מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המשך- ספירספיר27/06/2010
בזמנו כששיקר והסתיר אמרתי לו אתה רוצה לקנות משהו(אני לא מדברת על 10 ש"ח) תדבר איתי תתמודד איתי מה אתה הולך ומסתיר ומשקר איך אפשר להאמין לו ולחיות כך אני מאוד מאוד מיואשת .
אתתמול ניסתי לומר לו שיודע מה אני מאמינה לך וסומכת עליך אמרתי אולי כך הוא יהייה איתי יש ר אז הוא אמר לי על תעבדי עלי עם פסעכולוגיה בגרוש אז באמת איך גורמים שלא יסתיר ולא ישקר.
אנא עזרתכם המהירה. האמת שאני גם די פוחדת לדבר על זה כי אז הוא הופך את זה לריב ואומר שאני קשה ושתלטנית ועוד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנהל שיחה נינוחה על נושא הכספים
דורית כהן27/06/2010ספיר היקרה, חייבת לומר שההתרשמות שלי היא שאת די מנהלת אותו ביד רמה, ולוקחת שליטה בנוזאי הכספים, וביקורתית כלפיו לגבי קבלת ההחלטות שלו. הוא כמו ילד קטן שמנסה להחביא את מעשיו מפני אמא ולא להיתפס.
ברור לי ששניכם אינכם רוצים שזו תהיה מהות היחסים ביניכם.
ברור גם שמה שקרה עד עכשו - פיספס את המטרה של ניהול נכון של הכספים מצד אחד, ובניית אמון ביניכם בנושא זה מצד שני.
ברור שאם את יורדת עליו ו"תופסת" אותו בקלקלתו - הוא ינסה בעתיד להיות יותר מתוחכם. מאוד יכול להיות שחורה לו שהוא עובד כל כך קשה, שעות נוספות, עבודה נוספת, ולא יכול להחליט בעצמו מה לקנות.
עליכם ללמוד לנהל שיחות יותר משתפות ויותר נעימות. לדעתי הוא חושש מפנייך, אחרת לא היה מסתיר מפניך. האם זהו טיב היחסים שאת רוצה? אני מניחה שלא.
כלומר חשוב לנהל שיחה יסודית באוירה נינוחה, לא כאשר קורה שוב אירוע ששניכם נסערים בגללו, ואז שניכם כועסים. הזמיני אותו לשיחה מבלי שקורה משהו והעלי את הנושא.
תשאלי אותו מה חשוב לו בנושא הכספים. הקשיבי למה שהוא אומר בלי לשפוט אותו. הוא בעלך היקר, ויש לו זכות להביע את רצונותיו בדיוק כמו לך. אם הוא לא יהיה מאושר בזוגיות שלכם - הזוגיות עלולה להיכשל. חשוב ששניכם תהיו מאושרים.
אמרי לו גם את מה חשוב בעיניים בנושא הכספים. ואז חפשו את הדרך הטובה ביותר להגשים את מטרותיכם, ונסו להגיע להסכמות ברוח טובה, משתפת.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית
ספיר27/06/2010קודם כל תודה על עזרתך אבל לפני שראיתי את תגובתך דיברתי איתו ואמרתי לו האם אתה משקר לי או מסתיר ממני משהו כי יש לי הרגשה כזאת(לא אמרתי לו שמצאתי בארנק שלו כסף מוחבא)הוא אמר לי שהוא לא מסתיר בעצבים כיוון שגם אתמול שאלתי שאלה דומה אמרתי לו אולי אני טועה כך היה נדמה לי. כאן זה בערך הסתיים לא רציתי לריב כי זה הופך לריב אם הייתי אומרת שראית וכו'.
היום אחרי שראיתי את תגובתך אמרתי לו (לא היה לי סבלנות לחכות אני כבר כ"כ רוצה שיהייה טוב)מה חשוב לך בנושא הכספים והוא ענה לשלם חובות אמרתי לו ומה עוד והוא אמר אני לא יודע מה את רוצה ממני(האמת שהוא היה חצי ישן) אז עזבתי זאת.
אני הייתי רוצה בבקשה שתדריכ י אותי איך להמשיך את השיחה אחרי שהוא אומר שחשוב לו הכי לשלם תשלומים.
רוב המשכורות שלנו הולכות על תשלומים ,שכירות ומזון.
אז נגיד שהוא מביא כעצמאי עוד 2000 ש"ח במפוזר 100 פה 200 שם.
אני כבר יודעת מה הוא יגיד הוא אמר בעבר שאם הוא קונה משהוא שאני יפרגן לו ואז מה אם הוא שם כסף בצד שיהייה לו .
הוא גם יגיד שהוא רוצה שאני לא יכנס לו לורידים ושאני יסמוך עליו.
האמת לא קל לי אם מה שהוא אומר כי לא מקובל עלי שאחד יבזבז מכאן ואחד משם ואף אחד לא ינהל את הכספים ומה עם לחסוך משהו.
או שפעם הוא אמר לי אני מביא לך את המשכורת כשכיר(הרוב הולך על תשלומים ומזון)אז מה שאני מרוויח כעצמאי זה בשבילי אם אני רוצה לקנות משהו וכדומה אז אמרתי לו שזה לא צריך להיות כך והכל צריך להיות ביחד של שנינו.
חשוב לי שיהייה גבול מסויים לפחות מסכום מסויים שלא כל אחד יוציא מצד אחר ובקצב הזה נכנס לחובות ולמינוסים וגם חשוב לי שנחסוך ושנהייה יותר מחושבים.
ואת חושבת שאם אני ישב וידבר איתו הוא לא ישקר ויסתיר ממני ? לדעתי רק אם אני יגיד לו תקנה מה שאתה רוצה מתי שאתה רוצה זה בסדר. אבל זה לא כך הוא לא ילד קטן לפעמים יש דברים יותר חשובים .
אני מאוד מיואשת אם תוכלי להמשיך להדריך אותי לפי איך שכתבתי לך שהוא יגיב אני ישמח.
והאם הבקשות שלי מוגזמות לחסוך להיות יותר מחושבים שאי אפשר שכל אחד יוציא כמה שבא לו ומה שיהייה יהייה אני לא טיפוס כזה.
יש לציין שהוא בזבזן לא קטן כבר ברווקותו הוא היה לקוח מוגבל בבנק והיה במינוסים אני לעומתו כלל לא תמיד הייתי מחושבת .מעניין אותו הרגע בלבד ואותי (במיוחד בגלל שאנו כלל לא מסודרים)מעניין גם העתיד ושתהייה לי שליטה על הכספים אני צריכה לדעת איפה אנו עומדים.
מחכה לעזרתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתם שני בני זוג עם זכויות שוות...
דורית כהן30/06/2010ספיר היקרה, עלייך לזכור שאתם שני בני זוג, עם זכויות שוות. כל אחד מגיע עם נסיון החיים שלו ועם הערכים שלו ועם הצרכים שלו לתוך הזוגיות, וצריך למצוא דרך שבה כל אחד משניכם מוצא את המקום שלו מבלי שהוא צריך לוותר על משהו שחיוני לו מאוד, ולקבל על כך את ההסכמה של האחר.
עד עכשו הגעתם לאן שהגעתם ע"י הפעלת שיטות לא מוצלחות:
את מחזיקה אותו קצר והוא מוצא לעצמו פירצות, מסתיר דברים מפנייך ואפילו משקר לך כדי להשיג את שלו. כמובן ששניכם לא מאושרים בדרך הזאת, והיא מאוד לא בריאה לזוגיות. היא הופכת אותך לאמא שלו ואותו לילד שלך. בטווח הארוך זה פוגע באינטימיות ובסקס, ואני לא אתפלא אם זה כבר פגע.
לכן מה שחשוב עכשו הוא לא - אני חוזרת: ל א להתרכז בתוצאה שאת רוצה להשיג!
חשוב לבנות ביניכם את סוג התקשורת האיכותית שתאפשר לכל אחד מכם לבטא את הצרכים שלו מבלי שהאחר יהיה ביקורתי כלפיו, ואז לנהל משא ומתן ולמצוא יחד פתרונות שיהיו טובים לשניכם.
עד שלא תצליחו להגיע ליעד הזה - צפויים לכם המון ריבים ואכזבות.
ניתן לשדרג את המיומנויות האלו בעזרת ייעוץ זוגי מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)