מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גבר שלא מצליח להתאהבשירן27/05/2010
היי, שמי שירן בת 24 ואני פנויה רגשית.
לאחרונה הכרתי אדם מקסים, בגילי, שיצא לפני כמה חודשים ממערכת יחסים של כמה שנים שבסופה הוא נפגע קשות עקב בגידה של בת זוגתו לשעבר.
נפגשנו מספר פעמים בודדות, בילינו וגם הגענו למצבים מיניים חלק מהמפגשים ביזמתי וחלק ביזמתו.
ייאמר לזכותו כי היה מאוד כנה ואמיתי והזהיר אותי שהוא מאוד בעייתי בחלק הרגשי כרגע ושהוא ניסה מס' מערכות יחסים אך כולן נגמרו מהר מיוזמתו מכיוון ולא הצליח לפתח רגשות כלפי אף אחת ושהוא חושש שיהיה בדיוק אותו דבר גם איתי ושאם אפתח אליו רגשות אז אפגע כי הוא מבחינתו סגור, חלול מרגשות,לא יוזם ומופנם (מגדיר את המצב כנכות רגשית) ולא רואה פיתרון לנושא ומתוסכל מאוד להמשיך קשר ללא רגש מצידו ומתייאש מהר מאוד כי מפחד מהפגיעה שעלולה לבוא מכך שלא יכול להחזיר רגש.
ניסיתי להסביר לו שמבחינתי זה משהו מובן אחרי בגידה למרות שעבר הרבה זמן, וכמובן שצריך לחזור אליו האמון בתוך זוגיות והפחד להיכוות עם הזמן ידעך אבל זמן זה משהו שמאוד חשוב פה. אני באמת מוכנה לתת מעצמי ולא לקבל חזרה ממנו את מה שהוא לא יכול לתת, בלי ציפיות ובלי מחוייבות אם צריך (אם זה מלחיץ אותו) הוא אדם כ"כ נפלא ורגיש, אני נהנית מכל רגע במחיצתו למרות שהוא חושב שהוא קר ולא נותן כלום אני מרגישה את הדברים הקטנים שכן שם וכן מראים על רצון להיות שם.
אני אישית מוכנה לקחת את הקשר הזה לאט גם כדי להגיש מכבידה וגם כדי לתת לו את הזמן להשתקם, הוא שוקל לפנות לטיפול/יעוץ מקצועי בנושא ואני מעודדת את ההצעה כי אני חושבת שאדם מקצועי יוכל אולי לתת לו כלים להתמודד ויעזור לו להגיע למצב שבוא הוא שוב יכול להתאהב או לפחות לא להיות עם רגשות אם על זה שהוא לא. אני אדם לוחם ולא מוותרת בקלות על משהו שעושה לי טוב ובמיוחד שאני מרגישה שאני עושה לו גם טוב.
שקלתי להציע להיות חברים בלבד, ללא קשר אינטימי או רגשי, להיות אשת שיחה ותמיכה, להעלות חיוך כשאפשר וכל זה בלי ציפיה לקשר כלשהו עתידי ובלי להיקשר ,אלא שאני חוששת שגם את זה הוא ידחה על הסף.
הייתי שמחה לקבל ייעוץ מה עליי לעשות במקרה כזה, אם לא לוותר ולהלחם כמו שהייתי עושה במצבי הטבעי או לשחרר כי הוא פשוט צריך את הלבד שלו ולהבין שכנראה זה לא יעיל או כדאי להיכנס לחייו במצב הנוכחי.
תודה מראש,
שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים עם גבר שנפגע בעבר מבגידה
יהודית ברגמן30/05/2010שירה יקרה,
נפלא שהוא שוקל לפנות לטיפול/יעוץ מקצועי בנושא, עודדי אותו לעשות זאת בהקדם ובמקביל, המשיכי בקשר איתו כמו שהיה עד כה ונסי לדובב אותו לגבי ציפיותיו שלו מהקשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההציפיות שלו
שירן30/05/2010הוא נורא מפחד שהקשר בינינו יפגע בו יותר (משהו שלא היה בהתחלה). זה אמנם קשר טרי מאוד אבל הוא כנראה רגיל שלבנות ש ציפיות ממנו לקשר רגשי כבר בשלב מאוד מוקדם ואצלי המצב הוא כזה שרגשות מגיעות אצלי קצת מאוחר יותר בהמשך. בינתיים אני מאוד מהנית ויש משיכה וכימיה מכל מיני תחומים. הסברתי לו שנאי לא מעוניינות רק בחלק הפיזי של הקשר אבל לא ממהרת ולא לוחצת עליו להרגיש משהו.
הוא מפחד להפגע כי כשהוא איתי הוא אומר שהראש שלו מוקף רגשות לא מובנים וכל דבר קטן יכול להרתיע אותו - ציטוט של דבריו.
כתבתי לו באחת ההתכתבויות שלנו שחשוב לי שיבין שאני לא נפגעת ממנו כי אני לא רואה סיבות ואני מנסה להבין אותו והוא בתגובה התעצבן כי "אני מסנה לשדל אותו לעשות דברים שהוא לא יכול" הכוונה ללהבין אותי. אז אמרתי לו שלא יבין אם הוא לא יכול אבל, שיקבל את העובדה שאני לא אפגע ממנו כי האינטילגנציה הרגשית שלי די גבוהה ואני יודעת לשלוט ברמת הפגיעות שלי.
לא נשארו עוד אנשים טובים ורגישים כמוהו לדעתי, הוא כל מה שבחורה רוצה ובנוסף גם מאוד מושך.
החשש שלי הוא שהוא מתרחק בגלל הפחדים הללו שהזכרתי גם בהודעה הקודמת כאן.
הציפיות מבחינתו הן די שליליות בגלל ההרגשה הכללית הרעה שלו לגבי הכל, הוא חושב שזה זמני עד שיהיה לו קשה מידי והוא יעזוב ושאני אפגע מכך. כאילו התסריט שחזר אצלו בקשרים הקצרים האחרונים שהיו לו ולא החזיקו מאותן סיבות..
אמרתי לו שאולי הרגשות אצלו יגיעו בשלב מאוחר יותר כי עובדה שאם היה רוצה ללכת אף אחד לא מחזיק אותו בכוח והוא נפרד בעבר מבנות בגלל אותן סיבות.. כל עוד הוא שם הייתי מאוד רוצה להמשיך אתו לאט לאט ולא להלחיץ...
הוא מאוד חשוב לי ולכן מוכנה לעשות הרבה כדי להשאר איתו.
בקשר לטיפול המקצועי זה משהו שהוא מעוניין בו אך עדיין לא ניגש להתחיל אותו לדעתי מפאת חוסר זמן וכסף. אבל זה משהו שאני מאוד מעודדת ולדעתי יקרה בזמן הקרוב ברגש שכמה דברים שהוא חייב לסיים כרגע יסתיימו יהיה לו יותר אוויר לנשימה ולבדיקה של הטיפול המקצועי.
הייתי רוצה לדעת רק אם זה טוב מה שאני עושה ואם יש דרכים לעזור לו להתנתק מהעבר ולחיות את ההווה ולא להיות כ"כ שלילי כי זה מוביל אותו תמיד למבוי סתום.
תודה שוב, שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההציפיות שלו
יהודית ברגמן30/05/2010שירן יקרה,
אני חוששת שהפגיעה שלו מאוד משמעותית וההתעסקות שלך בנושא עשויה להרתיע אותו יותר. אם הוא והקשר איתו חשוב לך, הניחי לו והמתיני לתוצאות הטיפול. אם את חשובה לו, ההתרחקות שלך באופן זמני אף עשויה לגרום לו לחשוק בך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתרחק??
שירן30/05/2010אני יכולה להתרחק אבל אין סיכוי שאח"כ אוכל להתקרב חזרה כי זה יגרום לנתק מצידו
אני חושבת שהוא זקוק לתמיכה ולשיקום והוא עדיין לא התחיל טיפול
אולי באמת עדיף לא להתעסק או לדבר על זה כמו שאת אומרת כדי שלא ירתע ממני...
הקשר איתו אכן מאוד חשוב לי אך להתרחק כמו שאמרתי קודם יגרור ניתוק. לדעתי אם נתנתק הוא פשוט ימשיך עם המעגל הזה של להתחיל משהו ולהפסיק אחרי פחות מחודש כי זה קשה לו מידי לעמוד בציפיות.
הייתי רוצה לעזור לו לצאת מהמעגל הזה של חיפוש אהבה כשהוא לא מצחיל להרגיש. הוא מחפש ריגושים בזמן שלא יכול להתמודד איתם...
את מבינה אותי?
האם קיים פיתרון נוסף בו גם אני בתמונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם יהודית
חושבת31/05/2010היי שירן,
אני גם חושבת שהכי טוב יהיה אם תתרחקי. לדעתי זה לא תפקידך לטפל בו, במיוחד לא על ההתחלה, כשהקשר רק מתחיל. אם הוא ירצה מספיק, הוא יחזר אחרייך ברגע שתתרחקי. ואם ירצה אך לא יעשה זאת, זה רק יצביע לך על חומרת הבעיה ועל הצורך בטיפול- שלפי דברייך, עדיין(!) לא התחיל. את לא יכולה לדעת כמה זמן ייקח לו להתחיל את הטיפול(אנשים לעיתים מושכים את הזמן בעניינים האלה), וכמה זמן ייקח לטיפול בכלל להשפיע עליו לטובה. עד אז, את עלולה להיות עמוק בקשר.
לשיקולך.. בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אשמח לקבל תגובה של יהודית גם כן
שירן01/06/2010באמת כדאי להתרחק? למרות שזה יגרום לניתוק בבירור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)