מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חבר שלי לא מביע רגש מילוליחיפאית28/06/2010
שלום.
אני בת 28, נמצאת בזוגיות אוטוטו חצי שנה עם בחור בן גילי.
מאז שנפגשנו הבחור לא הפגין שום רגש מילולי כלפיי (לא לגבי געגועים ולא לגבי זה שהוא אוהב אותי).
הדבר מאוד מפריע לי. אני טיפוס חם שאוהב להפגין ולקבל רגש. הסיטואציה הזאת גם מונעת ממני להגיד דברים שהייתי רוצה לומר לו. כמו למשל שאני אוהבת אותו...
לפני כחודש התחלתי בריב קטן בגלל הנושא הזה והוא אמר שהוא יודע שיש לו בעיה עם הפגנת רגשות (גם בפומבי) ושהוא ינסה לעבוד על זה.
מאז, הוא מחבק יותר, הוא נותן ידיים בפומבי, אך הרגש המילולי עדיין ממנו והלאה.
איך אני כבחורה אמורה להתמודד עם המצב הזה? קצת נמאס לי להיות במקום הזה ולחשוב כל הזמן "הוא אוהב אותי, הוא לא אוהב אותי". מצד שני, סה"כ היחסים שלנו טובים ואנחנו מבלים ביחד בכל הזדמנות שיש לנו.
אשמח לשמוע דיעה/עיצה.
תודה תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להמשיך באותה מגמה
עדי בדיחי29/06/2010הי חיפאית,
כשכתבת שהוא השתפר בבחינת ההחזקת ידיים וכד', הרגשתי שהוא באמת מנסה, ולוקח לתשומת ליבו את הנושא. חצי שנה זה אמנם זמן יפה, אבל אולי לא לכולם הוא מספיק זמן שמאפשר באמת להיות חשוף ולהביע רגש ישירות, ולכן קל יותר להתנהג את הרגש כמו לחבק מאשר ממש לומר אותו.
אנשים עם אישיות מופנמת וסגורה יותר, יצפו שדווקא הצד מולם הוא זה שימשוך ויעודד אותם להביע רגשות, להביע מחוות וכד'. זה יכול לנבוע מכל מיני סיבות, וכאן נשמע שזה עיניין של אופי ואולי רצון או צורך שלו שדווקא את תבואי ותעשי מעשה. והנה עשית וראי- היה שיפור מסויים.
ולכן אני ממליצה לך ללכת ולהמשיך במגמה הזאת של לדבר איתו, להסביר לו שהרבה פעמים את שואלת את עצמך האם טוב לו איתך, האם הוא רואה בך בת זוג מספיק טובה (בואי נתחיל מזה, זאת תהיה אינדיקציה לרגש), ובגדול חשוב לך מאוד לדעת מה הפידבק שלו אלייך, איך מרגיש, כי בכל זאת דעתו חשובה לך, הוא חשוב לך וכד'. את יכולה גם להוסיף שאת מאוד היית רוצה לספר לו ולשתף אותו ברגשות שלך אך את חוששת כיוון שהוא נסגר.. למעשה, גם את חוששת להיחשף... וזה גלגל..
לסיכום, נסי עוד קצת, סה"כ טוב לכם, נסי לשקף לו מה את מרגישה, וכן לעודד אותו להמשיך עם המניירות והמחוות, לצד חיזוקים שלך והערכה שלך כשעושה זאת. אני מניחה שאם הוא באמת רוצה, הוא יוכל, בעזרת עידוד שלך. אם בזה מדובר, כדאי להמשיך ולראות איך מתפתחת התקשורת הזאת איתו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)