מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אהבה אפלטונית?גלי23/05/2010
שלום.
שמי גלי ואני בת 19,יש לי חבר כבר שנה והוא בן 25.
אנחנו מאוד אוהבים ולמרות כל הקשיים בקשר אנחנו מאושרים ביחד.
לאחרונה הוא חזר להיות בקשר עם ידידה טובה שהוא מכיר כ8 שנים מהצבא אך לעולם לא היה לו קשר רומנטי איתה.
לפני שהכרתי אותה הוא סיפר לי המון עליה,יש לו 2 תמונות שלהם ביחד מחובקים בחדר..
הוא אמר לי שהיא עברה פרידה קשה ושהיא מאוד רוצה שיסע איתה לאילת לכמה ימים. אני הסכמתי כמובן,והוא נסע למרות שהיה מופתע מכך שלא סירבתי והבטיח שלא יקרה שוב.
יום אחד היא הגיע אלינו ולא מצא חן בעיני כלל!
היתה לה גישה ש''היא היתה שם לפני'' ושהיא יודעת טוב יותר עליו ויכולה ללמד אותי,היא התחילה להביא לי עצות ונורא כעסתי. היתי נורא מאופקת ולא אמרתי לה מה אני חושבת עליה ורק התווכחנו מעט...אך אחר כך כעסתי על חבר שלי ששתק והוא התנצל על ההתנהגות הגסה שלה.
בנוסף,הסתכלנו על תמונות שלהם ביחד בחו''ל ובמיטה מחובקים והכל ''ידידותי'' רק שהם בבגד ים והיא מנשקת אותו בצוואר ובלחי.. היא גם סיפרה על סטוצים שהיו לו בעבר וכמה הוא והיא קרובים. וכמה היא היתה ישנה אצלו והולכת לקניות עם אמא שלו.
עכשיו,היא הציעה לו לנסוע איתה לסין לחודש וחצי בקיץ..
הוא אמר לה שלא,מכיוון שהוא עסוק בעבודה. ומכאן התחיל ויכוח שלא נגמר...הוא אומר שהוא לא יוותר על כך בגללי במידה ויצא לו נסוע. ושויתר הפעם רק בגלל העבודה. אחרת היה נוסע ושאני לא אמורה לעצור אותו מחוויה כזאת ולהבין..
הוא צודק? אני לא מתחשבת? והכי חשוב,יש כזה דבר קשר ידידותי בין גבר לאישה?
תודה מראש ! אשמח לתגובות אני נורא רוצה לדעת דעות של אחרים בנושא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה ימים לאילת מול חודש וחצי בסין
עדי בדיחי24/05/2010הי גלי,
ראשית, התרשמתי מאוד מהגמישות שלך, מהמחווה שלך עבור בן זגוך לאפשר לו ליסוע לידידה שלו. סביר להניח שהרבה בנות זוג לא היו מסכימות.. ואת שיחררת את החבל הזה. לצערי (אולי) זאת הסיבה שגם את החודש וחצי הזה בסין הוא זוקף לטובת "את לא אמורה לעצור בעדי".
בכללי, מה שאת מתארת הוא די מורכב ולא פשוט. לא כ"כ הייתי מוטרדת מעצם החדירה לטריטוריה שלכם- ע"י הידידה, אלא יותר מוטרדת מעצם העובדה שאם הוא לא היה עובד הקיץ - הוא "בקלות" היה עוזב לסין לחודש וחצי, איתה, ועוד לצפות שאת תביני אותו.
אם מראש היחסים בינכם היו מוגדרים כיחסים פתוחים, כאלה שבני הזוג יכולים בין היתר לקחת חופשות של חודשים בארץ אחרת, עם מישהו אחר ("אפלטוני" ככל שיהיה), ניחא. אבל את כותבת שמה שיש בינכם הוא אחרת ולא נשמע שאת בכיוון של לתת לו מרחב פתוח לבנות זוג אחרות... אני הרגשתי שהוא מבקש ממך אישור, וכמו שאז הסכמת (והיה מופתע והבטיח שזאת הפעם האחרונה), הוא כנראה ציפה שגם הפעם את תסכימי. ועם כל הכבוד, יש הבדל בין כמה ימים לאילת לבין כמה שבועות על פלנטה אחרת לגמרי.. הרחק..
העובדה ש-את- הוא לא שיקול להישאר בארץ, הדליקה לי נורה אדומה. ושוב- אם יש ביניהם משהו סמוי או לא, אם בכל זאת יש שם מתח שאי אפשר לגבור עליו מצידו או מצידה- זה פחות מטריד. יותר מטריד שהוא מוותר על הקשר ביניכם לאותו פרק זמן- בכ"כ קלות.. ועוד מצפה ממך להסכים לדבר כזה. אם כן- מה בראש סדר העדיפויות שלו? נסי לחשוב האם בכללי את מרגישה, ללא קשר לפרשה הזאת, חשובה עבורו, שמרגיש בחסרונך, איפה הוא שם את הקשר שלכם.. ייתכן והידידה היא תמרור אזהרה.
האינטואיציות שלך נכונות לדעתי.
בברכת הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)