מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מגורים משותפים שלא נראים באופק...א07/06/2010
שלום,
אני ובן זוגי יוצאים כ10 חודשים, מאוהבים עד מעל הראש, ושנינו יודעים שמצאנו את האחד שלנו וברור לנו שנתחתן בעתיד.
אנחנו מדברים כבר הרבה זמן על מגורים משותפים, הבעיה היא שאין לנו כסף לזה...
עשינו חישוב, אנחנו מרוויחים ביחד באזור ה-10000 לחודש, אין לאף אחד מאיתנו רכב, ונכון לעכשיו אנחנו משתמשים כשצריך ברכב של אחד מההורים (כל אחד גר אל הוריו). לא ציינתי מקודם אבל אנחנו בגילאי 25.
בכל אופן, עשיתי חישוב שאני מקווה שהוא נכון וייצא לנו לשלם בחודש כ-9500 אם לא יותר (כולל שכר דירה של 2500 ש"ח לשם אנחנו מכוונים, כולל רכב שנאלץ לקנות, קניות, והוצאות שוטפות כולל אשראי).
הקטע הוא, שבן זוגי מתחיל ללמוד השנה ולכן יעבוד פחות ולכן גם ירוויח פחות...
אני מאוד מתוסכלת מהסיבה שאנחנו מרגישים "תקועים" ואנחנו לא יכולים לעבור לגור ביחד מהסיבה הכלכלית בלבד. אני תוהה עד מתי זה יימשך.... זה מעסיק אותי מאוד יצא לי גם לא פעם לבכות בגלל הנושא הזה, אני לא מבינה איך זוגות חיים ביחד ומצליחים לחסוך כסף, שלא נדבר על הוצאות חתונה בעתיד וגידול ילדים.
איך אפשר להצליח???
אנחנו עושים רשימת הוצאות חודשיות וממש לא מוציאים הרבה, כמעט ולא יוצאים ולא מוציאים כסף מיותר.
אשמח לסיוע ולמעט עידוד איך נוכל כן להצליח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא מתייחסים אליי?
בחורה מאוהבת08/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה את חיה ??
זוהר08/06/201010,000 שקל ביחד ועדיין לא מספיק לכם ??
אני לא אומר שתחיו ברמה של בית מלון , אבל בטח שבסכום כזה והרבה פחות ממנו אפשר לשכור דירת סטודיו סבבה , לאכול בלי למות מרעב , ולשלם חשבונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש כלים להתמודדות
עדי בדיחי09/06/2010שלום מאוהבת,
ראשית, אני מתנצלת שחיכית לתגובה. כפי שכתבתי בעבר, אנחנו עושות את המיטב שאפשר על מנת לענות באופן מקצועי וראוי לכל הפונים.
ולעינייננו,
אני שמחה שסך הכל טוב לכם, זה קודם כל. נושא כלכלי הוא חשוב מאוד בזוגיות והתנהלות כלכלית אף יותר.. חשוב לי להעביר לך שיש כלים להתמודד עם המצב הזה.
10,000 ש"ח הוא בהחלט סכום נאה להתחלה של זוג צעיר בדירה ראשונה. לא כתבת האם את לומדת והאם יש הוצאות אחרות ובכל זאת, גם אם כן אני משוכנעת שאפשר להתנהל נכון יחד עם כל הקשיים.
רכב- לא תמיד צריך, בטח כשגרים סמוך לעבודה או במרחק נסיעה בתחבורה ציבורית. לפעמים הביטוח, התיקונים ואחזקת הרכב עולה יותר ממוניות, למשל. ככה שזה לא הכרחי. אם אין רכב אין גם דלק.. וטסט כל שנה. חשבי על זה.
כרטיס אשראי- למה? גם הוא יכול להכניס אותנו להוצאות מיותרות בעיקר עקב הפיתויים ואפשרויות התשלום הרבות שאפשר לשלם. בהחלט ניתן להסתדר עם מזומן וצ'קים, בתחילת כל חודש להציא סכום- וממנו להתקיים. דעי שאולי זה נשמע בלתי אפשרי, אבל זה פשוט עושה את החיים הרבה יותר פשוטים, בטח ובטח לזוג צעיר.
הוצאות חתונה- עדיין לא קיבלתם החלטה, אז לאט.. וכשזה יקרה אני מאמינה שיהיו אפשרויות.
באופן כללי, יש תוכנות מיוחדות לניהול כלכלי ביתי, תוכנות של אקסל, פשוטות ומובנות. אני מציעה להסתכל על עוד אפשרויות: עזרה מסויימת מההורים, מילגות למימון הלימודים, הכנסה נוספת כמו חלוקת עיתונים בבקרים או עבודה מול אינטרנט מהבית, בייביסיטר ושיעורים פרטיים (תעשי שניים כאלה בשבוע ועשית 600-800 ש"ח בחודש). אגב אם מדובר בתואר ראשון של בן זוגך יותר קל למצוא גופים שיממנו מילגה.. זה אפילו די מקובל. מעבר לזה אם ההורים יכולים לעזור אפילו בכמה מאות שקלים, זה גם טוב.
אוכל - קניות מרוכזות במחסני מזון הם כמובן זולות ויעילות יותר. מעבר לזה אפשר וניתן להיעזר בהורים בתור התחלה, לא כשירותי קייטרינג אבל סופי שבוע להיות אצלם או לקחת אוכל, להתארח יותר אצל המשפחות בסופי שבוע ועוד.
10,000 ש"ח זה בהחלט סכום שאפשר להסתדר איתו. אני משוכנעת שאם תעברו שוב על ההוצאות (אתם רק שניים) זה אפשרי. מעבר לזה, יחידות דיור בד"כ יותר זולות משכירה של דירה בביניין. יחידות של חדר וחצי למשל, 2 חדרים, ייתכן וזאת אופציה. עוד רעיון- קראו באינרנט על חיסכון, על איך מתנהלים עם הוצאות, אם צריך אפשר גם לפנות ליועץ מתאים, אימון אשי למשל למס' פגישות. אבל זכרי שכשרוצים אז גם יכולים.. זה תלוי רק בכם.
ואם את עדיין לא משוכנעת, תקבעו לכם יעד לעבור דירה, למשל, נובמבר הקרוב. עד אז תנסו למצוא עבודה בהכנסה נוספת כפי שתארתי לעיל, תחסכו את הכסף הזה בצד, תגיעו לסכום יפה (של כמה אלפים לצורך התחלה) ואולי ככה תרגישו בטוחים יותר.
את היית מאמינה שיש זוגות שמתקיימים מ-5,000 - 6,000 ש"ח לחודש? 2500 שכ"ד, 700 ש"ח קניות בחודש, 500 ש"ח חשבונות חשמל וארנונה, 500 ש"ח הוצאות שוטפות אחרות (סלולארי ופנצ'רים לא צפויים), הגעתם ל-4,200 ש"ח לחודש. תוסיפי שכר לימוד - 1,000 ש"ח לחודש. תוסיפי נסיעות לחודש- 500 ש"ח. תוסיפי עוד כי תמיד יש על מה להוציא- 300 ש"ח, הגעת ל6,000 ש"ח. ולכם יש הרבה יותר מזה. בלי עזרה מההורים ומעוברי אורח. בהצלחה. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
בחורה מאוהבת09/06/2010היי עדי,
תודה על התגובה המפורטת.
אני מסכימה עם כל מה שאמרת, אנחנו לא מתכננים לחפש דירה בבניין אלא חשבנו על יחידת דיור גג עד 2 וחצי חדרים.
אני גם לומדת לתואר ראשון, מסיימת עוד שנה, משלמת סכום דיי נכבד כל שנה, אבל עד כה שילמתי בתחילת השנה את כל הסכום כך שאני לא מרגישה את ההוצאה מידי חודש.
בן זוגי יתחיל ללמוד הנדסאי, אני לא מאמינה שהוא יקבל מלגה.
לגבי עבודה נוספת, אני עובדת משרה מלאה, כל יום 10 שעות + הלימודים אני לא יעמוד בעוד עבודה.
בן זוגי עובד מאוד מאוד קשה, וכתבתי שכשהוא יתחיל ללמוד מדובר על עוד הוצאה בפחות משכורת מבחינתו.
ההורים לא יכולים לעזור כל כך ובמיוחד ההורים שלו, בקושי הם חיים בשביל עצמם.
אנחנו בהחלט חושבים על חתונה ויודעים שזה יקרה, אנחנו גם כן מתכננים לעבוד בנובמבר הקרוב וכבר התחלנו לחסוך לפני כחודשיים.
אני בן אדם מאוד מחושב וחושבת 10 צעדים קדימה, זאת הסיבה שאני בלחץ.
תודה עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתם בכיוון הנכון
עדי בדיחי09/06/2010הי מאוהבת,
את בהחלט בדרך הנכונה- הצבתם יעד, חוסכים, עובדים קשה ורוצים להתקדם תוך כדי, וזה מצויין.
את אכן חושבת 10 צעדים קדימה, מה שמראה על היכולת והרצון שלך להיות בשליטה. וזה בסדר ואפילו טוב. כפי שראית, מההשערות שלי שכתבתי לך לגבי הוצאה חודשית ואני חושבת שכללתי 95% מההוצאות- אפשר לחיות. ולחיות טוב. ברגע שיש את התוכנה מולך של ההוצאות (תוכנת אקסל), שהכל מחושב, שחתונות ומתנות מקבלות תקציב מראש, שהדברים הלא צפויים (כמו טיפול שיניים דחוף או תרופות וכד') מקבלים גם הם תקציב בצד- למעשה הכל אמור להתנהל כשורה.
וכפי שראית- יש לכם יותר מהסכום הדרוש.
אני באמת חושבת שאתם בכיוון הנכון, וסה"כ אל לך להילחץ. את מאוד מחושבת ולוקחת את הדברים בחשבון.
ואגב- אני מאמינה שגם תואר הנדסאי יכול לקבל מילגה. כבר עכשיו אפשר לבדוק מול המוסד האקדמי מה הוא מציע, וכן אירגונים שונים. תוכלי יותר לברר על זה באתר "מילגות". לפעמים גם יוצאי עדה מסויימת מארגנים עמותה למילגות ומספיק שתהיי יוצאת העדה הם תורמים כ-2,000 ש"ח בהצגת אישורים של קבלה ללימודים וכד'. אז יש אפשרויות וכדאי כבר עכשיו לברר מה צריך להגיש ומתי.
מאחלת לכם המשך זוגיות טובה וחתונה בעזרת ה'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)