מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא אתלא את.13/06/2010
שלום,
אני בת 27 וחבר שלי בן 30 ושנינו אנשים דיי דעתניים, עקשנים ווכחנים, לאחרונה (סה"כ אנחנו יחד 4 חודשים) אנחנו נתקלים בקשיי תקשורת רבים (וגם כשנינו מאוד רגישים ונפגעים בקלות). ברוב הוויכוחים כאשר אני מעלה משהו שמפריע לי התגובה המיידית היא מגננה, הדבר הראשון שהוא אומר זה:לא את ככה וככה, כלומר שלי מפריע משהו שהוא עושה אבל אני לא יותר טובה או עושה את אותם הדברים. אני מרגישה שזה נורא ילדותי ואינני יודעת איך "לעקוף" את צורת הוויכוח כדי להגיע לפתרון. כשאמרתי לו שזה נראה לי אינפנטילי להגיד את זה כל פעם הוא נורא נפגע והוסיף שזה טיעון לגטימי לגמרי, אבל אני מרגישה שאנחנו מגיעים למבוי סתום בכל פעם שהוא עושה את זה.
מעבר לזה הוא כל הזמן מרגיש שאני מתנשאת עליו, למרות שבאופן חד משמעי זה לא יכול להיות כל הזמן, ואפילו חלק מהזמן, אבל אולי יש לו בעיה/ רגשי נחיתות (על אף שאין שום סיבה בעולם) מולי ואני לא יודעת איך לשנות את האנטי הזה שיש לו כלפי בהזדמנויות רבות...
אני מאמינה שהוא האחד ולכן לא הייתי רוצה לוותר בקלות על היחסים שלנו, למרות שהאפשרות הזו עולה בראשי פעמים רבות כאשר אני מגיעה לייאוש ולמבוי סתום בויכוחים.
איך אפשר להתחיל ויכוח להמשיך ולסיים אותו כך שלא נפגעים/ פוגעים ומרוויחים מזה גם להבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, מתנצלת על העיכוב
עדי בדיחי16/06/2010את מתארת מצב בו שניכם עשויים מאותם חומרים, לאורך כל הודעתך. ז"א, שניכם דעתניים מאוד, שניכם נפגעים ורגישים, אולי דומים מדי.
כשהוא אומר "זאת את שמתנהגת ככה וככה ולא אני", אולי הוא מספר לך בדרך שלו שאתם למעשה מאוד דומים, ושרצלך מתעוררת התנגדות להתנהלותו ייתכן והוא מזהה התנהלות דומה אצלך. ז"א, כמו מראה- אתם משקפים אחד לשני התנהגויות זהות. וכשזה קצת כמו לצאת עם עצמך- זה נורא מטריד וגורם לקונפליקטים באופן קצת פרדוקסלי.
אתם יוצאים ארבעה חודשים. זה בדיוק הזמן בו מתחילות להתעורר הבעיות, או פערים אם יש כאלה. יש ללא ספק איזו בעיית תקשורת או מצבים בהם התקשורת ביניכם לא מספיק בריאה. אם את מוצאת בו את מה שאת רוצה, למרות הכל, וזה הדדי גם לגביו, הציעי לו ללכת לסדנת תקשורת יחד. אני חושבת שזה יכול להיות גם חוויה וגם ללמד אתכם רבות. אם את רואה לנכון לגשת לייעוץ קצר מועד על מנת ללמוד אסטרטגיות תקשורת (טיפול התנהגותי) - זאת גם אופציה. הכל תלוי בפתיחות שלכם לשינוי ובחיבור ובאהבה שלמרות הקשיים יש לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)