מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצותא19/06/2010
היי,
חברה מאוד טובה שלי יוצאת עם בחור שלדעתי ולדעת הרבה מחברינו לא מתאים לה בכלל!!
הם יוצאים כבר שנה וחצי, גרים ביחד במעונות שלו ביחד עם עוד שותף (לי לא ברור איך היא מסוגלת אבל נגיד...), הוא עושה מה שטוב לו, לא משנה אם הדברים מפריעים לה, הוא יעשה כי "הוא חייב לעצמו" והיא בסופו של דבר צריכה להתמודד עם הכל.
היא טוענת שטוב לה איתו ורוצה להתחתן איתו.
אני אישית כבר לא יכולה לשמוע את השם שלו כשהיא מספרת עליו, ואני לא יודעת האם אני, בתור חברה מאוד טובה שלה, צריכה להגיד לה מה שאני חושבת ואולי למנוע ממנה לעשות טעות ולהתחתן איתו.... כי לדעתי היא תסבול והרבה.
מה אתם אומרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
בחורה מאוהבת20/06/2010הנה עכשיו היא שלחה לי הודעה שהוא הזמין כרטיס טיסה עם חבר שלו לחודשיים.... זה משהו שהם דיברו עליו הרבה ומאוד מאוד קשה לה עם זה אבל הוא אמר שהוא חייב את זה לעצמו....
היא כולה בוכה ולא יודעת איך היא תשרוד את החודשיים האלה.
אני לא יודעת מה לעשות עם הנושא הזה...
היא תסבול ככה כל החיים אני בטוחה בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהביע אמפתיה, לכבד את הבחירה
עדי בדיחי20/06/2010שלום לך,
ניכרת הדאגה שלך לחברתך. ובכל זאת, לא נשמע שמדובר במישהי שלא יודעת להחליט עבור עצמה. אם היא תטעה, כדאי שתתני לה לטעות בעצמה.. וללמוד מכך להבא.
התלונות שלה והקשים של ה שבדרך אמורים לתת את הטון בבחינת מה יכול לשמש לרועץ במהלך השנים שאחרי המיסוד, היא צריכה לחשוב עם עצמה האם מוכנה לקבל אותם או לא. יש הרבה זוגות שחיים טוב, למרות כל מיני פערים שנראים כלפי חוץ קריטיים, ובכל זאת נמצא אותם מאושרים ובעלי משפחה ומנהלים זוגיות כמו כולם. עם הקשיים.
אם חשוב לך בתור חברה ואת מרגישה חובה מוסרית לומר משהו, אולי כדאי שתפני אליה בדרך של שאלות והתעניינות- למשל, שמתי לב שקשה לך עם הנסיעה לחו"ל, מה את מרגישה עם זה? מה בכל זאת יחזיק אותך איתו? סה"כ הסבירי את הדאגה שלך ושאלי אותה האם מוכנה לקבל את החלקים האלו אצלו? זה המעט והמקסימום שאפשר לעשות בו זמנית.
לא לשכוח שזאת בחירתה, שגם הקשיים שמעלה בפנייך לא בטוח שנועדו להגיד לך להזהיר אותה, אולי סה"כ מבקשת את האמפתיה שלך, את הדאגה שלך. כי הקשיים שם, לא נשמע שהיא מתעלמת. סמכי עליה ועל ההחלטות שלה, כפי שהיית רוצה שהיא תסמוך על החלטותייך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות
בחורה מאוהבת20/06/2010היי עדי,
תודה, כמו תמיד, על התייחסותך ועל הרצינות שבתשובה.
יצא לי מספר פעמים להפנות את תשומת ליבה, כפי שהמלצת, בשאלות... עוד מתחילת הקשר היו להם (יותר נכון לה) בעיות, אבל אני חוששת שעצם השאלות לא עוזרות.
לפעמים אני מרגישה שצריך משהו קצת יותר "חריף" מרק לשאול...
כלומר, לשים לה את הדברים ממש על השולחן, אם כי בעדינות ממש עד כמה שאפשר,
כי לפעמים (ואני אומרת מניסיון) צריך לקבל את "הסטירה" רק כדי שיפול האסימון.
מצד אחר, אני לא רוצה שהיא תתרחק ממני ולא תספר לי דברים כי היא תדע מראש מה תהיה התגובה שלי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבזהירות
עדי בדיחי20/06/2010תראי, אני עדיין חושבת שזאת בחירה שלה. אני לא יודעת מה הדפוסים שלה ועד כמה היא משדרת לסביבה שיפילו את האסימון עבורה. ובכל זאת, אם את רואה משהו חריג כחברה שלה,-
אני חושבת שאם אתן מכירות טוב, וטיב הקשר מראה על כך שהיא לא תתרחק או תסלוד מתגובתיות שלך כלפי הקשר, אולי שווה לקחת אותה לאיזו שיחה רגועה, תזמני אותה לקפה, אבל חשוב שתדברי מהחוויה שלך ומהמקום שלך: מה את מרגישה שקורה, מה את רואה מהצד כחברה, מה נראה שיכול להוות בעיה בקשר. חשוב שהיא תבין ממך את הדאגה ואת הרצון שיש לך להיות שם עבורה ולא חלילה קנאה או כל דבר שיכול להתפרש ככזה. ולכן אני חושבת שאם כבר הולכים על צעד כזה, הוא חייב להיות מאוד זהיר וממקום שלך בלבד, ז"א לא ממקום שיפוטי, אז לבטח היא תתרחק, אלא ממקום שלך- כחברה, ממקום כנה וגלוי.
אבל זכרי- שאם אחרי השיחה הזאת היא בכל זאת חושבת שהוא האחד שלה, כאן מקומך לקחת צעד אחורה בבחינת "אני את שלי אמרתי", לאפשר לה להיות, לתהות, לטעות, להתחתן, להמשיך בחייה, ולתמוך בה בכל צעד כזה. כי חברה זאת חברה גם לטעויות, לא? אם היא נשארת איתו היא כנראה חווה אותו אחרת..
אז אם כן, לבדוק בזהירות עד כמה הקשר טומן בחובו חוויות עבר אחרות שאיפשרו לך להיות כנה איתה ממקום אמיתי, ואם יש כאלה, ואת חשה בטוחה מספיק להיות גלויה יותר, שבי איתה ביום רגוע ודברי מתוך הרגש שלך, דברים שראית מהצד, שהשפיעו עליה, דברים שחווית מהבחור באיטראקציה שלו מולה וכד'.כמובן הדגישי שאת יורדת מהנושא אם באמת זאת בחירתה, שהיה לך חשוב לשקף לה כמה נקודות ותתמכי בה על כל החלטה.
אשמח לדעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות
בחורה מאוהבת21/06/2010היי עדי,
נשמע טוב,
אני חושבת שאנסה את זה... ברגע שאצליח לאזור אומץ.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)