מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טריקים לשיפור הזוגיותאולינה28/05/2010
שלום
אני נמצאת בקשר של 6 שנים +ילד בן 6 ח'. במיוחד בתקופה האחרונה (היריון+אחרי לידה) היחסים שלנו נמצאים במצב רע מאוד עם המון ריבים כעסים התעלמויות אחד מהשנייה עשיית דווקא וכו'.הצעתי טיפול זוגי בן זוגי לא היה מוכן לשמוע על טיפול זוגי. כעת, המצב משתפר כי הוא מסכים, שיש לשנות דברים מסוימים כי כל הסיטואציה השתנתה והוא לא רוצה "לפרק את החבילה".
הצעתי לו לדבר פשוט בפתיחות על הכל, אך כמובן שלמופנם כמוהו הדבר קשה מאין כמותו. הצעתי רעיון נוסף : רשימת ציפיות של כל אחד מאיתנו ולעבור עליהן אחת אחת ולראות מה "הגיוני" לבקש ולצפות ומה לא.
אז הפואנטה שח ההודעה:
אני מחפשת עוד כמה תרגילים "מעשיים" לשיפור הזוגיות (אני קוראת לזה כך ). יש בינינו תהום ואינטימיות חסרה, שנינו רוצים לשפר את המצב אך כמובן בגבול הסביר שלנו,הכוונה לכך שאם לו קשה לדבר ישירות אז אולי בעקיפין הוא יוכל "לדבר". אני מדברת על תרגילים כמו (הכל מהסרטים האמריקאיים עם הפי אנד אז לא ברור עד כמה זה מועיל ,תגידו לי אתן ) לומר בפנים את היתרונות או החסרונות של הבן זוג , תרגילים המבוססים על חושים וכו'.
אין סיכוי לטיפול זוגי ,עם זה השלמתי אני כן רואה נכונות מצידו לשפר המצב אז האם בכלל רעיון התרגילים הגיוני?
במידה ואינני בפורום הנכון,אשמח להכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשות לעומת דרישות
דורית כהן31/05/2010אולינה יקרה, ראשית, את כן בפורום הנכון. ברוכה הבאה! יחד עם זאת נדמה לי שלרשום לך תרגילים כאן - זה יחטיא את המטרה, כי רק לתת הוראות בלי להסביר את הרציונל מאחוריהן - זה לא רציני ואין כאן מקום וזה גם לא מה שעושים כאן.
כתבת שיש הרבה כעסים, התעלמויות, עשיית דווקא, מה שמעיד על ירידה באהבה. הרי התקופה הראשונה של ההתאהבות מתאפיינת בהמון פינוק, הליכה אחד לקראת השני, ויתורים ממקום טוב, לא ממקום של כניעה וכעס. אם רוצים שהאווירה הזאת של נדיבות והתחשבות תחזור - חשוב להבין מה דירדר אותה.
בדרך כלל כאשר הכימייה הראשונה של ההתאהבות מתפוגגת - וזה קורה לכל זוג, כי זה משהו מאוד פיזיולוגי, זה המבחן הראשון של היחסים, אבל אז בדרך כלל כל זוג נכנס גם למאבק הישרדותי, כי מביאים ילד, וכל אחד נעשה עייף, ונלחם על זכותו לישון, לנוח, לעשות קצת לעצמו, וכל אחד מרגיש שהזמן הפרטי שלו נגזל בגלל הצרכים המשפחתיים ואז הוא נאבק מול השני על מנת לקבל קצת יותר ולא להרגיש מקופח. זה שלב ידוע וצפוי בזוגיות.
יש כלי שאיתו אני עובדת על השלב הזה והוא נקרא לבקש בקשות נקיות במקום דרישות הכרוכות בסנקציות כמו תלונות או התחשבנות ופנקסנות, כמו - אם אתה לא עושה את מה שאני ביקשתי ממך - אז אני לא אעשה עבורך משהו אחר...לא מגיע לך!
יש המון מה ללמד סביב הכלי הזה, אבל אולי מן המעט שכתבתי תוכלי להבין וליישם משהו. את יודעת, ניתן לקבל כלים כאלה גם לבד, בלעדיו, אם הוא ממש לא מסכים, אם תגיעי לייעוץ זוגי לבדך.
מקווה שעזרתי במעט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)