מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מיואשתאילנה08/06/2010
שלום לכולן, אני פונה אליכם מתוך ייאוש , יצאתי עם בחור כחמש שנים .במשך התקופה נפרדנו וחזרנו .בכל פרידה בחרתי לברוח מתוך פחד להתמודד וולהרגיש את הכאב, ואיך ברחתי ? הייתי יוצאת לדייטים הידועים מראש לכישלון , רק לצאת ולא לשקוע בדיכאון.
בכל חזרה לבן זוגי הוא היה שואל אם נפגשתי עם אחרים , אני..... סיפרתי לו אבל לא הכל אלא רק את מה שהיה נוח לי שמא הוא לא ירצה לחזור אליי.
אבל כל פעם שיחררתי איזה מידע ,דבר שהיה הגורם לפרדות החוזרות.
היום אחרי יותר מחצי שנה שאנחנו ביחד בלי פרידות ,פליטת פה מצידי הרסה הכל,הוא לא מוכן לשמוע עליי.
אני אוהבת אותו מאוד , והוא רודף אמת מושבע,
אני לא יודעת מה לעשות, איך אפשר לתקן את כל הטעויות שנגרמו
אני לא רואה את החיים שלי בלעדיו
בבקשה עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללמוד להישאר ולהכיל כאב רגשי
דורית כהן11/06/2010אילנה היקרה, אני שמה לב שאת מתקשה לעמוד במצב של אי הסכמות, של מתחים, שמישהו כועס עלייך, ואז את בורחת, או ע"י בריחה ממשית ופרידה, או ע"י הסתרת האמת.
את מייפה את המציאות כי אינך מסוגלת לעמוד מול התגובות שלו.
יש לי הרגשה שזה לא התחיל רק מולו. האם את מכירה עוד מישהו במשפחתך הקרובה - אבא או אמא - שנוהגים כך? להחליק את הקשיים וליפות את המציאות?
אם תצליחי לראות זאת, השלב הבא יהיה לחזק את עצמך וללמוד איך להיות בתוך עימות. איך להישאר נאמנה לעצמך, אמיתית, ולהרגיע את עצמך גם מול אי הסכמה ואפילו כעס של בן זוגך. כי זה אפשרי, אבל דורש התחזקות.
לגבי החבר הנוכחי, מה שאני יכולה להציע זה שאם מה שכתבתי הוא נכון לגבייך, נסי להסביר לו את התבנית הזאת אצלך, והבטיחי לעצמך ולו שאת מתחילה לעבוד על הנושא.
אני חושבת שאתם נכנסתם למעין מעגל קסמים, שבו הוא כבר למד לחשוד בך שאת מסתירה דברים ומייפה את המציאות וזה ממש לוחץ לו על הרגישות שלו ליושר ולאמת, ומקפיץ לו את כל הפיוזים.
עלייך להתאמן בלהגיד את האמת. על מנת שתוכלי להגיד לו תמיד את האמת, את צריכה להיות יותר שלמה עם עצמך, ולהימנע ממצבים בהם את לא אוהבת את עצמך כמו יציאה לדייטים מיותרים, שאף הם עבורך דרך לשכך את כאב הפרידה.
את יכולה לראות בעצם שאת מוכנה לעשות הכל כדי לא להישאר בתוך כאב רגשי, בתוך פגיעות. וזה מה שאת צריכה לעשות - ללמוד להכיל את הכאב, ללמוד להרגיע את עצמך, להתיידד עם הרגשות הלא נעימים האלו ולא לברוח מהם, הם חלק ממך, והם חלק מן המציאות, ותמיד יהיו שם, ועדיף לא לברוח מהם, אלא לשהות שם עד שזה עובר מעצמו.
אשמח לשמוע מה דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)