מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בגידה?!ליאת28/05/2010
מי יכול לעזור.??
אני נשואה +2 חרדית מאד ליברלית.נשואה 6 שנים יש לנו עסק מצליח מאד.ב"ה לא חסר כלום.לפני שבועיים גיליתי
שבעלי בקשר עם בחורה שפעם נפגש איתה ומאד רצה אותה אבל היא עזבה אותו והתחתנה ותמיד היתה לי הרגשה שהוא חושב עליה.בקיצור השגתי איכשהו את המספר שלה והוצאתי פרוט שיחות גיליתי שהם בקשר כבר 11 חודש בחודשיים הראשונים הם דיברו ימים כלילות וסימסו בלי סוף ואח"כ זה נהפך לפעם בשבוע שבועיים עד לפני שבועיים. ו בפייסבוק אחרי 10 חודשים שהם בקשר הוא רשם לה הודעה"אני בניו יורק.מתגעגע לדבר איתך.אתקשר אליך ואל תכתבי דברים אישיים בפייסבוק כי יש מישהו שיכול לשים עין."
הוא אמר לי שהוא נשבע שלא נפגש איתה.אבל התקשרתי אליה והיא אמרה שהם נפגשו פעם אחת לכמה דקות{היא מוכרת תכשיטים אז הוא רצה לראות טבעת בשבילי..חחחההה}אני מרחיבה כי באמת רציתי לדעת האם זה נחשב לבגידה?אני לא יודעת איפה לשים את עצמי ואין לי למי לספר.לא אכפת לי כבר לעזוב אותו ולוותר עליו אבל יש לי ילדים קטנים ופרנסה בשפע וחיים ברמה מאד גבוהה.אין לי לאן ללכת.אם הוא באמת אוהב אותה{היא אגב מתגרשת}לא רוצה לחיות איתו.הוא אמר שהוא מתחרט והשתנה אלי בהתנהגות לטובה,עוזר לי,יוצא איתי,וכו.אבל אני לא מאמינה לו כבר.מה עלי לעשות???תודה מראש.אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר בזוגיות
דורית כהן31/05/2010אביטל היקרה, צר לי על מה שאת עוברת. ממה שכתבת אני מבינה את ההתלבטות שלך, כי לצערי ישנה אפשרות - על סמך תיאורך את המצב - שהוא התאהב באישה וכי זה מהווה סכנה ליחסיכם.
השאלה היא מה עושים עם הנתון הזה?
מאוד קשה לעצור התאהבות, במיוחד כזאת שיש לה שורשים בעבר הרחוק. זה לא בלתי אפשרי לעצור אותה, אבל חשוב שהוא יבין את הסיכונים לזוגיות, לאהבה שלך, לשלמות המשפחה, ויחליט מה הוא עושה. את כל התובנות האלו ואת ההדרכה הזאת אני חושבת שעדיף לקבל במסגרת של ייעוץ זוגי.
הזוגיות שלכם נמצאת במשבר, וחשוב לא להתעלם מכך וזאת יכולה להיות הזדמנות לראות האם יש נושאים - אצל כל אחד מכם - שהזוגיות לא עונה עליהם ואולי ניתן לעבוד עליהם ולשפרם. לפעמים בגידה יכולה להיות הזדמנות לעשות בדק בית לזוגיות ולצאת יותר מחוזקים, למרות ששאלת האמון מן הסתם תמיד תהיה שם לאחר שזה קרה פעם אחת.
אני חושבת שיש לך הזכות לדרוש ממנו להגיע איתך לייעוץ לאחר מה שקרה, בשם הדאגה לשלמות המשפחה ולאושר של כל אחד מכם, ועל מנת שהידיעה הזאת על הקשר שהיה או ישנו לא "תרבוץ" ביניכם לא מטופלת, ולא תרעיל את יחסיכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית
ליאת07/06/2010תודה לך.
אכן הגדרת נכון את המצב שנוצר.הסכמנו ללכת לייעוץ.הלכנו למישהו וסיכמנו כ"עזרה ראשונה"שכל יום חובה שנדבר שעה לבד.בלי טלפונים וכו וכו .עבר כמעט שבוע.ובעלי מתחמק כל יום יש לו סיבה למה לא דיברנו.פעם עייף.פעם סרט וכו וכו..אני מרגישה שהוא הבין:טוב הנה היא נשארת איתי וזהו.ואני לא יכולה כבר להתמודד כי אם מצידו אין נכונות אז למה נלך??
אמרתי לו אני רוצה לשמוע שאתה מדבר איתה ואומר לה שיותר לא תתקשר כי זה נורא מפריע לאשתי ואני אשמע את השיחה.הוא לא מוכן בשום אופן.הוא יודע שהאהבה בינהם לא תתממש כי היום היא חילוניה ובעצמו אמר לי שהיא רצתה אבל הוא הסביר לה שהעולמות שלהם שונים והוא לא יכול.אני בטוחה שהוא אוהב אותי.אבל בטוחה שגם אוהב אותה.
מה אעשה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלברר עם היועצת הזוגית
דורית כהן09/06/2010ליאת יקרה, ראשית, טוב שעליתם על מסלול של טיפול במצב בעזרת יועצת זוגית. זה עדיין לא מבטיח שמייד הכל יסתדר, וצפויים עוד קשיים ואי הסכמות כגון מה שאת מתארת.
אני מציעה שתעלי כל בעייה שמתעוררת בתוך התהליך הטיפולי, כי אין טעם שאנחנו ניתן כאן דעות או עצות אחרות. כאשר נותנים בייעוץ שיעורי בית - ברור שלא תמיד ניתן ליישם את הכל על הצד הכי טוב, וברור לי שלמרות שהוא הסכים לתהליך, עדיין יש שאריות רגשיות ויש לו תסכול על מה שהוא מפסיד בכך שהוא בחר להישאר בזוגיות שלכם. אלו תהליכים רגשיים מורכבים, זה לוקח זמן, ולמרות שיש ודאי גם אצלך כעסים - חשוב ליצור אווירה נעימה בבית אחרת הוא יברח החוצה. השאירי את הבירורים והכעסים לפגישה עם היועצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)