מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איננו מוכן לחתונהיעל03/11/2007
שלום,
אני יוצאת עם חבר שלי כבר שלוש שנים אנחנו גרים ומנהלים חיים משותפים מזה שנתיים.
היום אני בת 27 וחצי ובעוד שנה וחצי בערך אני אהיה בת 29 .
בן זוגי ואני עברנו בשנים האחרונות המון מצבים קשים של מריבות ולא ידענו כיצד להתמודד אחד עם השני בזמן האחרון- חודשיים אחרונים החלנו לקרוא בספרים ובמאמרים על דרכים ךהתמודד עם הבעיות האישיות שלנו ואכן נראה שיפור במערכת היחסים כבר כמעט יותר מחודש לא רבנו ואם היה וויכוח ידענו למתן אותו ולא לתת לו להתפתח למריבה גדולה.
הסיבה שרשמתי את הגילאים שלי בהתחלה היא כי אני מעוניינת להתחתן ולהביא ילד לעולם גם מכיוון שאני מרגשיה מוכנה וגם מכיוון שאני כבר כמעט בת 30 .
בן זוגי הינו השנה בן 30 אך איננו מרגיש מוכן לנישואין .
כל פעם אני מרגישה שהוא דוחה את העניין בכל פעם שאני מעלה זאת על פני השטח הוא אומר שאני מלחיצה אותו. האמת היא שאני פשוט מאוד רוצה בזה וכבר קשה לי להתאפק. אינני רוצה ליצור אולטימטום אך מצד שני אני מפחדת שאם אני אשתוק ולא אומר דבר אני אחכה לנצח.
הוא אמר שהוא רוצה לבדוק את מערכת היחסים לראות אם אנחנו מסתדרים דבר שהגיוני בעיני אך אני לא יודעת כמה זמן זה אמור להיות.
אני מרגשיה שאנחנו מוכנים גם מבחינת זה שהתחלנו להסתדר טוב יותר וגם כי אני מאמינה כי אנחנו נעשה הכל כדי שזה יעבוד.
אני חשה תסכול מזה שהוא לא מוכן ואני מפחדת שהוא לעולם לא יהיה מוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחה אמיצה
דורית כהן04/11/2007יעל היקרה,
לצערי מה שאני יכולה להציע לך בשלב זה הוא סוג של אולטימטום, למרות כיעורה של המילה הזו, יש בה משהו מדוייק וברור.
כי כנראה אתם במקומות שונים בחיים. לך נישואין והבאת ילדים כבר מאוד חשובים ומרכזיים, זה עניין של שלב שהגעת אליו בחייך. ואילו בשבילו זה מוקדם מדי. אצלו יכולים להיות כמה שיקולים שונים ואולי כל מה שעכשו אכתוב:
1. הוא עדיין אינו בשל לאחריות הכרוכה בנישואין והבאת ילדים
2. הוא אינו בטוח באהבה כלפייך – שזאת אהבת חייו כפי שהוא דמיין
3. הוא אינו רואה את השיפור שחל בתקשורת ובריבים כמוך ועדיין מודאג.
יעל, כל אחד משיקולים הללו הוא לגיטימי, מבחינתו. אי אפשר לכפות עליו שום דבר, ואני בטוחה שגם את אינך רוצה שהוא יגיע לנישואים איתך מתוך כפייה.
לכן עלייך לערוך עימו שיחה אמיצה, שבה את יכולה לשאול אותו את השאלות הללו, ולבדוק איתו לכמה זמן הוא חושב שהוא זקוק על מנת להחליט לכאן או לכאן. וגם להיות איתו כנה לגבי השלב בו את נמצאת. מה לעשות שיש ביניכם פער? לעיתים קרובות זוגות עומדים בפני מצב בו יש ביניהם פער בגישה בסיסית ולא תמיד הזוגיות שורדת את הפער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)