יעוץ זוגי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• יעוץ זוגי
    דורית
    14/06/2010

כולם אומרים שכאשר יש בעיה הולכים ליעוץ זוגי ומה אם הגבר אינו מעוניין אינו רוצה ולא מוכן מה עושים. האם הדרך לגירושין היא קצרה מאוד. או האם הרבנות אינם מחייבים אותו . מה עושים במצב כזה שאחד מבני הזוג רוצה לשקם ושני דבק בעמדותיו הבלתי מובנות ללא רחמים. עזרו לי לעזור לאדם קרוב ביותר מקוה בע"ה ה' לישועות ה'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ זוגי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי אפשר להכריח, אבל ..

עדי בדיחי
    14/06/2010

הי דורית,

זאת אכן סוגיה.

בגדול, אי אפשר להכריח את בן הזוג (ולפעמים זאת אשה) שלא מעוניין בטיפול. הדבר שכן אפשר לעשות זה לנסות ללכת לבד לייעוץ זוגי, כשבן הזוג כמובן יודע מזה, וזה עושה כמה פעולות:

1. גורם למסתורין ולסקרנות במערכת היחסים- מה היא אומרת למטפל? מה הוא מציע לה? והמון נסיונות לנחש האם יש שוני הקטן ביותר בהתנהגות של בן הזוג שקיבל טיפול, ובכך למעשה תשומת הלב מרוכזת במערכת הזוגית, לא ממש "בכוונה".

2. הפחתה של מתח וחרדה מבן הזוג שכן נמצא בתהליך טיפולי, הוא מקבל כלים חדשים להתמודדות וכך הוא מגיע למערכת היחסים פנוי יותר וריק יותר בבחינת רגשות שליליים שהצטברו לפני.

3. הורדת האגו של בן הזוג שלא רוצה ללכת לטיפול- כשהוא רואה שהאשה לצורך העיניין כן התחילה בטיפול, הוא יכול להסיק מזה "היא מבינה שהבעיה אצלה.. מה אכפת לי להצטרף".. וכך למעשה יש מצב הפוך על הפוך- הוא מצטרף, יש תהליך זוגי, ולא משנה מי התחיל אותו, משנה מי נמצא בתוכו.

כך שראית שבן הזוג המתנגד יכול להיות בתוך התהליך, בתוך הקליניקה, יכול להיות מחוצה לה או מאחורי הקלעים..

כך שהאומץ של בן הזוג שכן רוצה בטיפול- חשוב כאן. כי זה יכול להשפיע הלאה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך

דורית
    15/06/2010

תודה נתת רעיון מצוין אני מקוה שישתמשו בו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה, בהצלחה

עדי בדיחי
    16/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מזמינה את החברים לדיון הזה

עדי בדיחי
    14/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו