מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הכוונה דחוףאורלי21/06/2010
אני כבר נשואה מזה שנה ובמשך השנה עברתי כל כך הרבה דברים שלא חשבתי שאני מסוגלת לעמוד בזה
ביום החתונה רבתי עם בעלי ומשפחתו בגלל העליה לחופה
גרתי אצלהם חצי שנה של סיוט בעלי לדעתי לא בשל לנישואים אנחנו בני 24
לאחר מכן עברנו לגור ליד הורי ושם אני מקבלת עזרה שבחיים לא קיבלתי עם זה קניות עם זה אוכל
ועם זה רכב שאין לנו ואצל הוריו ביקשו כסף סימלי לשכירות ולשלם חשבון חשמל+ קניות בית.
בזמן זה כול פעם שהייתי הולכת למשפחה של בעלי היו פוגעים בי בשולחן ולא הייתי רוצה ללכת
בעלי בן אדם קשה ועכשיו אחרי שאני ומשפחתו ליבנו את הדברים הוא החליט שכול דבר הוא יעשה לי דווקא
סימתי את לימודי ובעלי מחליט שאני צריכה לעזוב את העבודה כדי לקבל שכר יותר גבוה
אני מאוד חוששת מפני שהוא מתחיל ללמוד לתואר 3 שנים וכול שנה זה 30000 ש"ח ואני צריכה קביעות בעבודה נכון אני מקבלת שכר די נמוך אבל שיכול לסגור לי את כול תשלומי השכירות ,חשמל,מים וארנונה והוא סוגר את תשלומי הלימודים שלו
כן אני חושבת שאני יכולה לקבל יותר אחרי לימודי התעודה שלי אבל גם חושבת שזה לא הזמן.
אני מאוד מבולבלת והתיעצתי עם משפחתי, בעלי החליט שבגלל זה הוא עושה לי דווקא וממרר את חיי כול דבר שאני רוצה לעשות בקירבת משפחתי הוא פתאום מתנגד
לדוגמא אנחנו צריכים לרסס את הבית והכי קרוב לי לעבודה זה לישון אצל הורי וגם לו והוא פשוט לא מוכן הוא רוצה שנחזור להורי שאחותו ובעלה גם שם.
כול דבר שאני רוצה הוא פשוט מציק
מה עלי לעשות? איך אני אמורה להתנהג שיפסיק ,אני בטוחה שהוא לא מסוגל למצב הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקחת ייעוץ
עדי בדיחי22/06/2010הי אורלי,
את מתארת מערכת יחסים סבוכה ולא פשוטה, נראה שהזוגיות אינה רק שלכם, אלא של כולם- האחות, ההורים שלך, שלו, כל מיני שיקולים צדדיים. אתם צעירים, ולכן חשוב שתנסו לחשוב קודם כל האם אתם רוצים להיות יחד? האם אתם אוהבים מספיק ומוכנים להשקיע בזוגיות ולא בהתנצחויות וב"דווקא"?
אם שניכם מוכנים, אתם חייבים לקחת ייעוץ אישי, לעבוד על תקשורת זוגית ועל הקשר שלכם. זכרי שעוד אין ילדים וזה הזמן לעשות את זה. אם לא יהיה מישהו נייטרלי ואובייקטיבי לעבוד אתכם על הקשר, אני חושבת שזה ימשיך להיות כך עד שזה יהפוך לבלתי נסבל.
המתחים מהמשפחה גם הם לא מוסיפים, ונשמע שכל בעיה מוקצנת מאוד והעוצמות גבוהות ביניכם. לכן חשוב לנסות ולעשות מאמצים להגיע לייעוץ, לטיפול זוגי, על מנת לשמר את הטוב ולשפר את מה שצריך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי-עזרה
אורלי22/06/2010בן זוגי לא מעונין ביעוץ נישואים ולא תומך בכך אני זו שרוצה לדעת איך להתנהג כי לדעתו זה ענין כספי מיותר עכשיו
וזה שטויות יש לו דרך מסוימת שכך הוא נוהג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה מקצועית לא רק זוגית
עדי בדיחי22/06/2010הי אורלי,
אני חושבת שאת, בתור התחלה, יכולה לגשת לתמיכה מקצועית על מנת להיות מוחזקת יותר, לקבל את ההכלה והאוזן הקשבת, מעבר לכך לקבל יותר כלים להתמודד עם המצב כרגע. כשיראה שאת עושה משהו וגם את עסוקה ומשקיעה בעצמך, ייתכן ויסתקרן ואז יצטרף רק לשם הסקרנות. אני מזמינה אותך לפנות ל"שאלות נפוצות" כאן בראש הפורום, השאלה הראשונה שם מדברת על היתרונות בללכת לטיפול זוגי לבד, ומה זה יכול לעשות לבן הזוג ה"נייטרלי" והסקפטי לגבי טיפול זוגי.
בכל אופן את חייבת לאותת לו שמשהו לא כשורה בפנסים גדולים , יותר מהערה פשוטה שאת לא שבעת רצון מהנישואים. אלא להפוך את זה לנושא באמת משמעותי ולמשהו שלא יורד מסדר היום. כשהבעיה "נשכחת" ומתנהגים כרגיל, ולא דורשים שינוי, התחושה היא שזה יוכל להימשך כך לעד- "טוב, יעבור לה". וחבל, כי אפשר לשנות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)