מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פעם למעלה פעם למטההילה09/06/2010
היי, אני בת 20 וחבר שלי בן 22 אנחנו במערכת יחסים של שנתיים וחצי מערכת יחסים ראשונה של שנינו.
(הכרנו דרך רשת חברתית) המערכת יחסים התחילה כשהוא המחזר ומבחינתי, הוא היה עוד מחזר שלא ייחסתי לו יותר מידי חשיבות. אחרי שהוא אמר והחליט שהוא מאוהב זה התפתח למימדים יותר גדולים. בחצי שנה ראשונה של המערכת יחסים שלנו אני לקחתי אותו מאוד כמובן מאליו ועשיתי הרבה דברים שאני מתחרטת עליהם. יחד עם זאת שיקרתי לו בנוגע לכל מיני דברים כי אני בסך הכל מאוד חסרת ביטחון והוא העריץ אותי אז הרגשתי צורך לשקר לגבי דברים שאני לא מרגישה איתם נוח לגבי עצמי. השקרים התגלו אחרי שנה בערך כשהמצב בנינו היה כבר שונה אני התחלתי לפתח רגשות חזקים כלפיו חזרה. כמובן שזה יצר משבר והרגשתי שהיוצרות התהפכו ושהוא בעמדת הכוח ואני בעמדה הקודמת שלו.
בעקבות הכעס וכנראה שבעקבות תחושת העליונות הוא ניצל איזשהו מצב עם מישהי שהתחילה איתו, בהתחלה כל הזמן סיפר עליה דברים טובים ואת עצם העובדה שהיא מתחילה איתו אחרי מריבות רבות בעניין שלה כאשר הוא הציג את זה שהם ידידים שנמשכים אחד לשני ושזה לגיטימי פעם אחת הוא שיקר לי וסיפר שיצא עם חבר כאשר יצא איתה. באותו רגע כשקראתי איזשהו אסאמאס לא ברור בינו לבין חבר שלו וחשבתי שהוא בוגד בי היה לי סוג של התקף חרדה- התמוטטות עצבים. לקחתי את זה מאוד קשה והיה לי מאוד קשה גם להתגבר על זה כיום שנה בערך מהמקרה עדיין קשה לי לסמוך עליו. הוא טוען שהוא סתם יצא איתה כי היה לו כיף שמישהי מעלה לו את האגו כל הזמן בניגוד אליי שהקשר בינינו התחיל בצורה שאני דרכתי עליו כל הזמן ולא הערכתי אותו. הוא טוען שהוא לא עשה איתה כלום. עד היום אני לא יודעת מה היה שם. אבל אני נוטה להאמין לו. כרגע אחרי שני משברים בולטים אלה אני שוב מרגישה בעמדת נחיתות במערכת היחסים אני מרגישה שכרגע הוא לוקח אותי כמובן מאליו ומזלזל בי. הוא אומר כל מיני דברים מזלזלים כמו שהוא חושב שהוא יותר חכם ממני. או יותר מוכשר ממני בתחומים מסוימים. הוא רוצה שאני אעשה הגדלת חזה ושאיבת שומן (הוא בעצמו רוצה לעשות מספר ניתוחים פלסטיים והוא מאוד בעד התחום הזה באופן כללי) אחרי שהבהרתי לו הרבה מאוד פעמים שאין לי שום כוונה לעשות את זה הוא חוזר וכל הזמן חוזר ומדגיש את זה. הוא אמר לי אתמול אחרי שניהלנו דיון בנוגע למה היה קורה אם היינו נפגשים בצורה אחרת (ולא דרך רשת חברתי) שהוא כנראה לא היה נמשך אליי כי אני "שקטה" וזה לא עושה לו את זה.
אני אוהבת אותו מאוד, קשה לי לראות את החיים שלי בלעדיו אני מאוד מפחדת להיפרד ולהתחיל חיים לבד, להיות לבד. אבל רע לי כרגע. ואני מרגישה שאני בעמדת נחיתות והוא בעמדת עליונות ואני לא יודעת מה לעשות עם המצב הזה.
אשמח לקבל תגובות.
תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף
הילה09/06/2010שאני מאוד מפחדת שהוא יבגוד בי הוא בנאדם נורא שיטחי ומרגיש לי כאילו שאם תיהיה לו ההזדמנות להיות עם מישהי שנראית יותר טוב ממני הוא יעשה את זה. בנוסף אני הראשונה והיחידה שהוא היה איתה ואני חושבת שהוא דיי מתבייש בזה הוא אומר לאנשים אחרים שהוא היה עם בנות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקשורת יותר פתוחה וכנה
דורית כהן13/06/2010הילה היקרה, סליחה על העיכוב בתשובה אלייך.
ציינת שזוהי מערכת היחסים הראשונה של שניכם, ומבחוץ קל למי שקורא את מה שכתבת לציין לעצמו שאתם עוברים את כל "מחלות הילדות" של קשר - החשש להיפתח זה בפני זו, ההסתרות, החשדנות, הקנאה, הפחד להיעזב, הרצון להתנסות בחוויות עם אחרים ואחרות...
אחד הדברים שהפתיעו אותי היה כאשר ציינת שהוא בעינייך "שטחי" ואני מבינה שאת מתכוונת לחשיבות שהוא מייחס להופעה חיצונית
ולמרות ה"שטחיות" שלו את מאוד מאוהבת בו. שווה לך לבדוק בינך לבין עצמך, עד כמה את באמת מאוהבת בו ואוהבת ומעריכה אותו בתור אדם וגבר, או, לחליפין, את אוהבת את המצב שיש לך בן זוג, וחוששת להימצא ללא בן זוג.
יש לך כיום אתגר, להעלות את מערכת היחסים שלכם לדרגה הבאה, שבה את תוכלי להיות כנה איתו, להצביע על הדברים שמפריעים לך ולראות מה הוא יכול ורוצה לעשות איתם. באותה מידה בידקי את עצמך ובקשי ממנו פידבק לגבייך, מה מפריע לו אצלך. אם תצליחו לנהל שיחה כזאת, כאשר כל אחד מקשיב לשני ולא מתווכח איתו מתוך הנחת היסוד שאכן כך כל אחד חווה את המצב, זו כבר תהיה התקדמות חשובה. השלב השני הוא להתחשב בבקשות ולנסות כמה שיותר לבוא אחד לקראת השני - אבל לא לעבור את הגבול הקד של התבטלות והתעלמות מן הצרכים של עצמך. לא להיות בהקרבה ומחיקה עצמית, אלא - איפה שאת יכולה להרשות לעצמך - תתחשבי, וכך גם הוא. כל אחד גם צריך לשמור על עצמו ולדאוג לעצמו, לא להתבטל בפני השני, מה שאפיין אותו בתחילת היחסים שלכם. כיום הוא מרגיש צורך להשמיע את עצמו יותר - בגלל הביטול שהוא חווה בתחילת הקשר.
אני חושבת שאם לא תצליחו להגיע לתקשורת פתוחה מסוג זה, שווה להתנתק ולעבור הלאה, בעיקר משום שאתם כה צעירים, ולא נכון להיתקע במערכת יחסים שגורמת לכל כך הרבה תסכול ודאגה.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)