מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חבר שלי שומר ידידות עם יזיזה מהעברחיפאית05/07/2010
שלום.
מצטערת שזה יהיה קצת ארוך אבל חשוב לי להבהיר את עצמי כמו שצריך...
יש לי חבר 6 חודשים ושנינו באמצע שנות ה-20 (לא גרים יחד). סה"כ היחסים טובים.
לאחרונה חבר שלי נסע למילואים (במיקום מרוחק) והוא לקח טרמפ עם מכרה שלו שגרה שם. לאחר שבוע כשהייתי אצלו בבית פתחתי את המחשב וישר הגעתי לדף שלו בפייסבוק שהראה שיחה עם בחורה (באותן דקות בהם הייתי במקלחת). השיחה לא הייתה מעבר להיי וביי , חבר שלי התעניין לדעת לגבי מעבר דירה שלה וכו'.
כששאלתי אותו מי זאת @@@ מהפייסבוק הוא אמר שזאת אותה בחורה איתה הוא לקח טרמפ למילואים. לאחר ששאלתי אותו עוד מספר שאלות לגבי הבחורה, התברר לי שזאת יזיזה שלו מהעבר איתה הוא היה חודשיים לפני שנה.
באותו הרגע נפגעתי מאוד. התחלתי לבכות וממש רציתי לברוח מהדירה שלו. הרגשתי כאילו הוא בוגד מי (למרות שלא היה שום קשר מעבר לידידות מאז שאנחנו יחד).
הוא עצר אותי מללכת הוא כל הזמן אמר לי "נשבע לך שמעולם לא בגדתי בך"" אני סתם בקשר ידידותי איתה של היי וביי בפייסבוק וגם זה קורה פעם ב.."
חשוב לי לציין כי ידוע לי שהוא דובר אמת לגבי זה שהוא לא בגד בי איתה.
הייתה מריבה גדולה עקב כך. אין לי נסיון רב במערכות יחסים (הוא החבר הראשון שלי). אני אוהבת אותו ומאוד פגועה מזה שהוא בוחר לשמור על קשר עם יזיזה מהעבר.
אמרתי לו שהמעשה שלו ממש לא כיבד אותו ואותי. שאלתי אותו איך הוא היה מגיב אם הוא היה מבין שהייתי שומרת על קשר עם יזיז שלי מהעבר ? (למרות שלי מעולם לא היה...).
ליבנו את העניינים והוא התנצל מליון פעמים ואמר שהוא מודע לזה שהוא עשה מעשה לא נכון.
הכול טוב ויפה אבל אני נשארת עם הרגשה מאוד לא נעימה. הרגשה שבזמן שאני מתקלחת חבר שלי משוחח שיחת חולין עם יזיזה שלו מהעבר. לי אין נסיון של "יזיזים" מהעבר ואני באמת לא מבינה למה בחור שנמצא בזוגיות ממשיך להיות בקשר ידידותי עם יזיזה?
מה עליי לעשות? האם קשר כזה הוא נורמלי?האם אני היסטרית מידי וקשר יזיזותי יכול להיות להפוך לקשר ידידותי תמים?
תודה מראש ושוב סליחה על אורך ההודעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת באותו נושא
חיפאית05/07/2010האם עליי לדרוש ממנו למחוק אותה לגמרי מחייו? כי הוא הציע לעשות זאת ובאותו רגע לא חשבתי שזה נכון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצורך לשמור על קשר כזה וטיפ קטן
עדי בדיחי05/07/2010הי רותי,
אחרי מה שכתבת ניכר היה כי בן זוגך בהחלט הבין שנפגעת, ואף התנצל רבות. לשאלתך, כן, זה נורמלי שגבר יהיה מעוניין להמשיך קשר כזה או אחר עם מישהי מעברו, ולו רק כדי להרגיש שהוא עדיין שווה ואטרקטיבי. כשאתה "תפוס" תרתי משמע, אתה בכל זאת מעוניין לדעת מה הסביבה חושבת עליך, וכנראה הקשר עם מישהי שנמשכת אליו- עדיין משמעותי לו.
לך, כבת זוגו, יש "מילה" אמנם האם לנתק איתה את הקשר או לא.. אבל לא בטוח שזה מאוד מומלץ. ולמה? קודם כל מערכת היחסים שלכם די צעירה, ובכל זאת שווה לבדוק איך יתנהג בהמשך, אולי ירד מזה ללא הדרישה שלך. דבר שני, ככל שתכלאי את הקשר יותר, ככל שתשימי יותר גדרות וגבולות- כך באופן טבעי ואוטומטי בן זוגך ינסה להשתחרר כי הוא ירגיש את הכבילה הזאת ויהיה לו קשה מדי.
אמרת בעצמך כי את יודעת שלא מדובר בבגידה ושהוא נאמן לך. אני הייתי מציעה להניח לזה כפי שזה, אני חושבת שהוא הבין שזה פגע בך ואני בספק, לפי תגובתו, אם אכן ימשיך את הקשר איתה ברמה שהיתה עד כה. דווקא כי נשמע שהוא אוהב אותך ורוצה לשמור על הקשר שלכם.
רק זכרי את הטיפ הזה- לא להתחרפן מזה, כי נאמנות לא נמדדת בכמות הקשרים שיש לך עם ידידות, גם ידידות מהסוג הזה. נאמנות היא מרכיב שנבדק לאורך זמן.. אמון אף הוא. לכן תני לזה את הזמן, הניחי לזה, ותראי כבר לבד מה מתקדם. אל תיפגעי, כי לא מדובר בצעד שאמור היה לפגוע בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)