מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לדורית שלום רב, רציתי להתייעץ איתךרון ליגל29/10/2007
שלום,
אינני בטוח שאת זוכרת את המקרה שלי - שיתפתי לפני כחודש במקרה שעבר עליי ועל בת זוגתי...
שבמהלכו הרגשתי פגיעה באמון ביננו, בעוד שאת ראית דווקא צדדים חיוביים לאותו אירוע..
מאז אותו המקרה המשכנו בקשר ואכן נראה שאנחנו קרובים וחזקים יותר...
אבל אצלי כל הזמן עולות מחשבות ותחושת כאב(שלאחר מחשבה עם עצמי נובעת עקב אותה פגיעה ביחסים ובתחושת הבטחון שהייתה לי בנו) שאיני יכול לשלוט עלייה - ניסיתי לשתף אבל לאחר מספר פעמים ראיתי שזה סתם פוגע בבת זוגתי אז החלטתי לשמור לעצמי ואולי כך זה יעבור אם זה לא יעלה כל הזמן לסדר היום...
ניסיתי גם להתעלם ושום דבר לא עוזר..
חלק מהבעיה נראית לי שאני צריך לפתח מחדש חוסן נפשי שנעלם מעט כתוצאה מהתחושה החמה והבטוחה(אולי יותר מידיי בטוחה?) שליוותה אותי במהלך כל השנתיים וחצי שקדמו למקרה...
אולי יש לך תרגילים שיכולים לעזור ? אולי תרגילים ביחסים אולי תרגילים שאני צריך לעשות ביני לבין עצמי...
אני פשוט לא יכול לקלוט שבעצם לא היה שום דבר גדול במה שהיה ושזוגות רבים ולפעמים אנשים עושים טעויות אבל מה שחשוב זו השורה התחתונה וההיבטים החיוביים שנוצרו כתוצאה ממה שלא היה...
משום מה אני נוטה בנושא הזה להיות דרמטי מידיי ונותן לעצמי להעצים את המקרה בראש ופתאום מבלי להשים לב אני מתייחס כאילו בת זוגתי עשתה איזה מעשה איום ונורא שמטיל את צלו לכל עבר, במקום לזכור שהיא אכן סיפרה לי ושהיא ניתקה מגע ברגע הראשון שנוצר ושבעצם מאז אני מרגיש שהיא שלמה לחלוטין איתנו ומשהו שהיה חסום אצלה בעבר נפתח לחלוטין ושהיא נותנת לעצמה להראות לי את מי שהיא באמת....
אפילו בזמן שאני כותב את השורות הללו אני לא מבין מה נסגר איתי? שכן גם כאשר אני כותב את הכל אני מוצא שהחיובי לוקח את השלילי בכל המובנים (בנושא זה)... ושאני צריך בעצם להיות מרוצה.... אני באמת לא מבין את פשר העניין.... אשמח לתגובתך בעניין.
בתודה מראש,
רון ליגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יהודית, שלום לך..
רון ליגל29/10/2007...
האם דורית עדיין לוקחת חלק בפורום?
כך או כך, תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות עם דורית
יהודית ברגמן30/10/2007אכן כן, רון יקר! דורית תשוב מחופשה בעוד מספר ימים ותשיב להמשך פנייתך. בינתיים, רון, אני מציעה שתלך צעד קדימה ולא שני צעדים אחורה ותוקיר את חברתך על מה שהינָה - ישרה ושקופה איתך. וזה לא מובן מאליו !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
רון ליגל30/10/2007תודה לך על התייחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהשאיר את מה שקרה בעבר - בעבר.
דורית כהן31/10/2007שלום רון יקר,
ודאי שאני זוכרת את מה שכתבת...היכולת לשים את מה שקרה בעבר במגרה הנכונה - דהיינו בעבר, נשמעת פשוטה וברורה, אבל אנחנו בנויים כך שדברים שקרו לנו בעבר ממשיכים לנהל אותנו ולהופיע לנו מול העיניים כאילו הם עוד עומדים לקרות. מה שאני מתכוונת הוא שמה שקורה לך הוא החשש שתיפגע ממנה שוב, מאחר ופעם זה כבר קרה. אינני יכולה להבטיח לך שהיא לא תיפגע בך שוב. השאלה היא עד כמה אתה תוכל להתאושש בכוחות עצמך. דיברת על החוסן הנפשי שלך שנפגע. זאת בדיוק הנקודה. אתה מאוד צודק, כי כאשר אתה תרגיש שאתה יכול לסמוך על יכולת ההתאוששות העצמית שלך - זה יאפשר לך לקחת סיכונים ביחסים ולהעלות נושאים שכרגע אתה נמנע מהם. הסכנה כאשר לא מעלים נושאים חשובים - שהאינטימיות נפגעת. אתה מתחיל לחשוב מה עלול לפגוע בה ומסנן נושאים או פרטים ואינך יכול להיות לגמרי חופשי איתה - זו כבר פגיעה באינטימיות. החשש שהיא תיפגע או אתה תיפגע - מקטינים את האינטימיות. היא למשל אזרה אומץ ולקחה סיכון גדול כאשר סיפרה לך מה היה בינה לבין אותו חבר קודם, וזה יצר ביניכם אינטימיות גדולה משהיתה בעבר. אז אני מציעה לך כל הזמן לקחת סיכונים ולהציף דברים שמטרידים אותך, ברמה של לשתף אותה מה עובר עליך. ככל שהיא תהיה מודעת יותר מה עובר עליך - עד כמה החשש להיפגע ממנה שוב עדיין מנהל אותך, הרי אם היא מאוד אוהבת אותך ואיכפת לה ממך - והיא יודעת איך אתה מרגיש - הסיכוי שהיא תעשה משהו שיכאיב לך הוא קטן יותר ככל שאתה חושף בפניה מה אתה מרגיש. אם היא אינה מודעת לתחושותיך - אולי היא אינה חושבת שמעשה מסויים שלה מסוגל להכאיב לך כל כך.
אכתוב לך עוד משפט שנראה לי רלבנטי לגבי דברים שקרו בעבר: זה כאילו שאתה נוהג במכונית, רוצה לנסוע קדימה, ובמקום לאחוז בהגה אתה מחזיק במראה האחורית. תחשוב על זה, רון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית, תודה לך...
רון ליגל04/11/2007אני מבין את מה שאת אומרת... העניין הוא שאני לא רוצה להעלות יתר על המידה את הנושא לאוזניה..
כאשר אני יודע שזה פוגע בה ולא נעים לה לדוש בנושא שוב ושוב... ויש בי חלק שאומר שעכשיו היא עוד תסבול את זה - אבל אם זה יקרה יותר מידיי אז אני לא חושב שאני הייתי רוצה להיות במערכת יחסים שבה כל הזמן הבן זוג שלי מזכיר לי כמה אני פגעתי בו...
הייתי רוצה להתייעץ איתך בשני נושאים שבעצם הם הכי רלוונטים אצלי והכי עולים כל הזמן -
א) מתי אני אדע שהגיע הזמן להפסיק להעלות את הנושא ואם זה צץ אצלי בראש אז הגיע הזמן לשמור לעצמי?
ב)אני מנסה למצוא דרך להגיע לחוזק נפשי כפי שהיה לי בעבר - זה למעשה היה מעין סימן היכר כאשר הייתי "מסתכל" על עצמי.. יש לך עצות או אפילו תרגילים שאת חושבת שיהיו מועילים?
*אני גם מודע לכך שהיא אינה בגדה בי(מבחינה לוגית) אבל אני נותן לה את ההרגשה כאילו היא למעשה כן בגדה וזה משום שאני כל הזמן נוטה להעצמה של המקרה אצלי בראש...זה גם מתקשר אצלי לחוסן הנפשי שהוזכר מקודם...
בתודה מראש,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמפאטיה וחמלה
דורית כהן06/11/2007רון יקר,
אני מציעה שתבדוק עם עצמך מהי התוצאה הרגשית (בחיים שלך) של העובדה שהמחשבות הללו לא מרפות ממך - הנה, אני כבר מנחשת:
מערער לך את הבטחון העצמי, גורם להתרחקות ממנה, מעכיר את תחושת שמחת החיים, גורם לדאגה לגבי העתיד ולחוסר אמון בזולת.
אתה כנראה זקוק למנגנון המחשבתי הזה כמו מקל הליכה עכשו, כאילו נפלת וכואב לך ואתה זקוק לאמצעי עזר,ואינך מרפה ממנו עדיין כי אינך סומך על רגליך שיתפקדו כמו בעבר. אתה לא נהנה לראות עצמך עם המקל הזה, אבל יחד עם זה חושש להרפות ממנו פן תיפול שוב.
תחשוב על כך שאתה לא השתנית, יש לך אותם נתונים אישיותיים כמו מקודם. פשוט חשפת משהו בעולם שלך שלא היה גלוי מול עיניך מקודם. הבנת יותר לעומק משהו מ"מדעי החיים", מתחום היחסים. ככל שיהיו לך יחסים ממושכים יותר, יקרו כל מיני דברים, שיסעירו אותך מבחינה רגשית. ככה זה באהבה. מה שמאוד עוזר הוא אמפאטיה. היכולת להיכנס לנעלי השני (או השנייה במקרה שלך) ולראות את הדברים מנודת המבט שלו. אני מאמינה שאנשים אינם רעים, אינם עושים משהו כדי להרע או כדי לפגוע, אלא כדי לספק צורך עצמי חזק. זה עוזר לחשוב כך על אנשים, ולהביא לכל יחסיך יותר חמלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית ...
רון ליגל06/11/2007את מתארת את המצב במדוייק... רגע אחד הכל מאחוריי ורגע אחר אני חושב על כך שאני צריך להתרחק ממנה לזמן מסויים. אני כן חושב שמה שבעצם מנחה אותי גם בשעה שאני מרגיש כועס ונפגע ומחשבותיי רצות למקומות של להתרחק ושל תחושה שאולי כדאי לוותר.. זה שבשורה התחתונה אני תמיד חוזר לאותה המסקנה - שאני פשוט אוהב אותה ורוצה לחיות איתה את חיי.
אבל לא כל כך הבנתי את עצתך..
את מציעה שאני אנסה להכנס לנעליים שלה לתקופה ולחזור לאותו מעשה ומה גרם לו? או להכנס לנעלייה בתקופה הנוכחית ולנסות לראות איך היא מרגישה כשהיא רואה את אופן התנהגותי?
ועוד דבר.. איך אני גורם לעצמי להכניס את כל המקרה לפרופורציה נכונה - ולא נותן לעצמי להכניס את המקרה למגרה של בגידה טוטאלית ובכך אני בעצם לוקח את כל הדברים החיוביים שקרו כתוצאה מכך?
תודה רבה,
רון ליגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד קצת על אמפטיה ועל חשיבה חיובית
דורית כהן06/11/2007רון יקר,
"להיכנס לנעליים שלה" = אמפאטיה. היכולת שלך להבין את רגשותיה ואת צרכיה, כפי שהיא חשה אותם, במנותק מן הרגשות והצרכים של עצמך. עד כמה אתה מסוגל - כמו שאני יכולה (כי אני לא במערכת יחסים איתה) להבין את צעדיה ומה היא הרגישה בחברתו של ידידה הקודם. עד כמה אתה יכול להבין אותה מבלי כל הזמן לחשוב על מה זה אומר לגביך. כלומר להישאר מנותק לרגעים אחדים לצורך יצירת ההבנה הזאת. אמפאטיה הינה יכולת שמפתחים עם השנים. היא גוברת כאשר אתה נעשה אב לתינוק ומסוגל לטפל בו ולהיענות לצרכיו גם כאשר אתה עצמך סחוט מעייפות. ואפשר להתאמן בה עוד קצת כל פעם. חשוב גם לבדוק עם האדם השני האם הצלחת להבין נכון את רגשותיו ואת מחשבותיו - ע"י בירור מילולי יחד איתו. אבל, רון, קשה ללמד מיומנות של תקשורת בין אישית דרך הודעות בפורום.
לגבי שאלתך השנייה - לשים את הדברים בפרופורציה. נדמה לי שאתה מצליח כבר לראות את החיובי הגובר על השלילי, וזו הדרך. טכניקה כזאת, של חשיבה חיובית מול המחשבות השליליות. לא מכירה משהו אחר. להקפיץ כל פעם את החיובי על פני השלילי, עד שההצפה המחשבתית הזאת תיגמר ותוכל לעבור הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דורית...
רון ליגל06/11/2007תודה על כל העצות.. במידה ואת מעוניינת אני אעדכן בהשתלשלות האירועים בעתיד,
רון ליגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)