מה עושים?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה עושים?
    נ.ל
    12/06/2010

נשואים כבר 6 שנים, וב-3/4 שנה האחרונה לא היו בינינו יחסי אישות בכלל. בתחילה, היה בגלל משבר תעסוקתי שלו, ואכן פוטר בפברואר, ולא עובד ממאי, אבל עכשיו זה כבר ממשיך כך, עד שגם המגע שלו נהיה לי זר. גם לתת לו יד או חיבוק - קורה ימים שלמים שזה לא מתרחש.
    עם זאת, המשבר התעסוקתי שלו דווקא קירב אותנו ברמה הרגשית ובתמיכה הרבה יותר ממה שהיינו מזה תקופה ארוכה. אבל מרגישה מרוחקת ממנו פיזית מאוד. המגע שלו זר לי.
    גם מרשה לעצמי לא לטפח את עצמי יותר מדי בקרבתו, כי זה לא משפיע.
    וגם לפני כן, כשעוד עשינו סקס, המצב לא היה משהו ואני הפחתתי את המינון כי זה היה סקס משעמם עם 2 פוזיציות שחזרו על עצמן, וברובו הוא שכב על הגב ולא עשה הרבה.
    אבל עכשיו אין בכלל כלום כבר מספטמבר. ואני משתגעת. מרגישה לא מושכת, לא רצויה ולא אהובה. רק מלאה בכעסים שלו עלי ושלי עליו. גרה עם מי שיכול היה להיות באותה מידה שותף לדירה ולגידול הילדה.
    ומרגישה שכשנרצה לעשות עוד ילד, בחודשים הקרובים מאוד, אעשה את זה בעיקר באופן מלאכותי ולא בגלל הקרבה שלנו.
    מה עושים. איך מחזירים את האינטימיות לזוגיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרגישה מרוחקת ממנו פיזית.המגע זר לי

זיוה
    13/06/2010

את לא לבד. בטח זה לא מנחם אותך
    איך מחזירים את האינטימיות לזוגיות?
    איך מחזירים את התשוקה לזוגיות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "להזדווג בשבי" הסבר בגוף התשובה...

דורית כהן
    14/06/2010

לנ.ל. ולזיווה היקרות,
    כמוכן אני בטוחה שיש עוד הרבה נשים ועוד יותר הרבה גברים המרגישים מיובשים ונטולי מגע ותשוקה בתוך הזוגיות המתמשכת.
    בניגוד לחלומות מן התקופה הראשונה בה לא יכולתם להוריד את הידיים זה מזו, נוצר יובש וקרירות, ושעמום בסקס.

במקום אינטימיות וקירבה נוצרות שכבות של כעסים, תלונות, אכזבות בהמון תחומים של הזוגיות, וכבר אי אפשר להפריד את התשוקה הגופנית מן הריחוק הרגשי. הרבה יותר קל להשאיר את התשוקה בוערת כאשר מערכת היחסים הינה מצומצמת רק למפגש חד שבועי של אהבה וסקס, כמו עם מאהב. ככל שהמחוייבות ותחומי השותפות רבים יותר - כך ישנם יותר אזורי חיכוך ופוטנציאל לאי הסכמות ולאכזבות, וזה מייד פוגע בסקס.

וכאשר אין קירבה ואין חופש לביטוי עצמי - הסקס הופך להיות שגרתי וטכני וחוזר על עצמו, כי שני בני הזוג הולכים על בטוח: אם כבר "הצליח" לנו והתקרבנו מספיק כדי לגעת אחד בשנייה, עדיף לא לקחת צ'אנסים ו"להבריח" את בן הזוג ע"י הצעה לעשות משהו חדש. יש בכך סיכון גדול מדי, כי לא מרגישים מספיק קרובים וחופשיים על מנת לעמוד מול סרוב או ביקורת, ושני בני הזוג לא רוצים לסכן את מה שבכל זאת יש. וכך הסקס נדון להיות סקס "בטוח" שלא לוקח צ'אנסים, חוזר על עצמו עם התנוחות שכבר הוכיחו את עצמן ועד מהרה כבר לא כיף לצפות לכך כי אתה כבר יודע מה הולך להיות. חלק גדול מן הכיף של הסקס הוא החידוש והשוני ואי הידיעה, כמו שכתבה אסתר פרל בסיפרה המדהים "אינטליגנציה ארוטית". באנגלית יש לספר שם מאוד עצוב!!! "להזדווג בשבי", שם האומר שסקס בנישואין מתמשכים זה כמו עבור חיות - להזדווג בתוך שבי. כלומר - חיות שנלכדו ונלקחו בשבי - מתקשות ביותר להזדווג...כמה עצובה המחשבה...

מה עושים? מכירים בבעייה ונכנסים לטיפול זוגי ומבררים עם המטפל שהוא גם נכנס לתחום הסקס. לא כל מטפל זוגי עושה זאת. לדעתי במקרה הזה סקסולוג זה לא מספיק, כי הבעיות המיניות יושבות על מערכת יחסים ותקשורת בעייתית, זה לא רק בעיות טכניות בסקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו