מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצותמבולבל26/06/2010
שבת שלום,
אני בקשר עם מישהי כבר כמעט חמש שנים, אוהב אותה וחושב שהיא בן אדם מקסים, טוב לי איתה.
משום מה אני מתלבט הרבה זמן כבר מתי להתחתן איתה, ודוחה כל הזמן את ההחלטה.
לפני כשנה החלה לעבוד איתי מישהי חדשה, גם היא בקשר מזה מס' שנים עם מישהו.
בהתחלה, לא ממש התייחסתי אליה ברצינות ולאט לאט החל בינינו קשר מוזר כזה, לא משהו מיני אבל שיחות ארוכות, הודעות סמס לא פוסקות, לאט לאט התמכרתי לדבר הזה.
הזמן עבר והתחלתי לקבל את ההרגשה שגם היא התמכרה לקשר המוזר הזה איתי והתחלתי להרגיש אליה רגשות שאני לא בטוח כל כך מהם, אבל הם ללא ספק רומנטיים.
צריך לציין שבאופן מוזר אני לא חושב עליה דברים מיניים אלה זה רגשי בלבד.
עם הזמן חשפתי את הרגשות האלה בפניה והיא הבהירה לי שהיא לא מתכוונת לבצע שום שינוי בחיים שלה בגלל הקשר שלנו, אבל גרמה לי להבין שאני לא ממש טועה והיא מרגישה דברים דומים אליי.
הקשר נרגע לכמה שבועות ועם הזמן היא התחילה לחדש אותו, אומרת קשה לה בלי זה ושהיא לא מבינה מה היא רוצה ממני.
אתמול אחרי תקופה שזה חזר היא שוב אמרה שנראה לה שהיא מאבדת שליטה ושכדאי שזה יפסיק.
ברור לי שמהצד שלה זה מין ריגוש כזה ודרך להעביר את הזמן החופשי שלה, יכול להיות שאני חשוב לה באיזשהי צורה אבל לא מעבר.
אצלי זה הפך להיות יותר מזה ואני מאוד פגוע.
אני לא יודע ממש מה לעשות זה מאוד בעייתי כי היא עובדת משרד לידי ואנו מתראים כל יום וזה קשה מאוד.
עדיין יש בי שבב של אמונה שהיא מרגישה אותו דבר ופשוט מפחדת, ואני לא יודע מה לעשות.
אני עדיין מאוד אוהב את חברה שלי ומבולבל מאוד, לא יודע אם שכנעתי את עצמי שזה יותר ממה שזה כדי לדחות את ההחלטות שלי עוד, אולי גם אצלי זה סתם ריגוש והגזמתי עם המחשבות על זה?
אני מנסה לחשוב על זה בצורה נקייה ולפעול מתוך שכל בלבד אבל איכשהו אני שוב נופל לדבר הזה שוב.
מה כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר החדש משרת את הצורך בריגוש
דורית כהן26/06/2010מבולבל יקר, קצת חסר לי שאינני יודעת מה גילך, והאם היו לך קשרים משמעותיים לפני חברתך הנוכחית.
אבל מכיוון שכתבת שאתה מתלבט האם להתחתן עם חברתך, יש לי תחושה שאולי הקשר הצדדי הזה עם הבחורה מן המשרד, משמש לך "מעצור דלת" ומאפשר לך לדחות את ההחלטה להתחתן. כלומר, הקשר הזה משרת אותך להישאר במצב בו אתה מתלבט. הוא מזין את הצורך שלך בריגושים, בקשרים חדשים, בלהיות חופשי ובסטטוס של "הכל פתוח ואפשרי".
הקשר החדש הזה מסיח את דעתך ואת רגשותיך מן היחסים עם חברתך ומאפשר לך "להרוויח זמן".
יתכן שכך זה התחיל, ועם הזמן נוספו לטיב הקשר הזה "בונוסים" נוספים: אלו יחסים אסורים, מוגבלים, מלאי ריגוש וציפייה לסמס הבא, לשלב הבא של העמקת היחסים, לא פלא שאתה נמשך להיות שם ולחזור לשם כי זה מילא את חייך בריגוש חדש, שכנראה היה חסר לך במערכת היחסים עם חברתך.
אשמח לשמוע מה דעתך על מה שכתבתי ואז להמשיך את תשובתי אליך - לגבי מה עושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צודקת לדעתי
מבולבל26/06/2010אני בן 27 והיו לי מס' קשרים רצינים וארוכים בעבר, לדעתי בכל אחד מהם אחרי שנה שנתיים הגעתי למצב דומה, עדיין לא למצב שבו אני מרגיש רגשות שנראים לי אמיתיים לבחורה החדשה.
יכול להיות שבאותן תקופות היה לי ברור שחתונה לא באופק ולכן לא חיפשתי מחסומים...
מה שאמרת זה בגדול מה שגם אני חשבתי, לגעתי זה המצב גם מבחינת הצד השני בקשר החדש.
גם לה יש חבר, ההבדל בינינו לדעתי שהיא סגורה על עצמה ועל המשך הקשר עם בן הזוג שלה ויודעת מתי לעצור ושכל העניין זה ריגוש, אני לקחתי את זה יותר קשה ולכן נפגע מזה.
אני לא מצליח להביא את עצמי למצב של לחתוך כי אני רואה אותה כל יום כל היום וזה מאוד קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי פשוט אינך מספיק אוהב
דורית כהן27/06/2010מבולבל היקר,
חשבתי על דבריך עוד.
האם יתכן שפשוט אינך מספיק אוהב את חברתך הקבועה? אני חושבת שעדיף להיות במצב שממש לא בא לך להתחיל עם מישהי אחרת, כי אתה כל כך מאוהב וחושב שחברתך היא האישה האולטימטיבית עבורך, ועד כמה זכית שהיא שלך...אם זה לא כך, אולי אתה צריך לעבור הלאה. אתה עדיין צעיר, ולפני שאתה מקבל את ההחלטה הכל כך חשובה להתחתן - עדיף שזה יהיה עם מישהי שאתה באמת שלם ומשתוקק להתחתן איתה. ואולי זה יגיע בעוד שנה או יותר, עם מישהי אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)