יחסי בן ואמא וכלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• יחסי בן ואמא וכלה
    קרן
    27/06/2010

שלום,
    אני נשואה כ-3 שנים ויש לנו בת בת 4 חודשים. אני מרגישה שבעלי אוהב את אמא שלו יותר ממני ולפי דעתי גם יותר מהבת שלו. כבר בתחילת הקשר שלנו ראיתי שיש קשר טוב עם האמא אך חשבתי שזה יעבור לאחר שנתחתן אך אני לא ראיתי שינוי כמו כן חשבתי שכאשר יהיה לנו ילד אז אולי הכוחות ישתנו אבל זה לא נראה כך. חשוב לי לציין שאמו של בעלי חולת סרטן שמידי שבוע עוברת טיפול שאני לא מאחלת לאף אחד.
    האהבה לאימו מתבטאת בכך שכל יום הוא מתקשר אליה לפחות 3 פעמים ביום ובערב השיחה מתארכת על חשבון הזמן שלי ושל הבת, הוא יושב על האינטרנט כל ערב כדי למצוא מזור למחלת אימו, כשאנחנו נמצאים בבית הוריו הוא יושב ליד אימו ונוגע בה כאילו היא אהובתו. אני חושבת שהוא לא מקדיש הרבה זמן לבת כאשר הוא חוזר מהעבודה (אני יודעת שהוא עייף אך למרות זאת צריך קצת לשחק איתה, להאכיל אותה, לקלח אותה, אני איתה כל היום) וגם לא לבית באופן כללי (סידור, ניקיון, תיקון וכו'), במהלך היום הוא מתקשר אליי פעמיים-שלוש לשאול מה שלומי ומה שלום הילדה (שיחה של פחות מדקה) וכשהוא חוזר הוא לא מנהל שיחה עניינית איתי וזה חסר לי כי אני כל הזמן עם ילדה קטנה שחוץ מלאכול, לישון ולשחק לא עושה דבר.
    דיברתי איתו על העניין הזה אבל הוא טוען שאני מדברת שטויות ובכך השיחה מסתיימת.
    גם יחסי המין שלנו עלו על שרטון וזה בגללי, כי אני לא מרגישה מאוהבת ולא מסוגלת לאהוב אותו כמו בעבר.
    יש לנו הרבה מריבות על כל מיני נושאים שקשורים לעבודה שלו, עבודות הבית, הטיפול בילדה, יחסי המין וכו' - כבר אין לי כוחות למריבות האלה, אני מנסה להיות אדישה ולמנוע מריבה.
    למה אני לא טובה לשיחות כמו אמא שלו? מה אני צריכה לעשות כדי לקבל תשומת לב? להיות חולה?
    אשמח לקבל עצה טובה
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יחסי בן ואמא וכלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אם תתמכי, ייתכן ויבוא לקראתך

עדי בדיחי
    27/06/2010

שלום הדס,

הרגשתי טוב את הרצון שלך לתשומת לב ראויה בעינייך, ממנו, והיטבת לתאר מה עובר עלייך.

תראי, אמא שלו היא לא אהובתו, זה בטח. היא כן דמות משמעותית וראשונית (משנים ראשונות של ילדות וינקות) שגידלה אותו ,הכילה אותו, הזינה אותו ואף תרמה חלק לאישיות שלו- בה התאהבת לראשונה. כרגע, המצב הוא הפוך- הוא מטפל בה, מכיל אותה, מזין אותה ומנסה למצוא תרופה למחלה שלה. תחושות האשם שמלוות ילד אשר לא דואג לצרכי הוריו, מבוגרים או צעירים ככל שיהיו- הן רבות. לדעת שאמא חולה ולא לעשות הכל כדי שהמצב ישתפר, זה מצב קשה מאוד ובלתי נסבל רגשית לכל ילד, גם אם האמא לא ממש מושלמת. ועל כן גם את, אם היית במצב דומה חלילה, היית רוצה לעשות הכל.

קשר טוב עם אמא הוא דבר חשוב. כמו כן לסעוד אותה או לטפל בה בימים קשים- גם זה חשוב מאוד. את מרגישה שזה בא על חשבון הבית ועל חשבונך והדאגה לילדה וייתכן שאת צודקת. אך נסי רגע להבין, כי לא מדובר במשהו טכני שאפשר לבצע לאחר פקודה (תעזור בבית), אלא מדובר במשהו רגשי עמוק ביותר. המילה "סרטן" מספיקה כדי לעורר את המחשבה על מוות, את המחשבה על כך שיאבד אמא, הוא מבחינתו- כל האנרגיות שלו מנותבות לשם בלבד. ונכון, החיים נמשכים, יש עוד הרבה מסביב, אבל לא בטוח שכרגע, נכון לעכשיו, הוא מסוגל להתפנות רגשית לכל המסביב. נשמע שמתקשה מאוד להתמקד גם בבית וגם באמא וגם בך וגם בילדה.. כי רגשית, הוא לא פנוי.

