מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יעוץ זוגי ?גילי01/07/2010
אם זוג נשוי טרי לוקח יעוץ זוגי, זה לא תקין?
ז"א - יעוץ זוגי לוקחים רק זוגות עם בעיות לקראת גירושין?
אני נשואה כחודש ואני רוצה ללכת ליעוץ זוגי כיוון שיש לנו ויכוחים ומחלקות ואני מרגישה צורך ללכת ליעוץ ולהתחיל את הנישואין בהבנה ולא להגיע ליועץ נישואין כשהמצב ידרדר ויהיה בקנטים...
זה בסדר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם הרגשת צורך- עשי זאת
עדי בדיחי02/07/2010הי גילי,
אני מרשה לעצמי לענות כאן על כל פניותייך, ברשותך.
גם אחרי שתי ההודעות האחרות שלך וגם אחרי זאת, נשמע לי שאת מבינה נכון, שכנראה תקשורת צריכה להיבנות בשלבים. נשמע כי לשניכם ציפיה אחרת בבחינת אופי והתנהלות הקשר ביניכם. אין כללים בזוגיות; מתי צריך לריב, כמה והאם זה לא טוב כשאין אקשן בתוך השיגרה..
מה שכן בולט הוא הרצון שלך לשמר את הטוב ולשפר את מה שפחות. יפה שעה אחת קודם להתייעץ ולהיעזר בתמיכה מקצועית, דווקא כי הלכת לכיוון הזה ודווקא כי באמת שווה לעבוד על הקשר בעודו בחיתוליו ולא אחרי, כשכבר מצטברים הרבה מאוד משקעים.
אז אם את חשה צורך ללכת לייעוץ עשי זאת. אם הוא לא מוכן להצטרף- לא נורא, את יכולה גם לגשת לבד וללמוד שם עם איזה כלים אפשר לחזור הביתה, אליו, ובכך גם להשפיע, בעקיפין, על התקשורת שלו מולך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך.ועוד שאלה אחת אחרונה -
גילי02/07/2010עניין היעוץ זוגי - זה סטיגמה של בעיות לפי מה שנראה..
השאלה שלי האם עצם העובדה שאנחנו פונים לטיפול בגלל שאיננו יכולים להתגבר לבד על הבעיות שלנו , זה אומר שאנחנו בעייתים? זה לא שאני בסדר תמיד, גם לי כמובן יש נפילות כמו בכל קשר,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהסתייע ולהתייעץ משמע חוזק
עדי בדיחי02/07/2010הי שוב גילי,
מתנצלת שלא התייחסתי לכך קודם כששאלת-
יש כ"כ הרבה אנשים פרטיים והן זוגות שלא יכולים להתגבר על הקשיים לבד, וחוששים מלבקש סיוע, נדבקים לסטיגמה של "טיפול" משמע "אני לאבסדר", וממשיכים ככה את החיים, בהתחבאות בצל הנורמה החברתית, כשלמעשה לכולם יש בעיות, לפעמים הן כ"כ דומות שזה מדהים.
לדעתי, כל החוזק טמון בבקשת סיוע או עזרה, בעת הצורך. לא בבחינת תלות- ז"א בלי טיפול אני לא שווה ולא יכול לבד. אלא- בעזרת ייעוץ נכון והכוונה אני בעתיד אוכל לדעת מה עושים, בעתיד אוכל לפעול על פי שיקול דעת שמבוסס על ניסיון העבר.. אז כשנעזרתי. הרבה פעמים טיפול בסה"כ פותח לעוד נקודת מבט שלא חשבנו עליה, לא פעם הוא משקף מה הצד השני מרגיש, ומבלי ששמנו לב.. התקשורת משתנה, השיתוף גדל, דברים באמת זזים.
ולסיום, בטיפול יש משהו מאוד נייטרלי- המטפל תפקידו לא פעם לשמש גשר בטוח לתקשורת נכונה. ועל כן, לא רק שאני ממליצה לזוגות שמרגישים קושי להתנהל לבד, אלא בכלל, כטיפים לזוגיות, כשמירה ואחזקת הזוגיות.. וזה יכול לבוא בצורות שונות: ייעוץ קלאסי, סדנאות, קריאה על שדרוג הזוגיות, הרצאות ועוד ועוד ועוד. עלו והצליחו, כי זאת הדרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, את מקסימה!
גילי05/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)