מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רוצה לעזור לחבר רחוקריקי15/06/2010
שלום
אני רוצה קבל עזרה בייעוץ לחבר שגר בדרום, נשוי + 6 ילדים.
החבר שאני רוצה לעזור לו , גר באיזור הדרום, שעובד לפרנסתו, בדוחק, לאחרונה הבעל סובל בבית מאישה שלא איכפת לה ממנו, מחכה שחזור הבייתה ואז משאירה לו את המשך הטיפול בילדים ומבלה את שאר היום עם חברה או חברות, מזלזלת בבעל, ואף מענישה אותו לפעמים (כגון שלא יקבל ארוחת ערב) החברות של האישה מרגישות חופשי בבית, אפילו יותר ממנו
והבעל לא יודע מה לעשות.
אני נמצאת בצפון, כך שרק בטלפונים בודדים אני יכולה לעזור לו.
שאלותיי:
1. איך אפשר לעזור לו, ולחזק אותו?
2. למי אפשר לפנות לייעוץ זוגי או אפילו לבד, באיזור הדרום.
3. ולעשות מה שאפשר שלא יגיע לרווחה.
בתודה
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צר לי אבל.....
חושבת15/06/2010גם אם יש צדק בדברייך והוא סובל, זה עניין פרטי שלו ושלה. אינך יכולה לדעת ב-100% איך הוא מתייחס אליה, גם אם הוא מספר לך את הצד שלו. אני בטוחה שמהצד שלה הכל נשמע אחרת.
יכול להיות שאני טועה, אבל דעתי היא, שזה עניין פרטי של שניהם.
במידה ולא טוב לו, האם אין זה נכון כי הוא יכול תמיד לגשת לאופציה של גירושין? . נכון שזה לא פתרון מושלם, אך כמדומני אין כאלה כשלא מסתדרים. כמובן שהם יכולים לגשת ביחד לייעוץ במידה ושניהם מעוניינים בכך, או לחילופין, הוא יכול לגשת לייעוץ לבד.
אגב, הרבה אנשים מרשים לעצמם להיות הרבה פחות נחמדים אל בני הזוג שלהם, מאשר הם עם חברים או ידידות. קחי זאת בחשבון. אינך יודעת כיצד הוא באמת מתייחס אליה. ובכל אופן שוב, לדעתי זה עניין שלהם. יכול להיות שיהיו פה אנשים שמוכנים לספק תשובות אחרות, אך זוהי דעתי בכל אופן..
בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה לעזור לחבר
ריקי15/06/2010תודה לך שענית לי
זה נכון שאני רואה את הצד שלו בעניין,
אני רוצה לעזור לאדם שבור נפשית, שלא יכול לסבול את היחס המזלזל של האישה,
ולא כל אחד יכול לקום ולעזוב, (הלוואי וזה היה כך).
אני מבקשת עזרה בתחילת של דרך, לחזק אותו, ולתת לו שינסה להתמודד מולה
ומול החברות שלה, ובמקביל הוא גם מטפל בילדיו במסירות.
אם אפשר לקבל מס' טלפון של אירגון שיכול לעזור לי לתת לו עיצות חיזוק, ולתת
לו כיוון שירגיש שהוא לא לבד במערכה.
תודה
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ריקי
עדי בדיחי16/06/2010איננו יכולים לפרסם כאן טלפונים או המלצות על מטפלים. בגדול ניתן לברר מול קופ"ח האם יש שירות שיכול להתאים לו- טיפול פרטני או זוגי (אם יש הסכמה זוגית). בקופ"ח המחיר נמוך יותר.
מה שעלה לי מדברייך ומהרצון הרב שלך לעזור לו (והערכה אלייך על כך), אולי אפשר לאסוף קצת חומר לקריאה על תקשורת זוגית, על זוגיות בכלל, על צרכים בזוגיות, ולתת לו מה שנקרא "חומר למחשבה". אני לא מתיימרת לומר שזה ישנה משהו, אלא יעורר משהו אצלו, לבדוק מה כן אפשר לעשות ברמת ההתנהלות שלו מולה. אולי יש איזו התנהגות שלו שכן יכולה "לזעזע" משהו בבית. לפעמים זה נחוץ.
חשוב להעביר לו את המסר שרק הוא יכול לעזור לעצמו. את לא תוכלי לצערי להושיע אותו (דבר שגם ממך יכול לקחת הרבה אנרגיות). את תוכלי רק לחזק אותו לגשת לטיפול "מחזיק רגשית" כמו מטפל מקופ"ח (160 ש"ח למפגש לדעתי), ולעודד אותו שרק הוא בוחר איפה להיות ובאיזה מערכת להישאר. לא לשכוח שיש כאן בחירה גם שלו, למרות הדוחק וכל הקשיים.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)