וכאן את צריכה להחליט מה את עושה- האם את האשה התומכת, שמאפשרת לתקופה הזאת להיות, ולעבור, ולתמוך בו כל עוד את יכולה ולא להיות שיפוטית למקום שלו, אלא להבין אותו ואף להקל עליו אם אפשר?

או- שאת תמשיכי להשוות בין תשומת הלב שהיא מקבלת כי היא חולה, לבין התשומת לב שאת (לא) מקבלת כי את אשתו ואם ביתו.. ההשוואה הזאת לא בריאה לאף אחד, תרתי משמע. לדרוש מבעלך שבתקופה זו הוא יקלח, יאכיל, יעזור בבית, ישחק עם הילדה- זה בלתי אפשרי וזה אפילו מוגזם. נסי להיכנס לסיטואציה ולמקום שלו- כמה זה קשה לתפוס הכל ביחד ולהיות סוג של "לוליין"? כמה זה מפחיד שאמא חולה ועליי המלאכה לעזור לה?

לא כתבת על בני משפחה אחרים, כמו אבא שלו או אחים. בכל אופן נשמע שהוא מאוד מסור לאמא. פרט ללנסות להסביר לו שאת צריכה עזרה ותשומת לב משלך באטפן לא מאשים, יש לך רק את האפשרות לגרום לו להבין שאת תומכת בו, שאת מחבקת ועוטפת.. כי לדעתי גם הוא זקוק לזה. נסי לבקש מטלה אחת בלבד שהוא יעשה עבור הבית ולא הרבה מדי, דווקא כדי שיוכל לעמוד בדרישות האלו לאור הנסיבות.

לסיכום, נסי לחשוב מה היית עושה במקומו, נסי להבין את פשר החוויה של אמא חולה, נסי בכל זאת לתמוך בו ולהבין אותו, כי דווקא אם תתמכי, ייתכן והוא יתעורר לקראתך ויבין כמה את ראויה להערכה, ודווקא מהמקום הזה יבוא לקראתך. אולי כשיבחין ביחסך שמשתנה, הוא דווקא יעריך אותך ויתרום יותר בבית, כמו כן זמן איכות איתך.

מעבר לזה, עיניין יחסי המין הוא רק תוצאה של האכזבה שלך ממנו, לצערי זה לא ישתנה, אם לא תנסי את ממקום חזק ואמיץ לשנות את הגישה אליו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

קרן
    04/07/2010

חשוב לי לציין שחמתי אומנם חולת סרטן אך היא נראת ומרגישה יחסית טוב, עובדת רגיל, עושה שופינג כמעט כל שבוע, מכינה אוכל כמעט לגדוד. בעלה דואג לה בצורה הטובה ביותר, הבנים שלה (אחי בעלי) לא נמצאים באותו מצב כמו של בעלי, הם חיים את החיים שלהם, מתקדמים (בעלי לא מצליח למצוא עבודה קבועה שבה הוא מסדר/מרוצה) ולא כל היום מוטרדים מסוגית המחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תני לזה זמן!

א
    05/07/2010

בתור בת לאמא שהבריאה מסרטן רק לאחרונה אני לא יכולה להדגיש בפנייך כמה חשובה ההבנה והתמיכה שלך עכשיו כלפי בעלך. התחושות של בעלך כלפי אמו החולה הן כואבות מאוד וחוסר היכולת שלו לשנות את המצב מתסכלת אף יותר.
    אני אישה נשואה וגם לי יש ילד. בתקופה הזו לא תפקדתי כלל ובעלי נדרש לתת הרבה יותר מעצמו בהכל על מנת לשרוד את התקופה הזו ביחד.
    בתור אישה ואמא אני יודעת כמה מתסכל זה יכול להיות שהשעות היחידות שהבעל נמצא בבית הוא מקדיש להתעסקות בדברים אשר אינם קשורים בבית עצמו או בילד אך תנסי להבין. אני חוויתי את המשבר הגדול ביותר בתקופה שאמי חלתה והדרישה כביכול להמשיך ולתפקד כרגיל היא לפעמים בלתי נסבלת. זה לא מגיע ממקום של חוסר רצון אלא לרוב מחוסר יכולת לתפקד באופן רגיל לחלוטין כשיש לך הורה שסובל. לעניין האחים שציינת - גם לי יש אחים וכל אחד מהם הגיב אחרת. האחד תמך מאוד והיה בסביבה תמיד והשני פחות וזה גם בסדר.
    השורה התחתונה היא שכל אחד מתמודד עם המצב אחרת ותפקידך, לדעתי, כרגע הוא לתת לבעלך את האפשרת לתמוך באימו להראות לו שאת יודעת להיות לצידו לא רק בימים הטובים שלכם אלא גם בקשים.
    שיהיה בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וכל מילה נוספת מיותרת

עדי בדיחי
    05/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו