מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יחסי ממוןאיילת15/06/2010
היי.
רציתי לשאול, לעניין יחסי ממון בין בני זוג.
אני באה ממשפחה חסרת אצמעים.
בעלי היה איש קבע 10 שנים לפני החתונה. אחרי שהתחתנו גילתי (יותר נכון הוא סיפר ואחר כך הכחיש) על 400 אלף שקל שיש ברשותו.
הוא בעצת אמא שלו העביר לפני החתונה את כל הכספים והחשבונות שלו על שמה.
יש לנו כבר 2 ילדים.
אנחנו נשואים 3 שנים, ואמא שלו קנתה בית על שמה. כל מי ששומע את זה אומר לי שבעלי עשה לי טריק. כדי שאם נתגרש שהוא יהיה מבוטח. אני מסתכלת סביבי וכל הזוגות מאוחדים בלי החחש הנורא הזה.
יש לי הרגשה רעה אני מרגישה שלא בא לי להשקיע בנישואים האלו ולא להביא לו עוד ילדים, כאילו שאני רק האישה הראשונה והוא דואג למקרה גירושים.
מה אני אמורה לעשות במצב כזה?
במיוחד שכבר רבנו ובכיתי שאני לא יכולה עם כל התככים האלה. הוא פשוט ענה שזה מה יש!?
אני גמורה נפשית מזה.
אנחנו הולכים לעבור לבית של אמא שלו, הוא רגוע שיש לו בית ואני שמגדלת ומתחזקת את הבית אמורה לחיות בבית שרשום על שמם? איזה מין אישה אני ? אני בכלל אשתו לדעתו?
הוא מגן על הנכסים שלו ושל אמא שלו? מה הם מתכננים ביחד?
יש לציין שהיא עברה גירושים.
תעזרו לי אם אני טועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא פשוט
דורית כהן17/06/2010איילת יקרה, נראה לי שעדיף שתשימי את שאלתך בפורום גירושין, שם תוכלי לקבל תשובות יותר מלומדות.
אוסיף רק דבר אחד.
אם את אוהבת אותו - ורוצה להישאר איתו, אולי כדאי להגיע להסכמה ולהבנה איך במשך השנים את תוכלי לחסוך כסף באופן פרטי, על מנת שאם חס וחלילה תתגרשו - לא תישארי בחוסר כל.
כי חישבי על כך, שאשה (או גבר, המין כאן לא משנה) שחותמת על הסכם טרום נישואין שבו היא מוציאה עצמה מרכושו הקודם של הבעל - עלולה למצוא עצמה במקום יותר גרוע מאשר אישה שאין לה רכוש אבל מתחתנת עם גבר ללא רכוש - ויחד הם מתאמצים וחוסכים וקונים דירה על שם שניהם, ואז אם מתגרשים - לכל אחד יש מחצית. את במצב שאינך צוברת שום דבר, ואת זה אולי ניתן לפתור ע"י הקצאת חסכון מתוך השוטף (המקביל לתשלום משכנתא או מחצית משכנתא אצל זוג רגיל) שייועד למטרה זו בלבד.
מקווה שההסבר שלי מספיק מובן. זה לא ממקום של חוקים אלא מההגיון הפשוט שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)