צריכה דעות שונות ועצות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צריכה דעות שונות ועצות
    מוטרדת
    16/06/2010

שלום. יש לי בעיה וככל הנראה היא נעוצה בי. יש לי חבר כבר שנתיים וחצי אני בת 24 והוא בן 26אנחנו גרים ביחד ועומדים להתחתן. אני אוהבת אותו בלי סוף! אני אעשה הכל בשבילו ובשביל הקשר שלנו וכל הזמן רוצה לשפר אותו.אני מפחדת להתחתן איתו.ולא כי אני לא בטוחה שהוא האחד,אני סומכת עליו במאה אחוז ומאמינה בו למרות שכשאנחנו רבים הצורת ריבים שלו זוועתית הכוללת קללות וצרחות אבל דיברתי איתו על הנושא והוא משתדל להשתפר ואני מעריכה את זה מאוד . אני מפחדת להתחתן איתו כי נגמרו לי הנושאי שיחה איתו! זה מוזר? אני מגזימה? פעם הרגשתי שהוא החבר הכי טוב שלי ולא היה אכפת לי שאנחנו הכי שונים בעולם ושהוא לא מסוגל לראות חצי משפט של ספר ולא מצליח להבין למה אני קוראת ספרים שלמים, או למה אני עוזרת לאמא שלי לנקות את הבית או למה אני אוהבת לתת לאחרים והוא לא מצליח להבין את הסיפוק העצום שאני מקבלת מתרומה ומעזרה ללא שום מחויבות. ואני רוצה לדבר איתו על דברים! אני רוצה לדבר איתו על העולם ועל הספר המוצלח שקראתי ולשתף אותו בזה שהיום הייתי באיזה גמ"ח ונורא נהנתי ומה היה טוב ומה היה חסר ויש פעמים שאני הולכת למקומות כאלו ולא אומרת לו לא בגלל שאני מסתירה חס וחלילה הלאה בגלל התגובה השטחית שיש לו כשאני מספרת לו את זה, את החוסר הערכה לדברים האחרים,השונים.
    את זה שאני הייתי בטוחה כל החיים שאני יאמץ ילד בנוסף לילדים שיהיו ממני והוא לא מוכן אפילו לשמוע על זה אז אני מקטינה את הדברים האלה וכשבעצם הם מאוד חשובים מבחינתי. לפני שהכרתי אותו בחיים לא הייתי "ילדת קניון" ובשנים האחרונות איכשהוא הפכתי לכזאת.לפני שהכרתי אותו הייתי קוראת המון עכשיו יוצא לי לקרוא פעם בחצי שנה אולי.פעם טלויזיה לא היתה חלק גדול מהחיים שלי ועכשיו היא כאן. זה דברים שטותיים? אני סתם הוזה ונסחפת ברגשות שלי? אוף אני כבר לא יודעת אפילו על מה בעצם אני מתלוננת כאן. אני אוהבת אותו והוא אותי. זה אמור להספיק לא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה דעות שונות ועצות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה את אוהבת בו?

ליטל
    17/06/2010

הוא לא מעניין אותך, אין לכם תחומי עניין משותפים, השקפת העולם שלכם שונה, ויתרת על תחביבים שלך בעקבות הקשר איתו. מהתיאור שלך הוא נשמע שטחי, הוא צורח ומקלל בעת מריבות. אז למה את אוהבת אותו? מה יש בו שאת כן אוהבת?
    בעבר היה לי קשר כזה. היום אני יודעת שהייתי אותו רק כדי להיות עם מישהו. פחדתי להיות לבד. אני לא יודעת אם זה המצב אצלך, סתם מרגישה צורך לשתף אותך בניסיון שלי. היום אני יודעת שהדברים החשובים לי במערכת יחסים הוא עניין, אתגר אינטקלטואלי, ראיית עולם פחות או יותר דומה. אני יודעת שיש אנשים שחשובים להם דברים אחרים. שאלי את עצמך מה חשוב לך ומה יש בו ומה חסר בו.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה עם שני,ללכת עם האמת הפנימית

עדי בדיחי
    17/06/2010

שלום מוטרדת יקרה,

את לא מגזימה. את מתחילה לזהות נכון.

נסי באמת לבדוק את מה ששני מציעה כאן, ויותר מזה "להיכנס" לתוך עצמך ולברר האם החשש לא נובע מהלבד. האם העובדה שאת תפוסה מרגיעה אותך באופן כללי.

נשמע שהוא צבע בך הרבה חלקים בחלקים שלו (כמו הטלויזיה, הספרים), היטבת לתאר זאת במילים מאוד נוגעות. נשמע שאת מחפשת את האישיות הקודמת שלך. בן זוג נכון צריך להשאיר בך את כל מה שאת אוהבת בך, ולהעניק לך חלקים שאת מוכנה ורוצה לאמץ. אבל אם לידו ואיתו את חשה את הצורך הזה להתקטן מולו ולגמד מולו חוויות משמעותיות כל כך, כמו החוויה בלתת, כמו החוויה בלהעניק ללא תמורה.. אם את חשה שאין תועלת בלספר, הרי שאת מבינה שחלקים ממך לא יוצאים בקשר הזה. שאת צריכה "להתעצב" ולהתגמש בהתאם לשבלונה שלו.

איפה את בכל זה? איפה את בקשר, בתקשורת, במה שאת מביאה לתוך הזוגיות? האם את נמצאת בנסיונות לרצות אותו, או בניסיון למנוע חוסר הבנה בכך שלא תשתפי בחוויותייך? האם את חושבת שלאורך זמן תוכלי לשרוד בתוך המערכת הזאת? ועל הקללות אני לא מדברת כאן שהרי ברור שזה לא דפוס נכון.

זה אך טבעי שעם הזמן את מכירה את בן הזוג, את האיכויות והחולשות.. זה טבעי גם שתשתני במהלך הזוגיות. השאלה היא אם את אוהבת את הבן אדם שהפכת להיות עם הזוגיות. וכאן תיארת יפה את התהליך שלך, ואת לא מרוצה. אני מרגישה שאת יודעת מה טוב לך. לכי עם התחושה הזאת ועם האמת שלך, עם מי שאת באמת רוצה להיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו