מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- להשאר או לעזוב....דניאלה09/06/2010
אני בחורה בת 29 בן זוגי 49 יש לנו ילד יחדיו בן 3 וחצי לבן זוגי מנישואין קודמים יש 2 ילדים גדולים בני 20 22 עברנו תקופות לא קלות כי ההריון לא היה מתוכנן והיום כבר אחרי 5 שנים שאנחנו יחד אני רוצה עוד ילד והוא לא רואה את עצמו עם ילד נוסף בגילו אני אוהבת אותו מאוד הוא אדם מיוחד ומקסים ואבא נפלא וכל פעם עולה נושא שיחה זה מחדש אני לא יודעת מה לעשות, לעזוב? להשאר? מה עושים במצב זה? האם מפרקים חבילה? תראו אני סך הכל בחורה צעירה בת 29 ואני כן רואה את עצמי עם ילדים לפחות 3 אני אובדת עצות מצד אחד מבינה אותו מצד שני נקרעת בתוכי הילד גדל אני מתבגרת בסופו של דבר,יש לציין שמבחינה כלכלית אין לנו בעיה לגדל אני אשמח אם תתנו לי עצה כי אני אובדת עצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פער שמתבטא בתוך הזוגיות
עדי בדיחי11/06/2010הי דניאלה,
לצערי השנים הנמצאות ביניכם כן עושות משהו בבחינת השלב בו כל אחד נמצא. לבן זוגך ילדים גדולים מנישואין קודמים, ועוד ילד שלא היה מתוכנן למעשה על ידי שניכם. בן זוגך כבר בשלב שמיצה את אבהותו ולא מוכן להורות טריה אחרת.
בעוד את, מאוד צעירה, רוצה להגשים את האימהיות שלך, רוצה לפחות עוד שני ילדים. ומה עושים?
רק את יכולה לתת את התשובה לדילמה הקשה הזאת. כי מצד אחד- את אוהבת אותו. מצד שני- את רוצה עוד ילדים. ז"א גם אם תביאו, הוא לא רואה את עצמו עם ילד נוסף, כלומר, תחושת התסכול רק תישאר שם.. או.. שאת מחליטה לא להביא ילד וזהו, מה שנשמע לי לא נכון לך.
דווקא בגלל פער הגילאים מאוד בולטת העובדה, הטבעית מאוד אגב, שגבר בן כמעט 50 לא רואה את עצמו עם ילד בן 10 כשהוא בן 60, הוא לא מוכן לזה. בעוד את, לא רואה את עצמך בגיל 39 רק עם ילד אחד..
הפער גדול. אני חושבת שאת צריכה לחשוב על גיבוש של קבלת החלטה, ואולי לפני זה כדאי להתייעץ עוד קצת אם זה לא לגמרי מגובש אצלך. בכל אופן להרגשתי אם תישארי ותוותרי על ילדים, התחושה של הפיספוס תישאר שם, דווקא כי הצורך והחושים האימהיים הם מאוד חזקים, לפעמים מכל דבר אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להשאר או לעזוב
דניאלה20/06/2010תודה לך עדי על תשובתך אכן אינני רואה את עצמי ללא ילד נוסף ומצד שני לא בא לי לפרק את המסגרת הזאת בן זוגי אב נהדר לילדיו ולילדנו אני מנסה לגבש החלטה למרות שזאת ההחלטה הכי קשה בשבילי אנחנו מדברים על זה והוא כבר כמעט שוכנע ופתאום התחרט קשה לי לעזוב זוגיות כזאת טובה ומצד שני אני כן רוצה ילד נוסף לפחות אח.....החלטות החלטות החלטות אולי אני צריכה לדבר עם מישהי קצת בשביל לגבש כי עם עצמי קשה לי מאוד להגיע להחלטה כנראה כבד עלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ מקצועי יכול לעזור בהחלטה
עדי בדיחי20/06/2010הי דניאלה,
כן, זאת החלטה לא פשוטה כלל. הצעת משהו נכון- אולי שווה להתייעץ בתמיכה מקצועית, אולי כמה פגישות יכולות להאיר עוד נקודות שיעזרו לך לקבל החלטה. בתמיכה כזאת את תוכלי להרגיש מגובשת ומעובדת יותר.
אני חושבת שעצם זה שהוא שוכנע ואח"כ התחרט רק מראה עד כמה הוא מהסס ואמביוולנטי כלפי הנושא, ואם מקבלים החלטה חשוב שתתקבל מכל הלב ולא מתוך לחץ.
אל תרגישי אשמה אם קשה לך לקבל החלטה, מדובר בסוגיה לא פשוטה, לא לו ולא לך. (מה שכן, אני מעריכה את הכנות שלו אלייך.. כי להשאיר אותך איתו היה יכול לכלול משפט "טוב בואי נעשה ילד", ולמעשה אח"כ לא להתחייב לו או משהו בסגנון. ונראה שיש ביניכם גילוי לב וכנות של קשר, שחשוב להעריך. זה במאמר מוסגר כמובן ללא קשר למה שתחליטי, אלא רק מספר שהוא כן איתך ולא "מעגל" פינות וזה חשוב לא פחות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)