החלטה קורעת לב בבקשה עזרו לי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• החלטה קורעת לב בבקשה עזרו לי
    דוד
    07/06/2010

שלום לכולם! אני בן 35 בקרוב, אני יוצא עם זוגתי שהיא גם בת גילי כבר 5 שנים לזוגתי. יש ילדה מדהימה בת 7 והקשר ביננו חזק ביותר. לפני כ 3 שנים זוגתי נסעה לבקר חברה בקנדה וכשחזרה
    היה לה כמעט רק דבר אחד בראש: קנדה קנדה קנדה!! "החיים שם ניפלאים, כולם שם אדיבים וכדומה"
    אני הייתי מוכן לשקול להגר לשם אבל ממש לא להוט כמוה, הנושא נשכח אבל צץ ועלה מדי פעם וגרם למתחים ביננו. לפני כשנתיים הצעתי לה נישואים וגם החלטתי ללכת איתה על ההגירה התחלנו בתהליכים ואז עסק שפתחתי התחיל להצליח בהצלחה מרובה וצברתי מוניטין- אצל זוגתי לעומת זאת החלה התדרדרות מתונה- היא פוטרה מהעבודה, 3 חברות ממש טובות שלה היגרו מהארץ והרצון להגר כמובן גדל מאוד אצלה ואצלי כמובן הצטמצם מאוד כעבור זמן מה התחלתי קצת לשאול מה בנוגע לתוכניות שלנו (נישואים, ילדים משותפים) ונענתי בשאלה: ומה עם ההגירה שלנו? וכך מדי
    פעם הריטואל היה חוזר על עצמו- לפני כמה כחודשיים זוגתי החלה למכור כל מיני חפצים מהבית, האמת דברים שהיו די מיותרים אבל אני הבנתי טוב מאוד מה הולך להיות- לפני יומיים היא טסה לקנדה לחודשיים לבקר אצל החברה וגם כנראה לנסות להישאר שם, שאלתי היא: האם לוותר על העסק המצליח שבניתי במשך 3 שנים במו ידי ולהצטרף אליה? כמובן שיש עוד המון שיקולים(מזג אוויר קר, לעזוב חברים ומשפחה ולהתחיל מאפס) אבל קשה לי לתאר את החיים בלי זוגתי ובלי בתה, אנא עזרו לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי דוד

שירית
    07/06/2010

אכן החלטה קשה עומדת בפנייך. אף אחד פה לא יוכל לעשות אותה במקומך. מה שאני מציעה לך הוא לחשוב על המחיר שתשלם עבור כל בחירה. המחיר הריגשי אם תחליט להשאר בארץ או המחיר הכלכלי וגם הריגשי( הניתוק מהמשפחה שלך למשל) . מה שירגיש לך פחות כבד או יותר נסבל יצביע לך על " הבחירה הנכונה."

החיים לימדו שאין דבר כזה בחירה נכונה. מותר לעשות טעויות. נכון...על טעויות משלמים...אבל מי שלא עושה גם לא טועה ותמיד אפשר גם לתקן!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחכתי להוסיף

דוד
    12/06/2010

שבייני ובין הילדה יש ממש קשר יוצא דופן ואני לא רואה אותי ממשיך את החיים בלי לראות אותה גודלת(אני מגדל אותה ביחד עם בת זוגי כבר 5 שנים) וזה פשוט קורע אותי לגזרים, האם הייתם ממליצים לנו ללכת לאיזשהו גורם מיקצועי שיכול לגשר במצב שלנו(מטפל זוגי, מגשר)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להיות אמיץ והחלטי

דורית כהן
    14/06/2010

דוד היקר, אכן זו דילמה מאוד קשה.
    לי נראה שאתה מאוד קשור לאמא ולילדה, ומכיוון שאתה אדם צעיר יחסית, אולי שווה להתגבר על החששות ולצאת להרפתקה הזאת. האם אפשרי להשכיר את העסק למישהו ולשמור על זכויותיך ולקחת שנת חופש על מנת לראות איך אתה מסתדר בקנדה? ברור שזה יהיה קשה - אבל תראה עד כמה רבים הם העולים החדשים שהגיעו ארצה בכל השנים שהסתדרו בסופו של דבר.
    מאחלת לך המון הצלחה ושתקבל את ההחלטה - לכאן או לכאן - כי ככל שאתה מתלבט יותר - האנרגיות שלך מתמעטות.
    לגבי ייעוץ זוגי או גישור - נדמה לי שזה לא המצב. לא שיש ביניכם קשיים זוגיים. אלא שהיא קיבלה החלטה ממקום עצמאי, מתוך דאגה לעצמה ואי רצון לוותר על חלום שלה. היא עכשו בודקת את צעדיה וכרגע יש דבר שהוא יותר חשוב לה מאשר הזוגיות - וזה להיות עצמאית מבחינה מקצועית וכלכלית, לעמוד על הרגליים שלה ולא להיות תלוייה באיש. יכול להיות שהצורך בעצמאות מאוד מנהל אותה - יתכן שזה נעוץ בעברה, מול הגרוש שלה או בילדות שלה. האם אתה יכול לכבד אותה על כך שהיא לא מרימה ידיים ועושה משהו מאוד אמיץ ודראסטי כדי להיטיב את מצבה? מה גם שכבר היתה לכם החלטה על כך לפני כשלוש שנים וכנראה שהיא לגמרי מבושלת עם הרעיון הזה ואתה איכזבת אותה בכך שירדת מן ההחלטה המשותפת.
    אני מקווה שיצליח לשניכם!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו