ילד ראשון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד ראשון
    שירה
    06/06/2010

שלום,
    אני ובעלי בני 26, נשואים כמעט שנה. אני מסיימת בימים אלה תואר שני ולבעלי נשארה שנה להשלמת בתואר הראשון. הבעיה שלנו היא שאני משתוקקת לילד, אני מרגישה מוכנה מאוד ובחודשים האחרונים כל הפחדים שהיו לי (לאבד את עצמאותי, את עצמי ואת הזוגיות שלנו) התגמדו, אני פשןט מרגישה מוכנה יותר מאי פעם. עם זאת, בעלי טוען שעדיין זה לא הזמן, שעדיין יש הוצאות של לימודים ותסיבות כלכליות בעיקר. הוא לא מוכן לשמוע על הנושא וטוען שאני לוחצת עליו. אני מבינה שעליי להתחשב גם ברצונותיו אך יש בי תסכול עמוק שנובע מחוסר הרצון שלו ומהגיל שלי (אני לא רוצה להיהפך לאם בגיל 30) . איך אני יכולה לשכנע אותו ולהבהיר לו שילד זה לא השקעה כלכלית שמסתכלים עליה במובן של כדאיות?

תודה רבה,
    שירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד ראשון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הילד של שניכם

עדי בדיחי
    06/06/2010

הי שירה,

אני לא בעד להתחיל כל מסע כזה או אחר של הבאת ילד ללא רצון אמיתי (כמו שלך כרגע) של שני הצדדים. חשבי הפוך- אם גבר הוא זה שהיה מביא ילדים לעולם והיה מרגיש כ"כ בטוח להביא ילד בעוד את, לא משנה למה - עדיין לא מוכנה לזה, לא היית מרגישה שלוחצים אותך?

ילד חייב להגיע ולהיוולד למודל נכון ובריא של זוגיות. לכן חשוב לחכות עוד קצת, על מנת לתת לו את זה. כרגע- אם יוולד ילד- הוא לא יקבל את המודל הנכון. הוא יקבל כנראה אבא שלא מוכן להיות אבא, זה בעייתי מאוד.. בטח ובטח בילד ראשון.

לגבי הסיבה- הכלכלית- א. אני לא משוכנעת שזאת אכן הסיבה, למרות שהיא סיבה לגיטימית, ייתכן והמוכנות הרגשית שלו עדיין לא בשלה והוא מוצא את הסיבה הכלכלית נוחה יותר להסבר- וזה בסדר. ב. סיבה כלכלית היא כן שיקול לדעתי, עדיף לחכות מאשר להילחץ (בעיקר אם את יודעת שזה אכן נושא שילחיץ אותו). את צודקת שהרבה זוגות לא רואים בהבאת ילד כהשלכה של מצב כלכלי וזה אכן "נוסחה" שהרבה זוגות לא מפעילים אותה.. אבל - ברגע שלבן זוג אחד זה מפריע, חשוב להתחשב בדעה שלו.

מעבר לכך,
    את צעירה. בכל זאת. גם את עברת תהליך ועד שהגעת למצב בו את רוצה ילד לקח לך זמן, נכון? היו תהיות, היו חששות, מה זה יקח ממך, איזה אחריות כבדה זאת- ועד שהגעת למצב כיום עברת משהו. תאפשרי גם לבן זוגך לעבור את התהליך הזה.. אתם יחד והילד של שניכם.

אני בטוחה שכשתשחררי את החבל, זה אפילו יעשה מהלך הפוך- יקרב אותו לרעיון, פסיכולוגית.

מקווה שעזרתי,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו