מנסה להבין יותר בבקשה :)

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מנסה להבין יותר בבקשה :)
    זוהר
    20/05/2010

אז ככה , אני בחור בן 29 שבכל הקשרים האחרונים החברות שלי הן אלה שהחליטו להיפרד , חלקן מהסיבה שאני פשוט טיפוס שיודע לאהוב , לטענתם יותר מדי , וזה מעורר בהם רגשות שקשה להם לשאת ... אני לעומת זאת טיפוס שנשאר , יכול להכיל הרבה מאוד ונשאר .

אני חושב שבכל פעם שאני נכנס לקשר אני אכן מוצף ברגשות חיוביים ויש לי רצון עז לתת ולהעניק למי שאיתי , רק מה שהם נרתעות מזה , הן מרגישות צורך לברוח . לעיתים הקשר רץ ומתפתח כל כך מהר שרק אחרי הם בכלל שמות לב לזה ...

לדעתי כל קשר צריך להתבסס על אהבה ונתינה ובזה אני לא רוצה להשתנות , שישתנו וילמדו לקבל בשבילי , אבל מטרידה אותי השאלה למה יש כאלה שלא מסוגלים שאוהבים אותם , האמת שגם לי קשה לקבל מחמאות ואהבה , אבל אז אני מזכיר לעצמי לוגית שזה לא אמור להיות ככה ....

מה דעתכם ?? תודה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מנסה להבין יותר בבקשה :)

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפתח את היכולת לקרוא אותה נכון

דורית כהן
    21/05/2010

זוהר היקר, מכיוון שכתבת שרוב החברות שלך התלוננו על אהבת יתר, אני מציעה לך לקחת זאת בתור שיעור לחיים. נכון שלכאורה אתה צודק כאשר אתה מאמין שכמה שיותר אהבה זה יותר טוב, אבל לצד האהבה וביטוייה, חשוב מאוד ללמוד להיות קשוב לזולת. לפעמים אנשים זקוקים לזמן עם עצמם, וזה לא אומר שהיא לא אוהבת אותך, אלא שהיא זקוקה לזמן פרטי, או לזמן לעשות דברים שאינם קשורים בך כמו חברות, משפחה. או להיות עם עצמה ולקרוא, או לגלוש במחשב או לראות תכנית טלוויזיה בלי להתחבק כל רגע. אני חושבת שלא נכון להפציץ בקירבה ובביטויי אהבה ללא אבחנה, ללא גבול. זה כאילו אתה עולה על גדותיך מרוב אהבה, אבל אינך שם לב שבצד השני זה לא אותו דבר, ואז נוצר דיסוננס, "רעש", אי נוחות.
    הפתרון הוא להעביר פוקוס אל הצד השני, לקרוא אותה נכון, להיות קשוב לצרכיה אפילו אם הם מתנגשים בצרכיך. אני חושבת שלאהוב מישהי באמת זה שיהיה לך מאוד איכפת מהם הצרכים של בת הזוג שלך, ואותו דבר כמובן גם מצידה... זה כאילו אתה בא עם הדרך שלך ודי כופה אותה על בת הזוג, עד שהיא מרגישה צורך לנער אותך ולהרחיק אותך כי אינך רגיש לאיתותים שלה מה מתאים לה ומה לא. וכיוון שאתה עושה זאת כבר בתחילת הקשר - (אתה חייב להביא בחשבון שהקצב של ההתאהבות הוא שונה אצל כל אחד. לעיתים נדירות מתרחשת התאהבות בין שני אנשים ממש בו בזמן) - זה מופיע מול בת הזוג החדשה בתור " יותר מדי".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו