בעיה בזוגיות - חוסר ברגש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה בזוגיות - חוסר ברגש
    שרון
    22/05/2010

שלום,

אני בת 28, בן זוגי בן 33. אנחנו יחד 6 חודשים.
    הכרנו דרך חברים משותפים והכל התחיל מאוד מהר – מכיוון שאנחנו גרים בערים המרוחקות כשעה נסיעה האחד מהשני, נוצר מצב שמכיוון שרציתי לראות אותו – אפשר לומר שכמעט עברתי לגור אצלו. מהר מאוד הוא נתן לי מפתח והגעתי כ-5 ימים בשבוע אליו.
    היה לו קשה עם האינטנסיביות. אני בנאדם אינטנסיבי במערכות יחסים והוא רגיל לפחות ולכן בהתחלה זה מאוד הלחיץ אותו. הפגישות קצת התמתנו, אבל עדיין המשכנו באינטנסיביות.
    בילינו, נהנינו – היינו מאוד מאושרים.

הבעיה התחילה לאחר כ-3 חודשים. בן זוגי ביקש לדבר איתי ואמר לי שהוא לא מרגיש כמו שהוא רוצה להרגיש לבת זוגתו. חשבנו איפה הבעיה יכול להיות מקור הבעיה, והוא אמר שהוא מרגיש שיש "חוצץ זכוכית" בינינו. הוא הציע שאסע לסדנת מודעות שתעזור לי להיפתח אליו – נסעתי וחזרתי הרבה יותר פתוחה.
    לאחר מכן – פרחנו. נסענו לחו"ל יחד, לחופשה באילת והיה מעולה.

העניין הוא שלפני מספר ימים שוב הוא ביקש שנדבר – ואמר ששוב לפעמים הוא מרגיש הרבה אבל לפעמים פחות.

חשוב לי לציין כי אני מרגישה שהימים עוברים וכי רוב הבילויים שלנו הם עם אנשים נוספים וכי כשאנחנו בבית – אנחנו עסוקים בלשפר אחד את חייו של השני ופחות בפשוט להינות.

יש לנו רצון גדול להיות יחד אבל כמובן שזה קשה מאוד ללא הרגש המתאים מצידו. אני מאוד אוהבת אותו ומבחינתי הוא האחד. הוא אמר שמבחינתו, אם הבעיה הזו לא הייתה קיימת, הייתי האחת.

השאלה שלי היא פשוטה – האם לדעתך רגש ניתן לייצר או להחזיר?
    ואם כן – כיצד?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בזוגיות - חוסר ברגש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום שרון

עדי בדיחי
    22/05/2010

הדבר הראשון שעלה לי זה שעם רגשות לא מתווכחים.

אבל, מכל מה שכתבת- הספקתם המון בששה חודשים של קשר. הלכת לסדנה, גדלתם יחד בקשר, למדתם להיות פתוחים יותר ולגלות יותר את אשר על ליבכם.. ואולי זה מסמל שהפוטנציאל שלכם כזוג הוא גדול- יש עבודת צוות, יש צמיחה.. ואולי מה שיוכל להביא לשינוי הוא שיקוף של כל הביחד שעשיתם- העבודה המשותפת, הבילויים, הביחד עצמו.. וכמו שחשבתם אז ביחד מה יכול להיות המקור- אולי לחשוב גם עכשיו יחד ולגלות מקור נוסף.

באופן כללי, כבזוג יש צד אחד מאוד טוטאלי והאחר פחות- צריך לחשוב על נוסחה שמתאימה לשניכם, כי זה סה"כ מאוד מלחיץ צד אחד בעוד הצד השני לא מרגיש מספיק סיפוק ולוחץ להיפגש עוד ועוד. אולי מהריחוק תבור הקירבה שוב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו