשובה לך וכמה חשוב לך לדעת אם משהו קרה ואם יש משהו שאתה כחבר שלה, כבן זוגה, יכול לסייע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו