מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בהמשך הודעת מ.בגבר נשוי עידכוןא05/07/2010
היום הוא יצר עימי קשר ,התנצל ואמר שעובר תקופה קשה שלא קשורה אליי והוא רוצה לעזוב את הבית,( לא בגללי ) לא רצה לשתף יותר מידי .
מה עליי לעשות ? מה מקומי בכל הסיפור הזה? אני מאוד כועסת על העלמותו אבל גם מבינה .
אני מרגישה שהוא מאוד מבולבל ,ולא מבינה למה אינו רוצה לשוחח עימי על זה .
מבקשת את עצתכם מה עליי לעשות ? כיצד לנהוג ? מפחדת להפגע שוב.ברצוני לציין שאיני בחורה צעירה 36 ולא מחפשת הרפתקאות ובזבוז זמן .( מעולם לא חשבתי שאהיה בסטואציה כזו - זה התחיל כמשהו תמים ביותר והפך לרגשות בלתי נשלטים ) .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א' הודעה מגבר נשוי.
גליה06/07/2010א' שלום.
סליחה על תגובתי , אך אני מניחה שתקבלי יועוץ מקצועי יותר. אני רק מעלה כרגע את המשכיות המקרה שלי בכדי שתביני שכללל הגברים הנשואים אשר יוצרים מערכות מחוץ למסגרת "טענים" באין ספור סיבות כאלה ואחרות.
העלמותו מוכרת לי הייטב.. זכרי אני רשמתי לך שהייתי בקשר 5 שנים!! זמן לא מבוטל.. אני מבקשת לציין שאת הקשר יצרתי במתכוון מאחר ועברתי גירושין. רציתי מישהו שלא ידרוש המשך לקשר (היה לי נוח). עד אשר הוא נקשר והחל לנסות להגביל את צעדיי. האמת ש... לי נמאס!!
הייתה אהבה וקשר נפלא. עם המון הבנה והקרבה יותר מצידי . שכן הוא היה מוגבל..
את מציינת שאת מבינה את העלמותו.. ובכן יקירה את עדיין לא "בשלה" בקשר ממש. קיראי והביני את כוונתי. כפי שציינתי אין סוף לסיבות.. את הראת לו והוא חש שהוא אליל בשבילך "המושלם" האיש שנותן את התון בחיים.זה לא כך.. הוא לא יספר לך בפרטי פרטים את הסיבה להעלמותו שכן "מעמדו" בעינייך ירד.. הוא לא חפץ בכך . שתיקתו בעיניין היא כוח לשמור על מעמדו בעינייך.
עזיבתו את הבית לא תוביל אותך למקום טוב יותר. את תשמשי לו כר בטוח לימים מעיקים עד אשר "יתאושש" ויסגל לעצמו חיים שגרתיים. כאשר יתפוס "כוח" מנטלי ונפשי את תשארי מאחור.
הוא לא ימהר לסד קשר נוסף.. את המצוקות והכאב ישאיר אצלך כידידה ואת החיים האמיתיים יתן "שם".
חישבי על החיים שלך. ציינת שאת לא בנויה למשחקים.. אומנם את בגיל הרציני ומתקרבת לגיל הבינה (40) לכן קחי את עצמך בידיים ובחרי לך דרך חיים נכונה ושקטה.
אני מאמינה שיש אין ספור גברים אשר ישמחו לקבל את אהבתך והנתינה שבך. כאשר זה יהיה הדדי לא תביני לרגע מה עשית"שם".
גן של שושנים אין לאיש בעולם אך גם ערוגה להכנת הגן לא יוכל לתת לך.
לעולם לא יגמרו הסיבות ממנו וזכרי כפי שעשה לאישתו יעשה גם לך. הוא כנראה מסוג הגבר/ילד. מואס בצעצוע וממשיך הלאה!!
חבל על כל רגע בחייך את ממיתה את הנפש והמוח.
אהבה באה מהראש , חישבי מה התועלת שתצמח לך מגבר שנטש אישה ובית ואת כבר בתמונה..
ידידה בלבד כך הוא יראה אותך. קשר אמיתי יהיה לו מחוץ לתחום שלך.
מאחלת לך הצלחה.
סליחה על תגובתי אולי היא לא תהייה "יעלה" כרגע למצבך.. אך הראליות מתפרצת אצלי כרגע ולא האמוציונליות.
החיים יפים די לכאב ולתעוקות הנפש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגליה כל הכבוד !-
בני06/07/2010כאחד שמשתתף באופן פעיל בפורמים, אני חייב שוב לציין שהכתיבה שלך, נפלאה,
את עושה לה שיקוף מכלי ראשון לאן היא מכניסה את החיים שלה,
אני מאחל גם לך חיים טובים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחן הזמן
דורית כהן06/07/2010א היקרה,
אף אני חושבת שהדברים שכתבה כאן גליה - בשני החלקים בהם התבטאה, הינם מאוד חכמים ונוקבים.
אני רוצה לייעץ לך בשלב זה לתפוס מרחק ביוזמתך.
יש להניח שהוא כנראה באמת עובר תקופה קשה, של התלבטות האם להישאר בבית או להיפרד מאישתו.
אבל הביאי נא בחשבון את האפשרות (הלא נחמדה) שאולי זוהי הצגה מופלאה מטעמו, על פי נוחיותו, והוא משחק בך ובאישתו ויוצר מציאות מדומה כדי שתישארי עדיין בתמונה ותהיה לו האופציה לחזור מידי פעם אלייך. הוא משאיר אותך בתמונה על מנת שלא תיעלמי לגמרי ולא תתחילי ליצור קשר רגשי עם מישהו אחר. לצערי, יש גם כאלה טיפוסים. סביר להניח שזה לא נעשה במודעות ובתכנון, אלא מתוך אגואיזם ודאגה רק לעצמו.
אני מציעה שאת תיקחי את הזמן להיות עם עצמך. בזמן הזה אם ייווצר לך קשר טוב עם מישהו פנוי - מה טוב. אם תראי שהגבר הנשוי לא יוצא מליבך, לאחר חצי שנה נניח, והוא יתמיד לנסות ליצור איתך קשר, ואף ייפרד מאישתו - אז אולי יש לכך סיכוי להגיע איתו לזוגיות אמיתית. השאלה היא עד כמה היחסים האלו יעמדו במבחן הזמן - משני הצדדים, שלך ושלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגליה את מקסימה !
א06/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא' גבר נשוי.
גליה06/07/2010א. אני בטוחה שאת מקסימה יותר... ולכן יש לי בקשה אחת .. הקסימי אותי בנחישותך להניח "לגברבר " ולתור אחר עלם חמודות שלא יעיק על נפשך!!.
קראתי את תגובתה המקצועית של עדי בנוגע אלייך. ברצוני לומר לך משהו מניסיוני.
אני אישה שמוקפת בנשים רבות ומכירה לא מעט. אין לי הרבה חברות אך שומרת על הכרות נעימה עם כולן. יש לא מעט נשים שנפלו ברשת "הגבר המצוי ולא רצוי".
לא פגשתי אחת שנישאה לגבר שהכירה כאשר היה " בתהום" של חייו!!
מה כן פגשתי?? נשים שהמשיכו מערכת של ניצול חד כיווני. הגבר אותו "שאבו" מהבית החם לא מיהר להנשא ובטח לא רצה לתרום עוד אוכלוסיה לעולם. כך שנשים שנשארו בקשר כזה משהו מהאישיות שלהן הלך לאבדון.
צר לי שאני נחרצת ומעט לא אמוציונלית איתך אך אין עתיד טוב למערכות כאלה. חייבת להדגיש שהבנתי ברגשות אליו באות בחשבון בכל שורה שלי !
שימרי על נפשך כל עוד מוחך פעיל. בבוא היום תהיי עמוק יותר בביצה והתאים יפסיקו לנווט אותך לעולם הנכון שאת ראויה לו.
קבלי את עצתה החכמה של עדי וקצת מניסיוני (יועצת חובבנית עם תובנות גדולות ממקרה דומה)..
והכניסי למוחך , תעבדי נתונים הניחי לאפיה :)) וראי אזה פלא קיבלת את המאפה הכי טעים בעולם...
את חייך בחזרה!:)) בתאבון...=ב ה צ ל ח ה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני .
גליה06/07/2010חיים טובים יש לי !! הייתי בדילמה אישית עד לפני מס' שבועות ובעצתה של עדי .
קיבלתי מעט מזל בחיים (לנצל את המנטל שלי) כיום התנהלותי חזרה לקדמותה...
אני מקווה שאתה מאושר ותצליח לשמר את יכולת הקריאה והתגובה שלך בנשימה אחת:)
שא ברכות לחיוכים אמיתיים מהלב בכל רגע נתון בחייך.!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגליה
א08/07/2010ראשית תודה רבה ,
תמיד בזמן דכדכוך אני קוראת את דברייך החכמים וזה מאוד מעודד .
המון תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאייך אדם יכול להיות כזה אכזר ?
א16/07/2010בהמשך להודעותיי הקודמות ,אני כרגע במצב די קשה מאוד מדוכאת ואין לי מצב רוח לכלום.
אני מבינה ומכבד רצון של אדם לעזוב או לנתק קשר. אך איני מבינה איך אדם שהיה בקשר אם משהי ,טען שהוא אוהב אותה ,,פתאום משתנה ומתייחס בצורה אכזרית ומזלזלת .
לי היה קשה לקבל את התעלמותו ממני הפתאומית ובקשתי ממנו להפגש עימו ולשוחח ,והסברתי לו את חשיבות העניין מבחנתי .הוא בתגובה תמיד ביטל ,ולא סבלני אליי לפלאפון ,יזמתי פגישה אקראית כדי לראותו הוא היה אם שותף לעבודה והרגשתי שאני אויר בשבילו .
איני מבינה את ההתנהגות הלא אנושית הזו ,קשה לי לקבל אותה ,אייך אפשר להיות כזה אכזר זבה מטריף אותי ולא מפסיקה לשאול את עצמי ,למה הוא מתנהג ככה ? מה ככה אדם שאוהב / אהב מתנהג ?גם שאני מציגה לו מצב שאיני מרגישה טוב וחייבת לשוחח עימו הוא אינו מתייחס .
היום הייתי על סך שבירה והתקשרתי אליו בוכייה שאלתי אותו מה קרה למה ההתעלמות הזו ,אמר החלטתי להתרחק .תגובתי היתה בסדר בקשתי לדעת למה ? ולמה בצורה כזו ? לא היה לו תגובה .
סכמתי איתו שנפגש שבוע הבא ונדבר .
איני יודעת מה לעשות ?והאם יש טעם בכלל לשמוע אותו ? למרות שמאוד הייתי רוצה לקבל הסברים ? ההעלמות הפתאומית והרגשת הזילזול בי לא נתפסת לי .
אשמח לקבל את עצתכם ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא-
בני16/07/2010כואב לי לראות שאת מתייסרת, למרות שאת לא כ"כ מעוניינת בתגובתי,,,
אני יכול רק לחזק אותך, שתפנימי דבר אחד, אין לנו שליטה על אנשים אחרים, ולפעמים האנשים שהכי קרובים אלינו,,, הם אלו שפוגעים בצורה הכי חזקה וקשה,
מה יועיל לך ומה יוסיף לך שתדעי את הסיבה, להיפך זה יתסכל אותך עוד יותר, תקבלי החלטה שאת לא מעוניינת בו יותר ! בלי סיבה הנראית לעין, ותביני גם שאולי הוא החליט לחתוך בלי סיבה מיוחדת, והכי חשוב שתאמיני בעצמך יותר ותאמרי את המשפט > הוא לא שווה אותי, חתיכת אפס !
אני מציע לך לספור עד מאה בכל פעם שאת רוצה נורא לשמוע ממנו, או לרצות לדעת אודותיו, ואז להחליט אם את רוצה להיפגש בשנית,
את חייבת חייבת, לקחת את הפרידה כמשהו טוב שקרה לך, וכהזדמנות לקשר חדש שמחכה לך בפינה,
ככל שתתענייני בו ותרצי לדעת מה קרה,,, כך הוא יותר ויותר יתרחק ויפגע בך, מה שעלייך לעשות במיידי, אם תסכימי לשמוע ממני,,,-
זה לצאת ולהסתובב עם חברות, לעשות דברים שממלאים אותך, ואפי ' בכוח, תכריחי א"ע לצאת ולבלות, תתיעצי עם אדם חכם שזה את בעצמך, תנהלי שיחות ותכתבי את המסקנות אח"כ על דף, ובכל פעם שיצוץ לך רצון לדעת על מה ולמה, תעייני בפתק שכתבת, וזה יזכיר לך עד כמה זה לא נכון להיות שם, בקשר שמוביל אותך לאסון אישי, וגורם לך לבכות, ולהתאכזב מחדש,
עם הרבה כוח רצון, ותירגול שוב ושוב, זה יעבור לך כמו שזה בא, תאמיני ביכולות שלך לעבור גם את המשבר הזה, את כבר לא תמימה כמו שנכנסת לקשר, זהו התפכחת,---
אני בטוח שאת אשה שרוצה לחיות חיים טובים ומאושרים, ולכן לא נותר לך אלא לברוח מהסבל היום יומי הזה, שאינו תורם לבריאות הכללית שלך,
אני גם בטוח שאת יודעת את כל מה שכתבתי, אבל לפעמים כשצד ג' עושה שיקוף לדברים את מקבלת פתאום מימד אחר, אולי אפשר לקרוא לזה , תלת מימד ! ויש לך הזדמנות לשמוע ולראות מבחוץ כיצד זה נראה,
אז א' יקירתי, דיי לסבל, די לבושה, יש הרבה דגים בים, וכמו ששמעתי פעם את שלדון אדלסון אומר, החיים הם כמו תחנת אוטובוס, פספסת אוטובוס אחד, תיכף יבוא השני, ואולי יותר חדש, יותר ממוזג, עם נהג אדיב וריחני, (זה אני הוספתי,,,)
שבת שלום ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני תודה
א16/07/2010תמיד שמחה לשמוע עצות זה מחזק ומעודד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא
גליה17/07/2010א שלום.
קראתי את מכתבך.. צר לי לומר לך שאני פעלתי כמוהו בדיוק, זאת משום שבחרתי לטהר את חיי ולעשות קאט סופי ללא עכבות!!
אין כאן רוע. בבוא היום תדעי שזה לטובתך.
אין מה הסביר ואין מה למשוך..
האמת?? אני שמחה בשבילך . תכאבי יום יומיים... תתעשתי ותראי כמה קל יהיה לך!! תזכרי בכאב שנגרם לך ותפעילי את המוח.. כל הטעונים שלך "לפגוש בו" ו"להבין מה קרה?"... הם סתם תירוץ לנפש הפגועה שלך.
אני לא מזלזלת בתחושותייך זה קשה נכון אך.. מצב זה היה בלתי נמנע! אני מאמינה שהוא די מנוסה בעיניין ובטוחה שאת לא הראשונה ולא תהיי לצערנו האחרונה.
הו כנראה החליט ל"תקן" את אורח חייו ולהתנקות מהכל.. תתארי לך המצב היה הפוך?? מה היי עושה ?? תפסי עצמך בידיים ותשובי לחיים תקינים .. המון ממתינים לך ולאהבתך!!
בבוא היום תפקחי עיניים ותראי מה מצפה לך בחיים.
הוא לא חדל "לאהוב" משום שהוא לא אהב . אחרת היה נוטש את הכן מזמן.. את היית תחנת מעבר עבורו וציינתי למה.
בכל מקרה רשמתי לך את המייל שלי.
שאי ברכות להקלה בכאבך ולהצלחה בחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגליה
א17/07/2010יש עוד פרט שמקשה על כל הסטואציה שאיני רוצה לעלות זאת בפורום .
כתבת שרשמת את האמייל ,איני רואה זאת .
אשמח מאוד לקבל את עצתך בנושא .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)