מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבקשת עזרה מדוריתהילה29/06/2010
שלום
אני נשואה כבר34 שנים.לאורך השנים היו המון בעיות בזוגיות לא אחת הלכנו לטיפול ולוטם לא יצא מזה שיפור לא היה בזוגיות. את חלקן של הבעיות הסברתי בזמנו בתפיסה השונה בגידול הילדים בין בעלי וביני.כבר שנים אחדות שהילדים אינם מתגוררים בבית וביננו יש חילוקי דעות בלתי פוסקים.לבעלי יש נטייה לראות דברים באופן מעוות הוא תמיד ינסה ליפות את המציאות או לספר רק את חלקה שהדברים יראו בסדר לו. אותי זה מוציא מהכלים כיוון שאני ראלית ומבקשת לדעת את המצב כפי שהוא.בעלי אדם מאוד סגור מופנם הוא מסוגל תקופת ארוכות לחזור מהעבודה ולהתבודד לו בפינה מול הטלויזיה. בשלוש שנים האחרונות הוא חווה תקופות קשות פיטורים ממקום עבודה שהוא מאוד אהב בגלל התנהלות לא תקינה שלו,חווה מוות קרוב לו,בעבודה החדשה שוב פוטר ועומד נגדו תיק פליליוהפעם באשמת המעביד. לפני שנתיים התחיל ללמוד קבלה ומרגיש שמצא את יעודו מרצה לכול שומע על הקבלה כמו מדקלם טקסטים ולא חיי אותם באמת. מספר לי על חשיבות הזוגיות והשיתוף בחיי הזוגיות על פי הקבלה ולא עושה לטובת העניין כלום מלבד דיבורים כמו חול...להבנתי הוא אינן מתייחס לרגשות שלו,אינו מקשיב להם ומנותק מהם לחלוטין כאילו אין קשר בין השכל לרגש.הצעתי לו מספר פעמים ללכת לטיפול והוא מסרב בטענה שאינו מאמין בטיפול פסיכולוגי אלא בקבלה. לי נשבר אני מיואשת ומרגישה שאינני יכולה לשוחח איתו כול שיחה הוא מוביל לווכחנות בלתי פוסקת וכדי להיות שם אני נמנעת מלשוחח איתו לאחרונה.אחרי שאימתי אין ספור של פעמים להיפרד הגיע העת לעשות זאת . לי מגיע חיים טובים יותר אך ברור לי שבגילי הנסיך על הסוס הלבן לא רק שאינו מחכה לי אלא הבדידות קשה ומפחידה אותי.בנוסף למרות שילדי גדולים אני כול כך לא רוצה לשבור להם את הביטחון של הבית שקיים שם עבורם תמיד.
מבקשת עצה ועזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדק שהולך וגדל בזוגיות
דורית כהן30/06/2010הילה יקרה, מה שאת מתארת הוא משבר, סדק שרק הולך וגדל שמפריד ביניכם ביותר ויותר תחומים, החל מתפיסות שונות בחינוך, הרגלים שונים בעשייה בבית, וכלה בחוסר תקשורת ואמנוות הפוכות.
לפעמים יותר קל להתארגן לחיות לבד, בדרך שמתאימה לך, מאשר להיות לצידו ולחוות מתח וויכוחים ועצבים בגלל חיכוכים בלתי פוסקים.
אבל אל תקבלי את ההחלטה הזאת לבד. את חייבת לעצמך כמה שיחות ייעוץ על מנת לעזור לך להחליט מה באמת את רוצה שיקרה בחיים שלך. זו החלטה מאוד לא פשוטה, ולא כדאי לערוך אותה לבדך. שבי עם איש מקצוע , ונתחי בעזרתו מה חשוב לך בחיים, וכך תוכלי לקבל החלטה נבונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי-
בני30/06/2010מבלי להיכנס לפרטים, ולאחר שכבר קיבלת תשובה מקצועית,,,
הרשי לי רק לברר על איזה סוג קבלה בעלך מדבר,,,
אני מכיר כלל מאוד ברור לכל בר דעת שמתחיל ללמוד קבלה, וזה >
"ואהבת לרעך כמוך"
איך מבצעים את זה בפועל ? מי שאשתו מעידה עליו שהוא אהוב על ידה, וכפי שכתבו חכמינו, ואהבת לרעייתך כמוך---
מי שעושה הכל כדי שאשתו תהייה מרוצה, מרוויח גם העולם הזה, וגם את העולם הבא,
לאיש יש חובה להתחתן, לאשה לא !
האשה היא בסך הכל מראה,,, כדי להראות לבעל מה עליו לתקן, כשאתה רואה ליכלוך על הבגד שאתה לובש, אתה לא מנקה את המראה, אתה ניגש לנקות את הבגד שלך,,,---
הקב"ה תיכנן את העולם בצורה כזו, שאת והוא תיפגשו, ותעברו יחד משברים שמשם תבוא הצמיחה הזוגית והאישית שלכם,
הקב"ה תיכנן וכיוון את סוג הילדים שלכם,,, כדי להראות לכם על מה אתם צריכים עוד לעבוד,,,
מה שלא עיבדתם עם ההורים שלכם, או עם האחים שלכם, תצטרכו לעבד ולחוות שוב עם בן הזוג שלכם, ואם זה לא די, אז קבלו גם ילדים שיתנו לכם מושג על מה עוד לא עשיתם כראוי,
אז כמו שהורים ואחים לא בוחרים, ובדיוק כמו שילדים לא באים לפי הזמנה,,,--- כך בן הזוג שלכם בא בהשגחה פרטית במקום מסויים, בזמן מסויים, כדי להצמיח אותכם, ולבנות אותכם קומה על קומה,
הפצצה שזרקתי כאן הייתה צריכה להיכתב ממזמן, אלא שהכל מן אללה, יש מנהיג לבירה, אז תקבלו את זה לפחות עכשיו,
ועוד דבר קטן,
לאשה יש חכמה ייתרה יותר מן האיש, היא נולדה מלכתחילה עם תובנות ותכונות יותר טובות מהאיש, זה טבוע אצלה בדי אן איי, התפקיד שלה הוא מרצון ולא מכפייה, וכשהיא בוחרת להיכנס עם מישהו בברית הנישואין, זה כדי להראות לו את הדרך, ולבנות את אותם מידות שנטועות אצלה ולהעביר אותו קורס להצלחת המבצע,
וכדי שלא תרימו את האף נשים ,,,
מי שלא תעשה את זה עם בעלה,,, תצטרך לעשות את זה מתי שהוא, אפי' לבד או עם אנשים בעבודה וכו', כי החיים הם כור היתוך אחד גדול שלא ניתן לברוח ממנו,
היופי שבזוגיות נותן כוח לשניכם לעשות זאת מתוך רצון וחשק, כי בכל זאת "אל אישך תשוקתך"
אם אנשים ילמדו לחיות כך את החיים, הכל ייראה אחרת, ועד אז---------
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפה מאוד מה שכתבת בני. נהניתי לקרוא
חושבת02/07/2010תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)