מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרידה כואבת.גליה23/06/2010
שלום, שמי גליה בשנות ה-40 גרושה.
הכרתי בחור בן גילי אשר עברו היה מפוקפק , בתי כלא בגין גניבות וסמים. (לטענתו לא בגללו..)
לא יחסתי חשיבות שכן סברתי שכל אדם טועה ומגיע לו הזדמנות. הוא לא מצא חן בעיניי תחילה ורציתי קשר מכוון שראיתי בו פוטנציאל. מה גם ששלושה חודשים קודם לכן תם קשר מלא אהבה (כנראה חיפשתי למלא חלל).עם הזמן החזות שלו מצאה חן בעיניי והשלמתי עם זאת.
גרנו כשנה יחד. היחסים תחילה היו נורמטיבים לחלוטין. ידע להרעיף חום אהבה , איכפתיות וכוונות לחיים משותפים. עם הזמן החלו לצוץ כל מיני מצבים אשר לא הבנתי את פשרם. הזעות יתר, כעסים אי יציבות בעבודה (עבד במס' מקומות לא מבוטל והיה עוזב או מפוטר לאחר מס' ימים).
מזה כ 5/6 חודשים אבד החשק המיני והיחסים היו על מגורים משותפים בלבד ודאגה אחד לשני. ביקשת הסבר למצב ולטענתו טען שהוא עייף ומדוכדך והמצב יחלוף.
החלו להגיע שמועות על התעסקותו עם אנשים "מפוקפקים" אשר נחשבים לצרכני סמים ועבריינים.
כמובן שהכחיש את השמועות ואני המשכתי בקשר . כמובן שהזמן עשה את שלו ונקשרנו מאוד עד לשיחות על מיסוד הקשר וחיי משפחה.לפני כשבועיים לערך הוא נתפס ע"י משטרה בגין סחר בסמים. בעודי סבורה שהוא בעבודה . נתבקשתי לשחחרו החתימה והרחקתי אותו למקום מגוריו אי שם בדרום. הוכאתי בתדהמה לנוכח השתלשלות העיניינים .כיום נותרתי לבד ההתלבטויות שלי גדולות מכוון שהוא ביקש לחזור ולשקם מחדש והטעות הייתה מעידה נוראית ואחרונה.
אני אכולת כאב וכעס על המצב ולא יודעת האם לתת סיכוי למצב או ש.. להניח לו לצמיתות?.
חסר לי "הבייחד" לחלוק את הנתינה שקיימת בי וההרגשה שחיי לא חריגים והבדידות לא תהייה נחלת חיי.
ראשית סליחה על אורך הכיתוב.
, דבר שני מודה מראש על המענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרבה אומץ ונתינה
עדי בדיחי25/06/2010שלום גליה,
עברת חוויות לא פשוטות עם הבחור הזה. היית אמיצה ועדיין, לתת לו את ההזדמנות לשנות, לשפר, נכנסת לזוגיות איתו ולא שפטת אותו על עברו, ועל כך תבורכי. את בטח יודעת שהרבה אחרים ואחרות לא היו אמיצים כמוך.
הוא אכן קיבל הזדמנות פז, ומעד לצערנו. מעבר לעובדה שיש פה עבר פלילי (ואולי גם הווה), יש פה גם את ההשלכות של סמים שהן לא פשוטות. בין אם אלו שינויים נוירולוגיים, בין אם זה שיפוט לקוי. אנחנו יודעים שסמים, לא משנה מה, משפיעים ולעיתים אין ממש אפשרות לשנות את מה שכבר נגרם. מעבר לכך, ביולוגית, הגוף חייב את זה. הפיתוי הוא עצום.
כתבת יפה על הבדידות שלך, את הרצון שלך לחלוק את חייך ולשתף, להרגיש שייכת לעולם הזוגות, ולא לתחום חייך בבדידות קשה. הבנתי אותך מאוד, ולמרות זאת, לא הרגשתי שדיברת ממש על האהבה אליו, אלא על ההזדמנות שהיתה שם. ז"א, החוויה הקשה איתו שיקפה לך שוב את הלבד, ולא בטוח שאת רוצה או צריכה להתמודד רגשית עם החוויות מולו שוב. במילים אחרות, הלבד קשה, הפרידה כואבת- אבל אולי הלבד כואב יותר?
אני מרגישה שראוי לך אדם אחר, שגם לו תתני הזדמנויות, אבל הוא יהיה חזק מספיק, ראוי מספיק. אני חושבת שההתמכרות לסמים היא כמו כל מחלה, ואם אין כוח רצון אדיר והרבה תמיכה, זה לא תמיד אפשרי. ההלשכות של החומרים גם הן לא תמיד הפיכות.
להרגשתי המשיכי הלאה, כי מגיע לך בן זוג שיוכל גם להכיל את האמון שאת מעניקה לו ואת הנתינה הגדולה שלך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרידה כואבת
גליה25/06/2010עדי שלום.
ראשית ברצוני להודות לך על המענה. אכן הבדידות מעיקה עליי מאוד כרגע .
אני לא חושבת שאתאהב אי פעם. אומנם לא אהבתי אותו כפי שאהבתי את קודמיו ,
סביבתי הקרובה דוחה על הסף חזרה לקשר , אתמול קיבלתי שיחה ממנו והוא מביע חרטה גדולה והבטחה שתקריות מסוג זה לא יחזרו. היה לו פרץ רגשות ובכי שחייו לא יהיו חיים בלעדיי, לרגע חשתי חמלה גדולה וכמעט חזרתי בי אך. צצו כל התמונות כמו בסרט על התנהלותו בחודשים האחרונים. ונסוגתי.
משום מה לאחר השיחה חשתי שהלקח נלמד ודברים מסוג זה לא יעילים.
הוא לא חדל להתקשר ולדאבוני הרב אני מוצאת את עצמי עונה ומסוקרנת מה קורה איתו. ואכן תמונה עגומה. מסתובב ברחובות מחפש את עצמו. משם מה חשתי רחמים מהולים בתחושה של נקמה על כך שלא ידע להעריך את מיקומו ואורח חיים יחסית מסודר עם האחת שעשתה למענו מעל ומעבר.
מעט קשה לי הנתק המוחלט. כאילו אני צריכה עדיין מחוברת לקול שלו. .
אני מניחה שהזמן יעמעם תחושה זו , שכן אני "מרעילה" את עצמי בזיכרון של סיטואציות לא נעימות.
ביסוד הוא אדם טוב. זה כנראה מה שגורם לי לחיסרון ואני חושבת שלא אמצא את האיש הנכון לחיי.
אני אדם די מסוגר וקצת קשה לי לתת אמון באנשים..
שאלתי היא האם לתת זמן לשיחות עד אשר ידעכו או שאנתק במיידי ולצמיתות.. .??
חשתי צורך לפרוק את הנותר כאן מאחר ואני לבד .
על כך סליחה ואני מודה מראש על מענה.
גליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמנוע עוד עוגמות נפש
עדי בדיחי27/06/2010הי גליה,
הרגשתי שאת מאוד חזקה ואת פועלת נכון. כמובן שיש הרבה תחושות של כעס שהוא פירק את המגדל שבניתם, ושמת אצלו המון כוחות ואמון, והוא לא הוכיח כי הוא באמת ראוי להם.
באשר לשאלתך האם לנתק לצמיתות- לדאובני נשמע שזה הפיתרון, ולו מתוך מחשבה עלייך- כל שיחה כזאת כנראה שוב תעשה לך את אותו דבר- תסחף אותך רגשית, למקום של חמלה גדולה, ומאידך תגרום לך לכעוס מאוד ולרצות לנקום.. "מגיע לך". וזה טבעי.
לכן, כדי לחסוך את כל זה ולמנוע שזה יקרה כל פעם מחדש, כדאי לנתק את הקשר, ולהחליט, שהפעם את הולכת על מישהו שראוי לכוחות שתשימי אצלו, ראוי לך ולאמון שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)