מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לכול הפסיכולוגיות עזרהאורלי24/05/2010
שלום,
אני ובעלי נשואים בערך שנה ואני מרגישה שאני חייה איתו 30 שנה
אני מרגישה שכול מה שאני עושה זה סביבו ולמענו ואין הערכה
כול דבר שאני עושה,מכינה, נותנת הוא זורק לי את המילה אין כמו אמא
הוא יודע שאני נפגעת מזה ולא יכולה לעצור את עצמי
אני מרגישה שאני אובססיבית כלפיו ולא יכולה שלא לפנק אותו
מצידו אני מרגישה שנגמרה לו האהבה כלפי ואני כול הזמן רודפת אחריו קשה לי עם זה
זה נכון אני אוהבת לפנק אותו ולהיות איתו אבל אף פעם אין פירגון תמיד תלונות
והרגשה שאני לא מספיק טובה
אין כמו אמא
מה אני אמורה לעשות-
כואב לי לחשוב איך הוא רדף אחרי וזה לא זה
וכשאני רואה את אחותי אני מקנאה בבעל שיהיה לה איך הוא מעריץ אותה ודואג לה ומפרגן לה
ובלב חושבת מה איתי
מה אני אמורה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפסיקי להיות אמא שלו!
שירית24/05/2010בעלך צודק. אין כמו אמא. אמא יש רק אחת. וכשאת מתנהגת אליו כמו אמא הוא מיד משווה אותך עם אימו והיא תמיד יוצאת עם ידה על העליונה.
יתירה מזאת, כשאת מתייחסת אליו כמו אמא לילד הוא לא רואה את האישה שבך. זה מכבה לו את התשוקה אלייך. כשאת מקרקרת סביבו זה מכבה אותו. ככה זה עובד. נקודה.
עצתי לך, התחילי להיות האישה בבית . תהיי סקסית, תהיי המאהבת, תהיי התומכת והמפרגנת אבל למען השם, חידלי להיות האמא שלו.
תשאירי לאמא שלו את התפקיד שלה וחיזרי לתפקיד שלך!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם שירית
דורית כהן26/05/2010אורלי היקרה, שמעי בקולה של שירית. משהו לא בריא במערכת היחסים שלכם. אוסיף כאן עוד דבר. עושה רושם שמאוד חשובים לך דברי ההערכה שלו. אם הוא מעריך אותך על מה שאת עושה עבורו - את "בשמיים", ואם הוא ביקורתי או משווה אותך לאימו - את ב"ריצפה".
אם בא לך לפנק אותו כי זה עושה ל ך (אני מדגישה את "לך"!) טוב - עשי זאת שלא על מנת לשמוע את הערכתו. עשי זאת עבור עצמך רק בגלל שזה עושה לך טוב. בדקי עד כמה באמת בא לך לפנק אותו ואל תעשי מעבר כך. עליכם להשתית את מערכת החסים על משהו אחר. יתכן שזו הדרך היחידה בה את רגילה להראות אהבה, חפשי דרכים אחרות, לאו דווקא של מתנות ופינוקים. אולי שיחה כייפית, בילוי כייפי, דברים שאת יודעת ששניכם אוהבים לעשות.
ואם שינוי הגישה הזה לא יספיק - תצטרכו כנראה ללכת לייעוץ זוגי וללמוד לעשות את השינוי בצורה אחרת, יסודית יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה מכול הפסיכולוגיות
אורלי27/05/2010אני לא יודעת איך להתחיל לא לקרקר סביבו אנחנו בבית כול הזמן לא יוצאים בשל בעיות כלכליות
וכול פעם שאני רוצה אותו לידי הוא במחשב הוא מעשן הוא בסוני
אני לא מצליחה לתקשר איתו וגם שאני מדברת איתו על דברים שפוגעים בי הוא מדגדג אותי מנשק אותי ולא נותן לי להביע את עצמי
אבל כאשר זה הפוך הוא פשוט מתעלם ממני ולא מדבר על הדברים
מציק לי שהתקשורת היחידה שנוצרת בינינו נגמרת בצעקות
הוא לא רוצה ללכת לטיפול זוגי לדעתו זה לא עוזר
אני לא מבינה גם כשטוב לי ואני רוצה אותו לידי הוא מתעלם וגם שאני רוצה לשוחח איתו על זה הוא פשוט משתיק אותי
איך מתחילים, איך להתנהג
תראי לי דרך להצליח כאן אולי זה גם בגלל הפרשי הגילאים המצומצם שנינו בני 24* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורה משהו לא נעים בשיחות שלכם
דורית כהן27/05/2010אורלי היקרה, התופעות שאת מתארת מעידות על בעיות בתקשורת ביניכם. הוא נמנע מלשוחח איתך, אולי כי בזמן השיחות שלכם קורה לו משהו לא נעים. אולי הוא חווה את השיחות בתור ביקורת מצידך, תלונות? אם זאת החווייה שלו - די ברור שהוא מעדיף להימנע מכך. את כותבת שכאשר את רוצה לשוחח איתו על דברים שפוגעים בך - הוא מתחיל לדגדג אותך על מנת להימנע משיחה. זה בדיוק מעיד - שקשה לו להקשיב לרגשותייך כי זה מופיע לו בתור תלונה עליו. את מעבירה לו את המסר שהוא לא בסדר. זה מסר שלרוב האנשים מאוד קשה לעמוד מולו והם מתחמקים.
הרבה זוגות נתקלים בבעייה הזאת: האחד נוטה להיות מאשים או מתלונן, ואז השני פשוט מתרחק ומקצר את השיחות או כל דבר שעלול להתפתח לשיחה - הוא מעביר לצורה אחרת של תקשורת. עלייך לבחון מה קורה בשיחה שלכם.
אם מה שכתבתי הוא נכון, עליכם ללמוד איך לנהל שיחות נפש, בהן כל אחד יכול להגיד מה הוא מרגיש ומה והוא חושב בצורה שאינה מתלוננת ואינה מאשימה את השני אלא שמה דגש על הרגשות שלך, עלייך, לא על מה הוא גורם לך. זה יוצר אווירה אחרת והשיחה יכולה להתפתח מבלי לחשוש מן הביקורת או התלונות שלך.
זה משהו שלומדים ומתאמנים עליו בייעוץ זוגי. זוהי לא בעייה יוצאת דופן. כמעט כל הזוגות מתאכזבים מאיכות השיחה ולא מבינים מה קרה לשיחות הנהדרות והפתוחות שנהגו לנהל בתחילת הדרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)