מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא יכול להתאהב...רן19/05/2010
שלום,
רציתי להתייעץ על בעיה שיש לי ודרכי הטיפול בה אם קיימים,
אני בן 23, חוויתי כל מיני סוגי קשרים בחיי, לפני כ-7 חודשים, סיימתי קשר של 3 שנים שהסתיים בבגידה מצד בת הזוג.
אין צורך להסביר מה חוויתי ומה עבר עלי באותו רגע ובאותה תקופה,
לצערי מאז ישנם השלכות על הזוגיות שלי.
מאז הפרידה יצאתי עם 4 נשים שאיתן ניסיתי לבנות זוגיות חדשה, אך ללא הצלחה, אני נורא נהנתי לבלות איתן, הייתה כימיה ומשיכה מינית טובה אך לא הצלחתי להתאהב באף אחת, כשזה מגיע למצב שכבר עובר מספיק זמן (כשבועיים שלוש)והם כבר מפתחות צפיות לקשר איתי, אני לא מצליח לפתח אפילו טיפת רגש ואני כלל לא נהנה מקשר ללא רגש, אני מרגיש כי זה מוביל לשום מקום לדעתי, ואין טעם להמשיך זאת, בייחוד שבנות הזוג שאיתי מתחילות לפתח אלי רגשות שאני לא יכול להחזיר...
אני מרגיש נורא כשאני רואה שאני גורם סבל לבנות הזוג, שאיתי אך אני תמיד ציינתי בתחילת כל קשר שאני פגוע ושנורא קשה לי להתאהב עקב הבגידה.
אני לא אחד שמחפש לפגוע או רק סקס למרות היותי אדם מאוד מיני, אני לרוב שומר על איפוק וממתין לראות האם אצליח לפתח רגש כלשהו ולשם שינוי מערכת היחסים הזו תהיה הדדית.
היום לאחר שבעה חודשים מהפרידה אני עם משהי חדשה, נורא כיף לי איתה היא מדהימה אינטליגנטית ויש ביננו כימיה טובה, אך אינני יכול להחזיר לה טיפת רגש, כל מה שיש ביננו אפילו סקס למרות היותו מגוון ונהדר, בא ללא רגש מסויים מצידי, אני מרגיש נכה רגשית ומפחד מההשלכות של הפרידה.
אינני מאוהב כבר באקסית ואפילו אליה הרגשות שהיו לי כבר אינם, אך אינני מצליח לחדש וליצור רגש חדש, לפני האקסית האחרונה לפני כ-5 שנים עברתי גם בגידה ממשהי שגם הייתה איתי במשך 3 שנים וזה גם שבר אותי, רק שהצלחתי ליצור זוגיות ולתת אהבה ורגשות חדשים מה שעכשיו כבר איננו.
אני מאוד מתוסכל מהעניין ועוד יותר מזה שאני גורם סבל לאחרות, אני סוג של אדם שמעדיף להיפגע ולשמור את הסבל לעצמו מאשר לראות משהו/י שנפגע כתוצאה ממני.
אודה לעזרה לגבי הסוגיה ולדעת האם קיימת דרך לצאת מהמצב הזה כי אני כבר מיואש.
המשך שבוע נפלא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחזור הטראומה ופצע פתוח
עדי בדיחי19/05/2010הי רן,
כתבת בהרבה רגישות מה עובר עליך, ואני רק יכולה לתאר כמה זה קשה, בטח כשאתה מאוד צעיר יחסית לכל האירועים הקשים מול בנות הזוג, ואני מתכוונת גם לקבועות שלא היו נאמנות לקשר וגם לכל הניסיונות ליצור קשר מחודש אחר כך.
כשהזכרת שחווית את אותה חוויית בגידה פעמיים- הבנתי יותר טוב את הסיבה למה אתה כ"כ שומר את עצמך מהקשרים החדשים. מאוד טבעי ואפילו "צודק" לשמור את הרגש, את המחויבות הרגשית ולכן גם את הנאמנות "רק" לעצמך, כי נפגעת מאוד קשה בעבר, המודע או התת מודע (או שניהם) הבינו שכשאתה משלם את מחיר הרגש- אתה גם עלול להיפגע. זהו מנגנון כ"כ טבעי, ולכן אי אפשר לבוא אליו בטענות שפועל ככה. כך נכון לכל מי שחווה בגידה, וכך נכון לכל מי שנכווה- יזהר מאוד מהסכנה הבאה. למעשה בכל קשר חדש, הטראומה חוזרת בצורה זו אחרת- כמו תמרור אזהרה- אל תתקרב לאש.
עברו רק 7 חודשים מאז הפרידה, וחלק מתהליך ההבראה שאתה צריך לעבור גם קשור לזמן שצריך לעבור, לפחות כדי שתוכל קצת להתנקות ולחשוב איך אתה רוכש כלים חדשים להתמודדות עם המצב. כי אתה נפגע פעמיים: אחת- מהחוויה הטראומתית עצמה של הבגידה, הדחיה, חוסר הנאמנות. והשניה- כי נוצר מצב שאחרות מתאהבות בך ואתה לא יכול להחזיר טיפת אהבה בחזרה. ובגלל שהמצב כזה- אני חושבת שצריך רגע לעצור, ולחשוב עליך כעל מוקד המצב- ולא על הזוגיות. ז"א- לשנות את סדר העדיפויות, כך שהמטרה הראשונה היא לחשוב איך אתה מגיע למצב שאתה שוב מוכן לקשר חדש. ה"אזהרה" שאיתה אתה מתחיל את הקשר, היא אמיתית וכנה- אני מתקשה להתאהב עקב מה שחוויתי- אבל למעשה אתה מביא את עצמך קרוב מאוד לאש הזאת, ובכך "משחק" על הגבול- בין להיות שמור ולהתגונן (ולא לפתח רגש) לבין להתמסר (וברור שכרגע זה לא הזמן). וכאן נוצר הקונפליקט וכל האשמה שמלווה- אני לא בסדר, אני לא מתאהב, אני פוגע באחרות, מה לעשות?
הכי נכון, הכי יעיל עבורך- יהיה לגשת לאיש מקצוע, לקבל את התמיכה המקצועית הראויה ובהמשך את הכלים להבנות אמון מחדש. זה אפשרי, עם רצון ומודעות גבוהה- זה אפשרי, ונכון עבורך. כרגע, הפגיעות מהדהדות, הרצון לשמור על עצמך הוא גדול מאוד, אל מול הרצון כן להתמסר וכן להתאהב. ולכן - כדי לצמצם את הפער הזה, בין להישמר לבין להתמסר אבל לא להיפגע כך, יש לשקול לחיוב פניה לאיש מקצוע, וכשהדברים מועלים ויש עבודה משותפת מול מטפל/ת, מוצאים את הדרך הנכונה. אפשר לגשת לאיש מקצוע גם דרך קופות החולים, המחיר מאוד סביר וככל הידוע לי השירות מקצועי מאוד.
בברכת הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)