מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשה לי- מבקש לקרוא דעות בנושאדי מיואש28/06/2010
אנחנו נשואים כמעט שנתיים, אחרי הכרות של שנה. הבעיה איתה אני מתמודד היא: התפרצויות בלתי נשלטות כשיש מצב של אי הסכמה , או מצב בו אשתי מרגישה שהשליטה יוצאת ממנה, או שנעשת פעולה כלשהי שאיננה לרוחה והרגליה.
לציין כי אלו נשואים שניים של אשתי והגירושין קרו בתקופה קצרה לפני מות אביה. לא נעים כמובן להיות בתחושת ננטשות אבל .....
העניין הבעייתי אצלה ,ולא - לא ידעתי לפני כן, שיציאה מקונטרול או כל דבר שמוציא אותה מכליה מביא לתגובה לא פרופורציונלית, ממש מפחיד. עכשיו, למה לא ידעתי שזה מוטמע באופיה:
כשהכרנו היא היתה בשלב חשוב מאוד בקריירה שלה מדה לפני מבחן חשוב והיא היתה לחוצה. כמובן שעודתי אותה ועמדתי לצידה. היא עברה בהצלחה את המבחן. אח"כ חברה שלה חלתה בסרטן וזה הכניס אותה למצב רוח קשה, שוב וכמובן, עמדתי לצידה עם כל העצבים וההתפרצויות, אח"כ בעל של חברה טובה שלה, נהרג בתאונת דרכים, (הייתי שם בשבילה). אח"כ היה לחץ של ההכנת לחתונה והיא הייתה לחוצה, שוב, הבנתי כי זו פעם שנייה אבא שלה לא יהיה לידה, וכל המתחים שהביאו התפרצויות. אבל אני מתחשב ומבין. אח"כ החתונה ולאחריה ,היו החודשיים הגרועים ביותר בחיי. כל כך הרבה בקורת ,מצבי רוח, והתפרצויות בלתי נשלטות. הגיע ההריון ואיתו , כמה חבל, בעיה והפלה. (אז גם אני הייתי בבעיה -לא קבלתי מכרז ונאלצתי לעזוב מקום עבודה) ,אבל השתדלתי להיות שם בשבילה ,לפחות לתת רוגע ושלווה. ( מצאתי מייד עבודה חדשה תוך ימים, לא מה שאני מצפה מעצמי, אבל עבודה מכובדת). אחרי 3 חודשים הגיע שוב הריון ונוד לנו בן חמוד ורגוע עד מאוד. הוא כל כך נוח שזה כייף.
אבל ,העצבים, ההתפרצויות הבלתי נשלטות-זעם מילולי, רקיעות ברגליים הכל קיים כבעבר. ממש מצב שבו אין לה פיוז. פעם עוד ידעתי לקרוא רמזים לפני ,היום זה פשוט מתפרץ.
אני ,לא טלית שכולה תכלת. לא הייתה לי זוגיות אמיתית לפניה, אבל הטעויות שאני עושה או פעולות כלשהן בבית שלא לשביעות רצונה מביאות למצב שהוא כבר בלתי נסבל.
אני לא רוצה להבין אותה יותר בעניין ההתפרצויות.
אפשר לכעוס, לבקר אבל בדרך מכובדת. דרך אגב, היא מרשה לעצמה להתנהג בצורה זהה לאמא שלה. אני מתרחק ובורח מהתמודדות איתה. אני מוכן לעשות כל עבודת בית אבל את האמת...אני מפחד מתגובה. אז יוצא מצב שאני לא משתתף ברב עבודות הבית.
היא לא מאמינה בפסיכולוגים כי היא מפחדת מפתיחת תיבת פנדורה... מה לעשות????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ורק טיפול
שלומית30/06/2010הפיתרון היחיד הוא טיפול ושתעשה זאת בשבילך כי לפי דעתי במצב זה הגירושין יקרו לא היום לא עוד יומים אבל זה עניין של זמן מנסיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן: רק טיפול
דורית כהן30/06/2010די מיואש היקר, כמו ששלומית כתבה לך, עליך להתעקש איתה ובאופן דחוף שאו שהיא תלך לטיפול אישי על מנת לנהל את הכעסים והעצבים שלה, או שתלכו לייעוץ זוגי. אין מנוס מכך. ככל שתדחה זאת - העניינים יחמירו, והאהבה תיעלם לגמרי. אתם במדרון חלקלק לקראת גירושין. קח אחריות ועשה את מה שחייבים לעשות, כי זה לא יגיע ממנה, כי כמו שאמרת היא מפחדת מכך יותר מדי. אני יודעת שאתה חושש לפתוח שוב את הנושא בגלל תגובתה הנזעמת האפשרית, אבל אני לא רואה שאתה יכול לעשות משהו אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
די מיואש01/07/2010זו הכוונה. לא פשוט אבל כדאי בכל מקרה.
אכתוב כאן איך עברה השיחה ואולי אקבל תמיכה נוספת. תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)