זוגיות נעשתה סיוט

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זוגיות נעשתה סיוט
    רבקה
    01/07/2010

שלום- אנחנו נשואים 6 שנים + שלושה ילדים הגענו למצב מאוד מתוח ולא נעים בבית בעלי ביקש שנלך לטיפול זוגי מישהיא שהוא מכיר והגענו לפגישה ראשונה היא קלטה מה באמת הבעיה לשמחתי הוזמנו לפגישה שניה ובעלי לא היה מוכן ללכת היא התעקשה שאני יגיע לפחות הלכתי והיא אמרה ואם אני מודעת מה המצב של בעלי אמרתי שכן ורק בעל מקצוע אולי יוכל לומר לבעלי שסוף סוף יקבל טיפול תרופתי {בעלי אובססיבי אליי מאוד וגם לילדים יש לא תמיד הערות אוהב שהשליטה אצלו אוהב אותי זה כייף אבל אהבה חונקת ממש לא כייף חושד בי כל הזמן אסור לי לצאת לחברות או למשפחה כשהולכים עם חברים לסרט הוא רוצה שנשב רחוק מהם ויש עוד אמון אמון }אך אני יכולה עוד לעשות משהוא כדי להציל את הנישואין הקשים האלה דרך אגב אנחנו מאוד אוהבים אחד את השני תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות נעשתה סיוט

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לבדוק מה הרתיע אותו בטיפול

עדי בדיחי
    02/07/2010

הי רבקה,

תודה על ששיתפת אותנו.

המטפלת כנראה הבינה די מהר שיש אכן בעיה בבחינת התפיסה של בעלך את הקשר. את מתארת זוגיות קצת מסרסת, שמבטלת אותך ואת הרצונות שלך, שמגבילה אותך ואת לבטח חיה בתחושה לא מאוד נוחה. עם זאת, את אומרת שיש אהבה, ואת רוצה בשיפור הקשר, וזה רק מעיד שבקשר הזה איתו יש הרבה דברים שכן עושים לך טוב ועל כן את מוכנה גם להשקיע בטיפול.

נשאלת השאלה מה קרה באמצע- בין הפגישה הראשונה אצל המטפלת- פגישה שלדברייך הוא יזם- לבין השניה שלא רצה בה. האם היה משהו במפגש הזה שעורר אצלו חרדה? האם נגעתם בדברים קשים מדי עבורו? האם המטפלת שיקפה לו משהו שעדיין קשה לו לעמוד או להתמודד איתו?

הייתי מציעה לך להזמין אותו לשיחה איתך, שיחה רגועה, כששניכם ב"מוד" לזה, ולשאול אותו (בלי לחקור) מה בדיוק הרתיע אותו לגשת למפגש שני. הרי היתה הסכמה לטיפול זוגי. מעבר לזה המטפלת היא דמות מוכרת לו.. מה היה שם?
    נסי לבדוק האם אלו דברים שהעליתי לעיל, אולי חששות או רתיעה מסויימת מהתהליך? ותנסי לבדוק איפה את יכולה להקל עליו, אולי להראות לו שאת מאוד רוצה בשיפור הזוגיות, אולי להגיד לו שאת מוכנה ללכת כמה מפגשים לבד, אבל את צריכה את התמיכה שלו לפחות מהבית.

בכל אופן, התנהלות אובססיבית לגבייך לא תניב תוצאות טובות גם בעתיד ללא טיפול. אישיות עם קווים אובססיביים לא תמיד פועלת מתוך בחירה, אלא הפוך- ברוב הפעמים ההתנהלות הזאת בלתי נשלטת, היא בסה"כ מביאה לרגיעה, מאוד זמנית, עד הפעם הבאה בה נדרש שוב להיות בשליטה- ועל כן מנסה לשלוט בך וכמה רחוק תשבו מהאנשים.. נסי להבין שאין זה מרצונו החופשי להתנהג כך, ולכן רק טיפול יכול לסייע לכם. היום יש שיטות מאוד טובות לטפל במצבים כאלה, בד"כ מדובר על טיפול התנהגותי בשילוב עם תרופות (ויש כאלה שיכולים גם בלי התרופות, עם הרבה רצון זה אפשרי).

בשיחתך עמו את צריכה להיות בטוחה בצעמך ולהסביר לו שעם המצב הנוכחי את פשוט לא יכולה להתמודד, שיש דברים שמצריכים את שיתוף הפעולה שלו, ואם הוא אוהב אותך, את המשפחה ורוצה בטובת הקשר שלכם, הוא צריך להסביר לך מה בדיוק הרתיע אותו להמשיך בטיפול, וכן להסביר מה יכול לעזור לו כן לשתף פעולה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו