קנאה באישתי והרגשת אי בטחון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קנאה באישתי והרגשת אי בטחון
    ארז
    03/06/2010

שלום ,

בשנה האחרנה אשתי מתלבשת עם בגדים קצרים (מכנס קצר, שמלה קצרה , וגופיות...)
    כשהיא נמצאית איתי זה לרוב לא מפריע לי , אבל כשהיא הולכת לעבודה או יוצאת עם חברות שלה
    זה מאוד מטריד אותי , עד כדי מחשבות של בגידות..
    אני מידי פעם מעיר לה אבל זה לא עוזר.
    מה אפשר לעשות ?

תודה ,
    ארז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר שליטה

עדי בדיחי
    04/06/2010

הי ארז,

אני מרגישה שיש פה עיניין של חוסר שליטה. כשאשתך לידך זה לרוב לא מפריע, בעוד היא בחוץ, לא בטווח שלך, זה בהחלט מטריד אותך וגורם לך לחשוב האם היא נאמנה לך.

קנאה במערכת יחסים, בבסיסה, היא דבר מצמיח בדרך כלל. המסתורין, התחושה שהבן זוג לא מובן מאליו ויתכן ויפתה גם אחרים או ירגיש אליהם משהו - גורם לא פעם למתח בקשר ולרצון ליזום, לחדש, להראות כמה אני אטרקטיבי ויעיל בקשר, וזה טוב.

ברגע שהדבר גורם לך לרצות יותר לשלוט, לרצות לבקש להשתנות, לחשוש מאוד- יש פה נורה אדומה. לא ברור מה היה לפני שנה והאם היה טריגר שגרם לאשתך להתלבש אחרת. אני שואלת למעשה- האם היא מאותתת לך משהו? האם היא אומרת - תראה לי כמה אני מושכת אותך, כי אולי זה לא מספיק ולכן אני זקוקה לאישורים מבחוץ? (זאת בהנחה ועד לפני שנה היא התלבשה מסורתי יותר, צנוע יותר והיה שינוי דרמטי בלבושה. ז"א- משהו קרה ששינה את המצב). תוכל אולי לברר איתה את הנושא הזה? זה יכול לעזור.

אם תבוא אליה בדרישה לשנות את זה, אני מניחה שהיא תרגיש כלואה יותר ולא חופשיה עם ההחלטות שהיא מקבלת, ולכן לדעתי לא כדאי לגשת אליה כך. מה שחשוב הוא לפתוח את זה בצורה בה אתה שואל אותה- האם יש משהו בקשר ביניכם שגורם לה לשינוי הזה?

ואם לא, וייתכן והיא פשוט גילתה את נשיותה מחדש, וכך היא רוצה להתלבש- ככל שתמנע ממנה, כך היא כנראה תתפוס מרחק, פיזי ורגשי. חשוב שלא תלך על הגישה הזאת. הסיפור הזה מעלה את נושא האמון מעבר להכל- אתה מגיע למחשבות של בגידה. האין נשים שמתלבשות חשוף והן נאמנות? נסה לחשוב האם זה לא רק הבגדים, האם אתה סומך עליה ומאמין בה בלי קשר? אולי הבגדים מאותתים על משהו רציני יותר? הכל השערות, אני מניחה שתדע להצביע על משהו.

לסיכום, אתה יכול לפתוח את הנושא ולהסביר לאן זה לוקח אותך, ולשאול האם יש משהו שאתה יכול כדי לגרום לה להרגיש אטרקטיבית בעיניך יותר.. מעבר לזה,להסביר שזה מפריע לך מסיבות כאלה ואחרות. אבל בגדול- ככל שתמנע ממנה, זה כנראה ירחיק אותה יותר. היא תרצה להיות יותר חופשיה ופחות נשלטת.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו