בעיה של תשוקה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה של תשוקה
    אלון
    16/06/2010

שלום רב,

הייתי שמח לעצתכן בעניין אשר מטריד אותי מאוד:

יש לי חברה מזה כחצי שנה ויש ביננו משהו מיוחד מאוד כמעט בכל מישור אפשרי, בתקשורת, בהומור ובהתאמה הכללית באופן אותו לא חוויתי מעולם.

הבעיה שלי מסתכמת בדבר אחד והוא הסקס, המשיכה המינית שלי אליה..
    אני מרגיש שהתשוקה שלי אליה היא חלקית ומאולצת לרוב. הדבר מפריע לי מאוד, במשך כל חצי השנה האחרונה ניסיתי "לגדל", ולבנות תשוקה מינית שכזו אבל ללא הצלחה.
    חשוב לי להדגיש כי החיבור ביננו הוא בחזקת נדיר בעיני, וחבל לי לפספס אותה עקב כך - אבל, כמובן, הסקס הוא לא עניין זניח. אחרי הכל, לחוש כך בשלב כל כך מוקדם של הקשר נתפס בעיני כלא טבעי...

מה ניתן לעשות? כיצד ואם בכלל ניתן להתגבר על זה? יש תקווה? אוכל להרגיש תשוקה אחרי חצי שנה?

אני רוצה לציין כי לא שיתפתי אותה בכך, אני חושש עד מאוד מלפגוע בה...

תודב רבה מראש על טרחתכן ותשובתכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה של תשוקה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא זניח בכלל, אבל אפשר לשנות יחד

עדי בדיחי
    17/06/2010

הי אלון,

אתה מזהה נכון שיש כאן בעייתיות. עד כמה שהקשר איכותי ונדיר, ולפעמים זה עושה את העבודה בבחינת משיכה, כאן כנראה המחסום קצת יותר משמעותי.

חשוב להבדיל בין משיכה לתשוקה. תשוקה היא יכולה להשתנות מעת לעת וקשורה הרבה פעמים לחיזור, להשקעה, למתח ומסתורין במערכת ועוד. משיכה לעומתה מדברת על משהו ראשוני מאוד וביולוגי, יש משיכה או אין. האם אתה רואה בה אובייקט שמושך אותך או לא.

התרשמתי יותר שאתה מתקשה להימשך אליה (ואולי עקב כך באופן מאוד הגיוני אין תשוקה). לשאלתך האם תוכל להרגיש תשוקה אחרי חצי שנה, הייתי מאוד רוצה לענות בחיוב. זה יכול להשתנות, אמנם זה קשה, כי לדעתי אתם זקוקים לייעוץ בנושא המיני, ולכן חשוב כן לשתף אותה בכך. ולמה? אני מניחה שיתכן והיא כן מצליחה להבין או להרגיש שאתה מתקשה להימשך או מתאמץ מאוד להראות לה ש"זה עובד". אני נמשך אלייך. קשה מאוד לאלץ את עצמך, לפעמים זה ממש מעייף עד כדי חוסר חשק לחלוטין. אז למה לעבוד קשה? יש דרך להגיד את הדברים, בצורה כזאת של "אני חושב שאפשר לעבוד יותר על יחסים אינטימיים" (אתה כבר תמצא את המילים הנכונות), "בואי נשדרג" ועוד ועוד. ז"א, שהמצב הוא זוגי ולא רק אצלה. אז נכון שיש פה עיגול פינה מטורף, אבל בכל זאת, כדי לא לפגוע בה ולגרום לה להתרחק ולהרגיש חסרת ביטחון, כדאי שתנסח כך את הדברים שזה "שלנו", שזה "אנחנו".. ולשאול אותה איך היא מרגישה, ואולי גם היא תפתח את זה, לך תדע. אולי זה בכלל לא כזה מפחיד לדבר על זה .. כשדברים לא נאמרים הם פשוט גודלים.

כך או כך, צריך לגשת למידע לגבי הנושא (אינטרנט, ייעוץ הכי יעיל לדעתי), לשמוע מה היא אוהבת, לשמוע ולהקשיב גם לה.. וכמובן כמובן לפרגן ולהחמיא על כל החלקים האחרים של הזוגיות הנדירה שאתה מתאר. כשאתה שם הכל בתוך מכלול- הרבה יותר קל להסביר שזה חלק אחד בתוך חלקים רבים של הזוגיות ולכן שווה וראוי לעבוד על זה.

כמו כן זה יכול בהחלט להיות משהו שיצמיח את הקשר יותר, ויתן לו ערך נוסף של כנות, פתיחות ושדרוג היחסים לרמה אחת מעל.

נ.ב. אני מוסיפה שאם מדובר בדברים שניתן לשנות אצלה כמו ההופעה החיצונית (בכל מיני דרכים- לבוש, ריח, איפור, תסרוקת).. ז"א אם אתה רואה בזה משהו שיכול לשנות, אפשר לספר לה מהנקודה שלך מה היית אוהב, מה מושך אותך מאוד, מה עושה לך את זה.. לספר מתוך כנות, מתוך מקום של שיתוף ולא מתוך מקום של אני לא נמשך ואת חייבת להשתנות. אולי זה גם יכול לעזור?

מה דעתך? אשמח לשמוע

עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו