מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתלבטתflower3428/05/2010
שלום,
שמי נעמה בת 25 ,הכרתי בחור מקסים לא מזמן והקשר שלנו די התחלתי.
אתחיל מיתרונותיו של הבחור: הוא טוב לב , הוא מבין אותי, דואג ותומך בי, מפרגן ללא הרף, רגוע, איש שיחה נהדר, הוא אף פעם לא משעמם אותי, הוא חכם, רגיש בעיקר אלי ולצרכים שלי, אוהב מכבד!! מבחינתי האופי שלו מושלם ומעולם לא יצא לי להיתקל בכזה בחור זהב. מבחינת המראה שלו יש בו גם דברים שאני מאד אוהבת, מאד נעים לי המגע שלו, החום שהוא מעניק לי. יש לי משיכה אליו (אומנם עדיין לא 100%) גם פיזית בעיקר במצבים של אינטימיות ומגע.
ולעומת זאת יש בו דברים שאני פחות אוהבת ואף נרתעת מהם- כמו למשל חוש אסתטיקה פחות מפותח וכמה דברים בחיצוניות שגם קצת מרתיעים. כמו כן דבר נוסף שקשה לי מאד להתגבר עליו זאת שפת גופו העדינה. אני חייבת לציין שלאחרונה אני אכולת מחשבות וספקות- אני מסתובבת ברחוב ומתחילה לעשות השוואות בינו לבין גברים אחרים-חסונים וגבריים ושואלת את עצמי שאלות רבות כגון: 'למה הבחור שלי לא גברי כמוהם?, האם אני מפספסת או מפסידה משהו כשאני איתו? האם לא מגיע לי בחור גברי כמו אלה שאני נתקלת בהם ברחוב? למה הוא לא נראה כמותם?'וכו' וכו' וזו פשוט מערבולת של ספקות שאני נבלעת בתוכה ואני לא יודעת מה לעשות כדי להתגבר על זה. אני אומרת לעצמי פעמים רבות שיש לי בחור טוב ושגבריות וגוף חסון לא בהכרח מעידים על אדם איכותי בעל מעלות.
אבל נורא קשה לי עם זה ואיני יודעת כיצד עוברים את המחסום הזה. כמו כן, אני מאד פסימית ועולות בי מחשבות רבות של ייאוש ואולי אף פרידה (מה שאיני רוצה שיקרה!!! קשה לי אפילו לחשוב על זה!) כי אני מתחילה לחשוב שאולי תמיד תהיה לי איזו בעיה עם המראה שלו או שפת גופו ומעולם לא ארגיש מסופקת איתו בקשר.(למרות שבסה'כ טוב לי איתו).
עזרו לי ליישב את הבלבול והספקות הללו אני כבר אובדת עיצות ורוצה שכל ההתלבטות הזו תחלוף. אני באמת לא יודעת מה לעשות. סליחה על האורך ותודה רבה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האהבה מייפה את המציאות
דורית כהן30/05/2010נעמה היקרה, כתבת שלא מזמן הכרת אותו. על כמה זמן מדובר? כמה שבועות? חודשים? ציינת כל כך הרבה דברים טובים אצלו שהינם מאוד חשובים בתוך קשר. הדברים שמפריעים לך הינם חיצונייים, וככל שמתפתחת אהבה חזקה יותר בדרך כלל החיצוניות נעשית פחות חשובה, וקורה משהו הפוך - בן הזוג האהוב נראה בעינינו יותר ויותר יפה ונטול פגמים. מנסיוני זהו מדד לעוצמת האהבה. לאור כל התכונות החיוביות שיש בו, אני חושבת ששווה לתת יותר צ'אנס ליחסים איתו. יש להניח - קצת חשיבה הגיונית ומציאותית - שאם תמצאי בחור חסון וגברי - יחסרו בו תכונות אחרות שחשובות בעינייך, אולי יותר מן הצד האישיותי והתקשורתי. הפתעת את עצמך ומצאת טיפוס שחיצונית שונה מן האידיאל שלך, והנה יש בך משיכה כלפיו, ואת כן רואה בו דברים שמוצאים חן בעינייך חיצונית. תני לעצמך להיפתח אליו רגשית ותראי מה קורה, האם המגמה היא שהוא נעשה יותר חמוד ונאה בעינייך או להיפך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה להבין את עצמי..
flower3418/06/2010רוצה לעדכן שאני כבר 3 חודשים עם אותו בחור מדהים, הוא תומך בי ומבין כמו שאף אחד מעולם לא עשה!!
כיף לי ורגוע לי איתו מאד..אני מרגישה במחיצתו הכי מוגנת והכי שלמה בעולם..וגם הצד הרגשי התחזק ואני מרגישה שהחיבור בינינו התחזק עוד יותר ואני מצליחה לראות בו עוד ועוד דברים חיוביים כאלה ואחרים.
סיפרתי כאן לפני חודש בערך על ההתלבטות שהוא טיפוס עדין מדי ושזה קצת מרתיע אותי, אני מנסה לאט לאט לקבל את זה ולהבין שלא הכל מושלם ושמעולם לא אזכה בבחור המושלם- שאומנם הוא עדין ומראהו לא גברי וחסון כמו שאני אוהבת אך יש בו המון דברים אחרים שפשוט עולים על זה, ולכן זאת הסיבה שאני גם איתו וממשיכה עימו את הקשר. אני תמיד אומרת לעצמי שהביקורת הזו שלי תעבור ומתישהו אתרגל למראו ואקבל אותו אך לא תמיד אני מצליחה. יש פעמים שאני יכולה להביט בו ולחשוב: "הוא לא הטעם שלי, אני רוצה שייראה אחרת" ופעמים בהם אני יכולה להביט בו ולחשוב: "הוא נראה כ"כ יפה ואצילי!!" אני לא מבינה למה זה קורה ולמה יש כזה פער וסוג של פיצול בדעותיי.
אני חוששת שתמיד אחיה עם הספקות הללו.. מה גם ש-3 חודשים זה יחסית הרבה זמן כדי להתאהב כבר בבן אדם ואכן העוצמתיות של הרגשות שלי למול אותם דברים שאיני אוהבת בו ירדה ופחתה אך מדוע איני מרגישה שלמה עם זה? עם מראהו?
באמת שאין לי על מה להתלונן הוא הבחור הכי מקסים שיכולתי לבקש ומשיכה פיזית גם היא קיימת. זה לא שאיני נמשכת או נרתעת. להיפך. אני בעצמי יוזמת מגע הרבה פעמים.
אז מדוע גם הקבלה שלי אותו לא מגיעה??? ולמה זה קורה לי??
האם זה משהו שתמיד יישאר כך ולא ישתנה? אני יודעת שקשה מאד לענות על זה אבל זה דבר ממנו אני מאד חוששת..
אשמח לשמוע דעתכם בנושא!!
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר עמוק
דורית כהן20/06/2010פרח יקרה,
ראשית, תודה שאת מעדכנת אותנו, זה תמיד נותן ערך רב יותר לכולם כאשר יש המשכיות ובוחנים את הנאמר בטווח יותר רחוק.
כבר מקריאת דברייך, לעומת מכתבך הקודם, אני מתרשמת שאת עוד יותר מרבה בשבחים אליו, ומידי פעם את אפילו נהנית מהופעתו החיצונית- כתבת "יפה ואצילי" - אלו דברים שקודם לא כתבת אותם. כלומר היופי הפנימי שלו מבצבץ כבר החוצה.
מנסיוני האישי - ככל שאתה יותר מעריך, מכבד ונהנה בחברת בן אדם - הוא ייראה בעינייך יפה יותר. מנסיוני - אנשים שבמבט ראשון היו ממש מכוערים בעיני - כאשר התקרבתי והתידדתי איתם והוקסמתי מהם - הכיעור נעלם והופיע סוג של יופי.
לדעתי זה קורה ביניכם, אבל אולי את עדיין מופתעת וסקפטית שזה יכול להיות ביניכם ואת עוצרת עצמך מליצור איתו קשר עמוק יותר. אינני בטוחה שזה קשור להופעתו החיצונית... האם יתכן שמשהו בך נרתע מיחסים מחוייבים וממושכים? זה רק ניחוש - אולי אני טועה. אבל שווה לבדוק זאת מול עצמך. אולי מעולם לא היה לך קשר ממושך? או אולי נפרדת ממישהו וליבך נשבר ואת מגוננת על עצמך מפני התקשרות נוספת שמא תסתיים אף היא בלב שבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
flower3420/06/2010לדורית היקרה!
תודה רבה על תגובתך !!
את האמת שבעבר היו לי קשרים ממושכים ואף אומר לך שאני טיפוס של קשרים רציניים ארוכי טווח ואני אף מייחלת שהקשר הנוכחי רק יילך ויהיה כזה!
אני חושבת שהקושי שלי נובע מכך שזו הפעם הראשונה שיוצא לי להיתקל בסגנון כזה של בחור משום שבעבר יצאתי עם גברים מסוג אחר (יכולה לומר לך שמבחינת איכות - החבר הנוכחי מתעלה מעל כולם) ולא יצא לי לצאת עם בחור בסגנון עדין שכזה. ולכן גם הספקות והקושי לקבל.
כנראה שזו מעין שבירת מוסכמה חברתית או שבירת תבנית אצלי בראש של משהו שאני כל הזמן הורגלתי אליו.
השאלה איך פותרים זאת ומקבלים את השונה שכפי שציינתי- הוא מדהים ומיוחד, אך לא מה שאני רגילה אליו..
אשמח לעצתך!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית
flower3422/06/2010עדיין לא קיבלתי מענה אשמח לשמוע מה דעתך על המשך הדברים שכתבתי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצלחת לעבור את המחסום
דורית כהן24/06/2010פרח היקרה, ראשית אני שמחה על החוויות הטובות שאת עוברת. את מפתיעה את עצמך, וזה כשלעצמו הוא דבר נחמד, לגלות בתוכך נטיות חדשות, שלא ציפית להן. ומכיון שהשערותי התבדו - אענה לך בכיוון אחר:
אני חושבת דווקא בגלל שהוא לא במוסכמות שלך והוא כל כך הצליח להקסים אותך - יש בכך כדי להראות שאולי זה הדבר האמיתי. חשבי על כך שהוא היה צריך לגבור על כל המוסכמות האלו שלך ולהצליח להגיע ללב שלך בלי להיעזר בעטיפות המקובלות שתמיד משכו אותך.
אני חושבת שיש בתוכנו דחפים או תבניות קדומות שנוצרו בילדותנו, פעמים רבות בגלל דמות האבא, או מבוגר אחר משמעותי בסביבתנו שכבש אותנו - ועם הדימוי הזה אנחנו מסתובבים ונראה לנו שזהו הטיפוס שאליו אנו נמשכים. יש בזה משהו עמוק, ראשוני, פיזיולוגי אפילו, כי זה טבוע בנו כל כך מזמן, אבל זה לא בהכרח הדבר הנכון עבורנו. יש אולי הרבה גברים בעולם שניתן לאהוב אותם, שאת יכולה לאהוב אותם, ומן הסתם לא כולם בצלם ובתבנית שאת ציפית לה.
אני מציעה לך - צאי כבר מן התבנית ההיא ותשמחי שהצלחת לעבור את המחסום ולהיפטר מן ה"כבלים והחישוקים" הללו, שלא איפשרו לך להתקרב לגברים שווים בעלי סגנון אחר!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
flower3424/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיש עוד תקווה לקשר??
flower3421/07/2010רוצה מאד להאמין שכן..
קשה לי מאד עם המחשבות השליליות לגבי הקשר והבחור שלי, זה עדיין ממשיך ומאידך גם טוב לי איתו לפעמים כ"כ ואני יכולה להרגיש הכי מאוהבת...
רוצה מאד להתגבר על המכשול הזה, על אותה תבנית גברית ומצ'ואיסטית שטמועה אצלי במחשבה..לקבל את עצם העובדה שהגבר שלי עדין ולא כמו השאר...
כנראה שזה משום שהוא טוב מדי אליי...אז אני מרשה לעצמי כך לחשוב ו"לזלזל".....
יש עוד תקווה לקשר הזה???
ניתן להתגבר על זה??
אשמח מאד לעזרה!!!
מיואשת......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנייה לייעוץ פסיכולוגי
דורית כהן22/07/2010פרח יקרה, אם את רוצה שזה יפסיק לנהל אותך, אולי כדאי שתחקרי קצת את מקורותייך הפסיכולוגיים, תיכנסי לעבר שלך, לילדות שלך, ותנסי להבין מאיפה ההתקבעות הזאת על דמות המאצ'ו. את יכולה לעשות זאת ע"י פנייה לייעוץ פסיכולוגי אינדיבידואלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)